PÄIVÄ SÄRKÄNNIEMESSÄ

Viime viikon tiistaina suuntasimme kohti Tamperetta, sillä tiedossamme oli päivä Särkänniemessä. Olimme sopineet menevämme Särkänniemeen yhdessä ystäväperheemme ja heidän poikansa kanssa. Matkaan lähdimme klo 10 aikaan, jotta olisimme Särkänniemessä iltapäivällä. Tiedossa oli kuuman helteinen päivä ja mittari näyttikin melkein +30 jo heti ajomatkan alussa. Perillä Tampereella meitä odotti aivan täysi parkkipaikka, joten jouduimme turvautumaan Tampereen keskustassa Plevnan parkkihalliin. Jos siis itse matkaat Tampereelle Särkänniemeen ja Särkän parkkipaikka on täynnä, pidä Plevna mielessäsi. Plevnan parkkihallista on noin kilometrin kävely Särkänniemeen, joten matka ei ole pitkä.


  

Särkänniemeen saavuttuamme haimme meille kaikille Särkänniemi-rannekkeet Näsinneulan aulainfosta ja Särkänniemi-rannekkeella pääset osallistumaan kaikkiin Särkänniemen huvitukseen, kuten tietysti huvilaitteet, Koiramäki sekä Akvaario Näsinneulan näköalatasannetta unohtamattakaan. Lähdimme matkaan ilman rattaita, mutta jossain vaiheessa lapsille iski väsy. Särkänniemen vetokärryjä saa mm. pääportilta lainaan jos kärryille tulee tarve huvipuistopäivän aikana. Näin korona-aikana huvipuistoon pitää tehdä paikkavaraus ja paikkavaraukset tarkastetaan lippujen ohella vielä portilla.

Koska mukanamme oli kaksi 4-vuotiasta ja alle 120cm mittaista huvipuistokävijää, päivän suunnitelmiin kuului enimmäkseen lasten laitteiden läpikoluaminen. Lasten suosikiksi nousi mm. Possujuna ja uskalsipa meidän prinsessa käydä Vauhtimadossa, joka on 4-vuotiaalle kieltämättä aika hurja vuoristorata. Koska päivä oli todella kuuma, kävimme Näsijärven vierellä sijaitsevassa Järvikarusellissa eli tuttavallisemmin ”huvimajassa” useamman kerran. Karuselli tarjosi raikkaan järvituulahduksen kaivatussa varjossa.

Käymämme lastenlaitteet

Rekkaralli

Possujuna

Crazy

Kantti x Kantti

Järvikaruselli

Vauhtimato

Pikku Hinaaja

Karamelli-karuselli

Leppäkerttu

Red Baron

Tattiralli

  

Laitteiden lisäksi kävimme myös Koiramäessä, jossa prinsessa pääsi ratsastamaan ponilla ensimmäistä kertaa. Eläimet ovat olleet myös aina mieleistä katsottavaa meidän neidille. En ollut itsekään käynyt aikaisemmin Koiramäessä ja tykkäsin etenkin minikaupungista, joka Koiramäkeen on rakennettu.

    

AIKUISTEN LAITTEET

Aikuisten laitteissa kävimme lopulta melko vähän, mutta ystäväni puoliso uskalsi lopulta mennä kokeilemaan myös X:n kyytiä oman mieheni yllyttämänä. Me muut katsoimme kauhulla, kun hän kieppui yläilmoissa. Moni kehui X:ää kivaksi laitteeksi, mutta kyllä tuon laitteen hurjuus sai minut pysymään poissa! Tornadossa pääsin onneksi käymään kahteen otteeseen ja Tornado onkin ehdottomasti oma suosikkilaitteeni Särkänniemessä. Sain myös houkuteltua ystäväni ensimmäistä kertaa ikinä Tornadoon ja tästä saavutuksesta olen erityisen ylpeä ? Tiedoksi ystävälleni, että ensi kerralla mennään muuten uudestaan ? Kävin myös Trombissa, joka on vuoristorata missä mennään mahallaan lentäen. Trombi oli muuten ihan mukava laite, mutta se ”kolluuttaa” omaan makuuni hieman liikaa. Yhdessä mutkassa löin pääni melko kipeästi laitteen turvakaariin, mutta muistanpahan jatkossa nojata päätäni valmiiksi mutkan suuntaan.

Laitteet, joissa kävimme

Trombi

High Voltage

Tornado

X

 

Päivä Särkänniemessä oli kaikin puolin todella onnistunut ja odotan jo kovasti seuraavaa kertaa. Saa nähdä millaiseksi hurjapääksi meidän pieni heittäytyy, sillä ainakaan nyt mikään laite ei pelottanut häntä liiaksi. Jos hän kasvaa tätä tahtia niin 120cm laitteet avautuvat hänelle jo ensi vuonna, jaiks! Saa sitten kyllä isänsä viedä kaikista hurjimpiin laitteisiin. Jonoja etenkään pienempien laitteisiin ei juuri ollut, mutta Tukkijoen jono oli (yllättäen) aivan valtava enkä tuolla helteellä ihmettele yhtään, että miksi.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives