PÄIVÄ MAARIANHAMINASSA-RISTEILY SILJA SERENADELLA

 Meillä alkoi viime viikolla kesäloma ja se alkoikin hyvin. Ensimmäiseen lomaviikkoon mahtui paljon kivaa tekemistä ja torstaina suuntasimmekin pitkästä aikaa risteilylle yli 1,5 vuoden tauon jälkeen. Risteilemme perheeni kanssa Tukholmaan yleensä noin kolme kertaa vuodessa, mutta nyt risteilyt ovat olleet luonnollisesti tauolla. Olimme varanneet yhdessä äitini ja enoni perheiden kanssa Päivä Maarianhaminassa-risteilyn Silja Serenadella ja olimmekin odottaneet matkaa kovasti. Olin käynyt Maarianhaminassa vain kerran aikaisemmin ja sekin oli talvella, joten oli ihana päästä näkemään Ahvenanmaa myös kesällä. Meidän talven matkasta voit lukea lisää Miniloma Maarianhaminassa-artikkelista. Päivä Maarianhaminassa-risteily on ehdottomasti erilainen kokemus kuin talvinen kokemuksemme.

Olimme varanneet Päivä Maarianhaminassa-risteilylle Commodore-luokan hytit, sillä halusimme hieman enemmän tilaa ja etäisyyttä muihin matkustajiin. En ole koskaan aikaisemmin matkustanut Commodore-luokassa, mutta pahoin pelkään että jatkossa matkustan ainoastaan Commodoressa. Olen nimittäin sen verran vakuuttunut siitä, että etenkin kesällä kannattaa maksaa hieman ylimääräistä hytistä omalla parvekkeella. Silja Serenaden Commodore-luokan hytit sijaitsevat laivan etuosassa kansilla 10 ja 11, ja Commodore-luokkaan kuuluu myös omat saunat, Lounge sekä baari.


 

Silja Serenade kulkee kesällä heinäkuun ajan joka toinen päivä Maarianhaminaan Tallinnan sataman kautta Olympiaterminaalista. Sen jälkeen laiva palaa takaisin normaalille reitilleen Tukholman ja Helsingin välille. Meidän seuraava risteily suuntautuu Tukholmaan elokuun lopulla, mutta katsotaan siirrämmekö matkaa vielä eteenpäin. Varasimme matkan jo joulukuussa tietämättä tämän hetken tilannetta, joten katsotaan.

Ensimmäisenä iltana nautimme upeista merimaisemista oman hytin suojissa sekä myös laivan takakannella. Ilman ollessa todella lämmin, tuulisessa merisäässä ei tullut lainkaan kylmä ja takakannella oli aivan ihana viettää aikaa. Kävimme myöhemmin illasta syömässä Grill Housessa yhdessä äitini perheen kanssa ja pyörähti perheen pieninkin Muumi-discossa.

Laivalla oli mielestäni hyvin tilaa enkä törmännyt missään välissä kovaan ryysikseen. Silja Serenade on iso laiva ja käsittääkseni matkustajamäärää on myös rajoitettu maksimissaan 75 % normaalista. Laivalla käytettiin melko kuuliaisesti maskia (maskipakko oli poistunut aiemmin) ja käsidesiä oli tarjolla joka paikassa. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen Silja Linen koronatoimiin.

 

PÄIVÄ MAARIANHAMINASSA

Silja Serenade ajoi Helsingistä Tallinnan sataman kautta Maarianhaminaan ja maihinnousu alkoi aamulla klo 10. Serenade odottaa satamassa koko päivän ja lähtee takaisin klo 18, joten aikaa Maarianhaminassa kiertelyyn on runsaasti. Suuntasimme ensimmäiseksi keskustaan kävellen, sillä halusimme nähdä Maarianhaminan kauniita maisemia. Heti alkumatkasta kuljimme kauniin puutalo-alueen läpi, joka ihastutti minut tunnelmallaan. Maisemat näyttivät todella erilaisilta kuin talvella ja ahvenanmaalaisilla on upea taito laittaa talot ja pihat kauniiseen kuntoon. Ihailin tunnelmaa jo ennen jouluakin ja sama jatkui nyt kesälläkin.

         

Päivään Maarianhaminassa kuului luonnollisesti myös shoppailua ja kävimme kummitätini kanssa kiertämässä keskustan parhaat sisustuskaupat. Ensimmäisenä vierailimme Tyger & Såntissa, joka sijaitsee kävelykadun päässä osoitteessa Torggatan 4. Tästä ihanasta sisustusliikkeestä löysin kotiinviemisiäkin, sillä mukaan tarttui kauan etsimäni talouspaperiteline, kaksi kaunista Mateuksen lautasta sekä kaunis keittiöliina. Syrrans Pentik löytyy aivan Tyger & Såntin läheltä osoitteesta Torggatan 9 ja heiltä löytyy mm. Pentikin tuotteita. Syrrans myy myös Mailegin ihania tuotteita, joita ihailimme kummitätini kanssa kovin ?

Kummitätini suosikki Fyndet oli muuttanut sitten viime käynnin ja Fyndet löytyy nykyään myös Torggatanin varrelta numeron 14 kohdalta. Aiemmin Fyndet sijaitsi Sittkoff Gallerian-kauppakeskuksessa.  Kävimme myös toiveestani Emmauksessa eli yksi kirpparivierailu saatiin mahdutettua jälleen mukaan. Itse en löytänyt tällä kertaa mitään, mutta prinsessa löysi itselleen Etana-pehmolelun, johon hän on hyvin suuresti rakastunut sekä Frozen-kännykän. Etana oli ollut jotain, mihin pieni oli naulannut silmänsä heti ensimmäisenä kirpparilla ja etana kulkeekin nyt tiiviisti mukana.

Shoppailun jälkeen palkitsimme itsemme vielä kuplavohveleilla ennen kuin siirryimme kohti Petankkikenttää.

MAARIANHAMINAN PARHAAT SISUSTUSLIIKKEET

Syrrans Pentik

Tyger & Sånt

Fyndet

Petankkikenttä eli Boulebana sijaitsee Cikada-hotellin edustalla Badhusparkenissa. Kenttä on erittäin hyvin hoidettu ja kaikinpuolin ihanteellinen petankkin pelaamiseen. Aviomieheni oli haastanut kummisetäni petankkimatsiin ja voittajalle oli luvassa ilmainen kierros laivan pubissa häviäjän piikkiin. Psykologinen sodankäynti oli aloitettu ajoissa ja lopulta aikaiseksi saatiinkin erittäin tiukka matsi, joka päättyi kummisetäni 13-11 voittoon.

  

Boulebanalta jatkoimme matkaamme kohti laivaa ja satamaa. Matkalle osui myös kaunis purjelaiva Pommern, joka sijaitsee aivan laivaterminaalien vieressä Ahvenanmaan merimuseon edessä. Viime reissulla kävimme merimuseossa, mutta Pommern oli talvella suljettu. Tälläkään kertaa emme käyneet Pommernilla, mutta jääpähän seuraavallekin matkalle vielä nähtävää. Kyllä, tahdon ehdottomasti uudelleen Maarianhaminaan ja olisin valmis lähtemään vaikka heti! Nautin myös suuresti ruotsin puhumisesta ja sitä Ahvenanmaalla ehdottomasti tarvitseekin, sillä todella moni ei edes puhu suomea.

Päivä Maarianhaminassa-risteily tarjoaa turistille mahdollisuuden tutustua tähän ihanaan kesäkaupunkiin lyhyen hetken verran, mutta kuitenkin sen verran pitkän päivän että ehdit nähdä keskustassa paljon, mutta sen verran vähän että se saa ainakin itseni janoamaan lisää.

   

Kotimatkalla olimme varanneet pöydän Tavolatasta, jossa kävimme syömässä koko porukan voimin. Tavolata oli selkeästi meidän prinsessamme suosikki, sillä heidän lasten buffetistaan löytyi kaikkia neidin lempiruokia eli ranskalaisia, makaronia ja lihapullia. Jälkkäriksi hän sai vielä muutaman Muumi-tikkarin, joten onnistuminen oli hänen osaltaan taattu. Itsellänikään ei jäänyt valittamista, sillä Tavolatan Salumi Misti sekä naudan sisäfilepihvi ei pettänyt tälläkään kertaa.

Aamulla ennen Helsinkiin saapumista kävimme myös saunomassa Commodoren omissa saunoissa ja saimmekin olla saunalla aivan kolmistaan siskoni sekä tyttäreni kanssa. Istuimme saunassa pitkän tovin ja ihailimme lähestyvää Helsinkiä. Commodoren saunoista näkee nimittäin suoraan eteenpäin ja etenkin Kustaanmiekka näytti saunasta käsin todella upealta.

Päivä Maarianhaminassa-risteily Silja Serenadella on ehdottomasti jotain mitä suosittelen kesälomalla kokeilemaan jos vielä suinkin ehdit! Normaalisti tämä matka ei ole ohjelmassa ja toivoisin itse, että Helsingistäkin pääsisi jatkossa paremmin Maarianhaminaan. Toki laiva pysähtyy normaalilla reitillään Maarianhaminassa, mutta pysähdys on keskellä yötä, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää mennä Turun kautta aamulaivalla.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives