Tunteikas ilta - Espoo Bluesin kauden viimeinen kotiottelu


Eilen oli yhden aikakauden päätös, sillä Espoo Blues pelasi viimeisen kotiottelunsa tällä kaudella. Olen omistanut Bluesin kausikortin jo monena vuonna ja vaikka omistan Bluesin kausikortin, on myös Oulun Kärpät lähellä sydäntäni. Upeita muistoja on vuosien varrelta kertynyt paljon sekä olen saanut tavata jääkiekon kautta paljon upeita uusia tuttavuuksia. Bluesin fanijoukko on yksi iso perhe ja olen ylpeä, että olen saanut olla osa sitä. Eilinen ilta oli ehdottomasti kaikista paras ottelukokemus ja tästä illasta jää isot muistot.

IMG_1586

Kävin ensimmäisessä Bluesin matsissani kaudella 2004-2005 kavereideni innostamana, sillä moni lukiokaverini omisti jo silloin Bluesin kausikortin. Ihan heti en Bluesille täysiä syttynyt, mutta pikkuhiljaa se vei mennessään. Tein mm. opinnäytetyönikin Bluesille ottelutapahtuman parantamisesta, joten opiskelustakin saatiin rakasta lajia sivuavaa.

IMG_1576

Bluesin perässä on tullut matkustettua Ouluun, Raumalle, Poriin, Lahteen ja tietysti paikallispeleihin Helsinkiin. Suvin kanssa olemme ahkerasti käyneet Oulussa viettämässä tyttöjen viikonloppua yhdistäen mukaan samalla jääkiekon. Oulussa kannatan aina poikkeuksetta Kärppiä, sillä onhan pohjoinen veri minussa vahvaa. Vaikka Blues voittaisikin Oulussa tai Kärpät Espoossa, ei se ole koskaan ollut katastrofi. Useimmiten kyllä toivon Bluesin voittoa, sillä se on tarvinut pisteitä kipeämmin kuin Kärpät. Eräänäkin vuonna Blues pelasi Kärppiä vastaan Barona Areenalla ja Kärpät johti ottelua minuutti ennen loppua 0-1. Niin vain Blues tuli vielä varsinaisella peliajalla rinnalle ja ohi voittaen 2-1. Täytyihän sitä voittoa tuulettaa täydestä sydämestä.


IMG_1582

Eiliseltä ottelulta lähdin toivomaan varovaisesti edes yhtä maalia, jotta saisin kokea maalista syntyvän fiiliksen vielä kerran. Toki voitto oli myös toivottu, mutta täytyyhän tässä tunnustaa faktat. Joukkueesta on lähtenyt liuta pelaajia ja jäljelle on jäänyt pääosin junioreita. SIlti Blues taistelee joka ilta viimeiseen asti ja niin kävi eilenkin. Joukkueen tunnuslausehan on "Believe and never give up" ja tätä mantraa on noudatettu kyllä viimeiseen saakka.

Alku ei ollut Bluesin puolesta kovin lupaava eilen, mutta niin vain peliin päästiin sisään ja lopputuloksena oli komea 4-2 voitto Saipasta. Eilen nähtiin, että kyllä jääkiekko on tahtolaji. Ottelun huippuhetket voit katsoa vielä täältä.

0-0-00001696

12795089_10153272560516394_7182347229290145122_o


12829151_10153272619236394_8602520289360549778_o

Eilinen oli kaikin puolin tunteikas ilta. Kun joukkue luisteli viimeisen kerran kotijäälle, kyllähän siinä meinasi tulla tippa linssiin. Kun ensimmäinen maali syntyi, koko halli repesi. Meteli oli muutoinkin korvia huumaava koko ottelun ajan ja kyllä yleisö antoi kaikkensa joukkueelleen kenties viimeisen kerran. 

Ottelun jälkeen Blues Fan Club kukitti pelaajat, valmentajat sekä huoltojoukot. Fanit kiittivät pelaajia kauden kotipäätöksestä sekä pelaajat osoittivat oman kiitollisuutensa. Nyt jos koskaan voitto meni aivan oikeaan osoitteeseen ja myös Saipan paikalle saapuneet kannattajat lauloivat omat kiitoksensa Espoolle. 

Haikein mielin jään kyllä odottamaan uutisia tulevasta, sillä mikään ei ole jatkon suhteen varmaa. Päällä on akuutti konkurssiuhka ja lisää rahaa joukkueelle on saatava. Espoo ansaitsee ehdottomasti oman joukkueensa ja etenkin me kannattajat haluamme tarinan jatkuvan. Eilinen oli hienoa jääkiekkoa loppuun asti. Joukkueen takaa löytyy Liigan parhaat kannattajat ja tunnelma fanikatsomossa oli sanoinkuvaamaton. Se oli sitä rakkautta jääkiekkoon!

♥ Yhdessä eteenpäin, me ollaan Espoo Blues! ♥

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives