SILJA LINE COMMODORE-HYTTI JA COMMODORE LOUNGE

Risteilimme viime viikolla Silja Linella ja suuntasimme Silja Serenadella Päivä Maarianhaminassa-risteilylle yhdessä perheeni ja sukulaisteni kanssa. Olimme varanneet koko porukalle Commodore-luokan hytit ja kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun risteilin itse Commodore luokassa. Olemme yleensä risteilleet vähintään Deluxe-luokassa perheeni kanssa ja tämän reissun jälkeen tuntuu, että ainakin joskus risteilemme ehdottomasti uudelleen Commodore-luokassa. Commodore-hytti ja Commodore lounge olivat ehdottomasti sellaista luksusta, josta maksoin mielelläni hieman extraa ja etenkin näin korona-aikana kaikki lisätila ja oma rauha tulivat tarpeeseen.

COMMODORE-HYTTI

Silja Serenaden Commodore-hytit löytyvät kansilta 10 ja 11, ja hyteistä on aina merinäköala. Saatavilla on sekä parvekkeellisia hyttejä ja ilman parveketta. Meidän hytissämme ei ollut omaa parveketta, joka toi hieman lisätilaa itse hyttiin. Kummeillani taasen oli parveke ja etenkin näin kesällä se olikin aivan ihana. Onneksi saimme vierailla myös kummieni hytissä ja nauttia lämpimästä merituulesta. Meidän kaikkien hytit olivat vierekkäin ja kaksi hyttiä saikin yhdistettyä yhteen. Näin koko porukalla oli paljon tilaa ja mm. lapset saivat leikkiä rauhassa toisessa hytissä aikuisten oleillessa toisessa.  

Commodore-hytistä löytyy parisänky sekä levitettävä vuodesohva lapselle. Hytissä on myös tilaa kolmelle nojatuolille sohvan lisäksi sekä hytissä on myös TV sekä DVD-soitin. Hytissä on myös iso erillinen kylpyhuone ja suihkukin on erittäin tilava verrattuna tavalliseen hyttiin. Hytti on myös erittäin siisti ja sisustus on upea kaikin puolin. Commodore-hytti on noin 25m2, joten hytti on hotellihuoneen kokoinen ja huomattavasti tavallista hyttiä suurempi. Hyttiin kuuluu myös minibaari sisältöineen.

Commodore-hyttiluokkaan kuuluu aamiainen Bon Vivantissa, jota ei myydä erikseen. Bon Vivantin aamisella saat tilata keittiöstä esimerkiksi munakkaan toiveidesi mukaan tai english breakfastia muistuttavan Bon Vivant Platen. Meidän prinsessan suosikiksi nousivat pannarit mansikkahillolla sekä kermavaahdolla.

COMMODORE LOUNGE

Commodore Lounge on laivan etuosassa sijaitseva lounge, joka on ainoastaan Commodore-luokan matkustajien käytössä. Loungesta löytyy oma baari, josta voi ostaa haluamiaan virvokkeita. Tarjolla on myös pientä purtavaa maksutta, jota voi käydä vapaasti syömässä loungen ollessa auki.

Loungen yhteydessä on myös Commodore-luokan omat saunat, jotka ovat myös vapaassa käytössä suurimman osan ajasta. Saunat on myös mahdollista varata yksityiseen käyttöön tiettyinä kellonaikoina. Tähän kuulin sellaisen vinkin, että kuulemma miesten sauna on hienompi kuin naisten, mutta tällä kertaa emme testanneet kuin naisten saunan. Saunasta on kaunis näköala suoraan laivan keulaan, joten suosittelen ehdottomasti saunomista laivan ollessa liikkeellä. Itse saunoimme laivan saapuessa Helsinkiin ja Kustaanmiekka näytti erityisen hienolta saunasta käsin katsottuna.

KANNATTAAKO COMMODORE-LUOKASTA MAKSAA?

Omasta mielestäni ehdottomasti kannattaa! Commodore-luokkaan sisältyy paljon erityispalveluita ja ainakin itse olen ehdottomasti valmis maksamaan siitä, että risteileminen on vielä asteen mukavampaa. Etenkin pienen lapsen kanssa matkustaessa loungen palvelut olivat erittäin käteviä, sillä välipalaa oli aina tarjolla nälkäkiukun yllättäessä. Commodore-luokan matkustajat pääsevät laivaan myös muita matkustajia aikaisemmin ja ylimääräinen jonottaminen on karsittu minimiin. Commodore-hytti ja Commodore lounge tarjoavat myös mahdollisuuden rentoutua oman hytin lähettyvillä ilman suurta hälinää ja näköalat ovat täällä vertaansa vailla.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives