MÖKKIJUHANNUS 2021

 Meidän perheemme juhannusperinteisiin kuuluu viettää juhannusta isommalla porukalla, johon kuuluu mummini, äitini perheineen sekä molemmat enoni puolisoineen. Mökkijuhannus 2021 piti sisällään paljon perinteitä, kuten vaihtuvat kokkausvuorot, paljon kesäkuvien ottamista sekä ihan vain oleilua ja valvomista yömyöhään. Sukumme mökki sijaitsee Tuuloksessa ja ensimmäisen juhannukseni olenkin viettänyt mökillä jo ollessani alle kuukauden ikäinen.

Mökkiperinteisiin kuuluu myös shoppailureissu Tuulosen löytöön ja kirpparille. Teimme jälleen hyviä löytöjä, vaikka ne olivatkin jälleen kerran lähinnä prinsessalle. Löysimme muutaman ihana Frozen-kirjan sekä kaksi kaunista pitsimekkoa kesäksi. Itselleni löysin yhden vaaleanpunaisen hameen, joka sopii hyvin rennompaan kesäkäyttöön.

       

VAIHTUVAT RUOKAVUOROT

Mökkiperinteisiin kuuluu oleellisena osana se, että jokaisella perheellä on vuorollaan vastuu päivän pääateriasta. Näin jokainen joutuu asumaan keittiössä vain yhden päivän ja nauttia muut kaksi päivää. Meidän oma perheemme on onneksi vielä onnistunut välttämään perinteessä päävastuun, mutta osallistumme ruuanlaittoon äitini perheen päivänä. Jälkiruoka on yleensä vastuullani ja tänä vuonna tein jälleen mökillä kestosuosikiksi noussutta suklaamoussea.

Ihan kaikkia ruokia ei tullut nälissään kuvattua tänä vuonna, mutta enoni saaristolaispöytää tuli kuvattua oikein urakalla. Saaristolaispöytä oli ehkä muutenkin kaikista ruuista oma suosikkini, sillä rakastan kalaruokia. Toinen enoni valmisti erinomaisia lammaspihvejä ja näin minäkin selätin lammaskammoni. Söin joskus vuosiavuosia sitten niin kamalaa lammasta, etten ole sen jälkeen enää pystynyt syömään lammasta missään muodossa. Kummitätini lupasi, että kummisetäni osaa taatusti valmistaa lammasta ja tämä lupaus lunastettiin täysin.

   

Juhannuksena valvoin myös poikkeuksellisen myöhään ja lauantaiyönä valvoimme mieheni ja kummieni kanssa aamukolmeen istuskellen grillillä jutellen niitä näitä. Näin juhannuksena myös mummiani pitkästä aikaa ja edellisen kerran olemmekin tavanneet ennen koronaa. 1,5 vuotta oli valitettavasti tehnyt paljon tuhojaan ja vaikka tiedän miten huonossa kunnossa mummini on. Soittelemme mummini kanssa todella usein ja hän onkin yksi tärkeimmistä ihmisistä itselleni elämässäni. Aika käy vääjäämättä kyllä vähiin, joten täytyy jatkaa yhteydenpitoa edelleen ahkerasti hänen kanssaan. Käymmekin serkkuni kanssa ensi viikolla vierailulla mummini luona, joten ainakin nyt tulee nähtyä hieman useammin.

Kaikenkaikkiaan meillä oli todella onnistunut mökkijuhannus 2021 ja mökillä onkin ihana irtautua normaalista arjesta edes hetkeksi. Meillä oli myös eilen viimeinen työpäivä ennen lomaa, joten nyt saamme nauttia olemisesta 4 viikkoa. Tiedossa on mm. päivä Maarianhaminassa risteily sekä reissu Särkänniemeen. Haaveilen myös matkasta kotikaupunkiini Raaheen, jossa isäni ja sisarukseni asuvat. Myös toinen mummini asuu Raahessa emmekä hänenkään kanssaan ole nähneet viimeiseen vuoteen. Hänenkin kanssaan soittelemme melkein riesaksi asti hänen omien sanojensa mukaan, mutta eiväthän puhelut näkemistä korvaa

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives