Unelmien viikonloppuloma Kolilla - monipuolista tekemistä lapsiperheelle

Kaupallinen yhteistyö Break Sokos Hotel Koli

Suuntasimme viime perjantaina kohti Kolin jylhiä maisemia. Onneksi lähdimme matkaan ajoissa, sillä Helsingistä Kolille ajettaessa aikaa saa varata talvisin noin kuutisen tuntia. Emme olleet aiemmin käyneet Kolilla, mutta olimme kuulleet Kolista kotimaan matkakohteena paljon hyvää. Kolilla riittää tekemistä moneen makuun, sillä Kolilla voi ihailla kansallispuiston jylhiä maisemia, nauttia vauhdin hurmasta lasketellen koko perheen kesken tai jos laskettelu ei ole sinun juttusi, Kolilta löytyy myös erinomaiset maastohiihtomahdollisuudet.
Break Sokos Hotel Koli sijaitsee Kolin huipulla osoitteessa Ylä-Kolintie 39, mutta pysäköintialua löytyy osoitteella Ylä-Kolintie 31. Pysäköintialueelta kulkee maisemahissi ylös hotellille ja hotellin ovellekin saa ja pääsee ajamaan hetkeksi, mutta yläpihalla pysäköinti ei ole sallittua invapaikkoja lukuunottamatta. Itse hotellilta avautuu upeat maisemat Kolin huipulta Pieliselle asti ja hotellin ehdoton valttikortti onkin sen upea sijainti. Tätä parempia maisemia saa hakea ja upeista maisemista pääsee nauttimaan Break Sokos Hotel Kolin ravintoloista, Koli Relax Spasta sekä myös omasta hotellihuoneesta. Hotelli on ylellinen maisemahotelli, josta löytyy erinomaiset palvelut rentoutumiseen ja hemmotteluun.

Meidän huoneemme sijaitsi hotellin ylimmässä kerroksessa ja käytössämme oli Superior-huone. Prinsessalle oli pedattu sänky levitettävästä vuodesohvasta ja meille aikuisille oli leveät sängyt. Huoneesta löytyi myös oma kylpyhuone suihkulla. Huoneestamme avautui upea näköala ja ikkunoita oli koko huoneen leveydeltä. Aamuisin Kolilla oli aika utuista eikä näkyvyys ollut kovinkaan hyvä, mutta päivän kirkastuessa huoneestamme näkyi pitkälle Pieliselle. Saimme ihailla huoneestamme myös laskettelijoita, jotka viilettivät rinteessä aivan silmiemme alla.
Hotellivieraat pääsevät suoraan hotellilta rinteeseen, sillä rinteet alkavat aivan hotellin takaa. Alas pääsee joko laskien tai myös tuolihissin kyydissä mikäli on tarvetta esimerkiksi välinevuokraukselle. Välineet voi halutessaan käydä vuokraamassa jo edellisenä iltana mikäli aamulla haluaa lähteä nopeasti rinteisiin. Autolla pääsee myös Ukko-Kolin rinteille ja matka hotellilta kestää hieman alle vartin. Tuolihissillä pääsee myös takaisin hotellille. Lisätietoja rinteistä löydät Koliskin sivuilta.

Me kävimme laskettelemassa lauantaiaamuna koko perheen voimin. Me turvauduimme autokyytiin, sillä en uskaltanut lähteä 3-vuotiaan kanssa tuolihissillä alas. Vuokrasimme neidille sukset ja kypärän välinevuokraamosta, jotta hänkin pääsi naperorinteeseen kokeilemaan laskettelua ensimmäistä kertaa. Naperorinne oli sopivan loiva rinne, joka sopi pienelle aloittelijalle erinomaisesti. Rinteestä löytyi mattohissi, jota hänenkin oli helppo käyttää yhdessä äidin kanssa. Prinsessa näkyi nauttivan vauhdista, sillä hän olisi vain laskenut täysillä ellei äiti olisi ollut vieressä estämässä liiallista vauhtia parhaansa mukaan 🙊 Mieheni on kokeneempi laskettelija ja hän katosikin pian koko päiväksi rinteisiin lautailemaan. Kolilta löytyy myös musta rinne hurjapäille ja pisin Kolin rinne onkin 1,5 kilometrin luokkaa. Temppuilijoille Kolilta löytyy muutamia pieniä boxeja sekä raileja, joten laskettelurinteissä riittää tekemistä ja haasteita kaikille oman taitotasonsa mukaisesti.
Laskettelun jälkeen kävimme pikaisella lounaalla hotellin pizzakahvila Kahpitsassa, jossa söimme tietysti pizzat. Kahpitsa sijaitsee Kolin huipulla hotellin yhteydessä ja toimii samalla myös rinnekahvilana/ravintolana. Samoja tiloja käytetään mm. hotellin aamiaisella. Syömisen jälkeen suuntasimme prinsessan kanssa lyhyille päiväunille, jotta neiti jaksaisi varmasti nauttia uimisesta Koli Relax Spassa.
Koli Relax Spa sijaitsee Break Sokos Hotel Kolin pohjakerroksessa ja se on ylellinen paikka rentoutumiseen. Lapsiperheenä kannattaa huomioida span ikäraja k18 klo 16 jälkeen. Me suuntasimme spahan hieman klo 14 jälkeen, joten ehdimme nauttia spasta liki kaksi tuntia. Se olikin oikein hyvä aika pienen kanssa, vaikka en meinannutkaan saada neitiä pois musiikkialtaasta. Spasta löytyy poreallas, josta avautuu upeat näkymät Kolin maisemiin. Spasta löytyy myös kylmäallas, joka jäi meiltä kyllä kokeilematta. Neiti ihastui erityisesti jo aikaisemmin mainitsemaani musiikkialtaaseen, joka on siis allas, jossa voi kelluessaan kuunnella musiikkia 💕 Toinen meitä erityisesti ihastuttanut asia oli ulkopaljut, joissa kävimmekin pariin otteeseen. En ollut koskaan käynyt aikaisemmin ulkopaljussa ja olikin ihana istuskella neidin kanssa lämpimässä vedessä samalla kun olikin ulkona. Toisella kerralla ulkona alkoi myös satamaan lunta hiljalleen, joten nautimme luonnosta, rauhasta ja hiljaisuudesta ihanissa puitteissa. 

Koli Relax Spasta löytyy myös erilaisia saunoja; spasta löytyy höyrysauna, perinteinen sauna sekä kivisauna. Kävimme kokeilemassa kaikkia ja perinteinen sauna vei kyllä kaikista voiton lempeillä löylyillään. Meillä ei ole kotona omaa saunaa, joten oli ihana päästä pitkästä aikaa myös saunan lämpöön. Spasta löytyy myös Relax Room, jossa on tarjolla vettä ja hedelmiä. Jokainen kylpylävieras saa mukaan myös oman löylykiulun, jossa on mukana lasilliset kuohuvaa sekä kokoelma Lumenen Spa-tuotteita. Me nautimme lasilliset alkoholitonta kuohuvaa kirsikkajuomaa neidin kanssa kylpytakkeihin kietoutuneina kylpylän sohvilla ja ihailimme samalla maisemia 💗 Koli Relax Spa on ehdottomasti upein kylpylä, jossa olen koskaan käynyt ja tänne haluan joskus uudelleen!
Break Sokos Hotel Kolin ravintolamaailmasta löytyy yksi illallisravintola nimeltään Grill it!, jossa mekin kävimme syömässä kahtena iltana. Saimme kummallakin kerralla ikkunapöydän, joten pystyimme ihailemaan rinteissä puuhaavia lumikissoja rinteiden sulkemisen jälkeen. Erityisen mielenkiintoisia lumikissat olivat tietysti perheen pienimmälle. Erityisen kiitoksen haluan tässä vaiheessa antaa Grill It!:in erittäin ystävälliselle ja palvelualttiille henkilökunnalle 💕 Meidät otettiin erittäin hyvin vastaan kumpanakin iltana ja erityisesti mieleen jäi tarjoilijoiden ystävällisyys ja iloisuus. Myös kaikista pienin asiakas otettiin upeasti huomioon ja tarjoilijat jäivät kuuntelemaan aina hetkeksi puheliaan neitimme tarinoita. Neiti sai myös viihteeksi värikynät, värityskuvia ja puuhakirjan. Hotellista oli myös mahdollista lainata padi, jonka otimme myös lainaan myös aina ruokailun ajaksi. Näin me aikuisetkin saimme nauttia illallisesta hieman pidemmän kaavan kautta eikä pienelle tullut tylsää.

Kaikki valitsemamme annokset olivat erinomaisia, mutta erityisesti haluaisin kehua Grill It!:in blinejä. Mieheni otti toisena iltana bilinimenun, johon sisältyi kaksi bliniä erilaisilla täytteillä. Itse söin kumpanakin iltana pihviä ja pihvitkin olivat Grill It!:ssä erinomaisia. 
Toisena iltana kävimme tutustumassa myös alakerran kirjastobaari Hiekkapakkaan, jossa kävimme nauttimassa drinkit miniloman kunniaksi. Koronaturvallisuudesta täytyy muuten mainita sen verran, että turvaväliä oli helppo pitää, sillä ihmisiä ainakin tuntui olevan hotellissa aika väljästi. Ravintolassa sai istua omassa rauhassaan kaukana muista ja käsidesiä oli tarjolla jokaisessa paikassa. Hotellin yleisissä tiloissa käytimme aina maskia henkilökunnan tapaan sekä pesimme käsiä huolellisesti.

Sunnuntaina ennen kotiinlähtöä mieheni kävi vielä rinteissä ja me kävimme neidin kanssa seikkailemassa lähimetsissä. Kävimme nauttimassa vielä kerran upeista maisemista ja koitimme rakentaa lumiukkoa. Onneksi neiti on myös taidokas kuvaaja nuoresta iästään huolimatta, joten minäkin sain muutaman kuvan itsestäni muistoksi upeissa maisemissa 😍 Kolin metsissä oli ihana istahtaa hetkeksi alas ja sulkea silmät ja nauttia aivan totaalisesta hiljaisuudesta. Olin hämmästynyt miten hiljaista jossain voi olla, sillä mistään lähistöltä ei kuulunut mitään ääntä 💕 Vastaava hiljaisuus on pääkaupunkiseudulla käytännössä mahdotonta.
Meidän viikonloppumme Kolilla oli erittäin onnistunut ja haluan joskus vierailla Kolilla ehdottomasti myös kesällä. Tällä kertaa emme kavunneet Kolin korkeimmalle huipulle, mutta joskus sen varmasti vielä teemme 💕 Koli sopii lomakohteena lapsiperheille sekä esimerkiksi pariskunnille tai ihan kenelle tahansa, joka haluaa irtautua kiireisestä arjesta upeissa maisemista. Koli tarjoaa lomakohteena pohjoiskarjalaista luksusta ja hemmottelua parhaimmillaan. Aktiviteetteja löytyy laskettelusta kylpylästä rentoutumiseen ja jokaiselle on varmasti tarjolla jotakin. 

Kiitos vielä kerran ihanasta viikonlopusta Break Sokos Hotel Koli 💕 Meidän perheemme tulee vierailemaan teille ehdottomasti uudelleenkin 😍
 1. Vaikka etelässäkin oli vielä viime viikolla ainakin kunnon talvi niin pääsitte sit iha kunnolla nauttimaan ja näkemään pohjoisista maisemista ja lumetetuista metsistä! Olisi kyllä tosi kiva käydä Sokos Hotel Kolilla kun kehuja on kuultu ennenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kelit onkin muuttuneet loskaksi ja odotti muuten kotona Kolin reissun jälkeen aika erinäköinen piha :D Mee ihmeessä käymään, suosittelen erittäin lämpimästi! Koli on ihana paikka vaikkapa romanttiselle lomalle ;) 💕

   Poista
 2. Vitsi noi maisemakuvat on upeita *.* Kuulostaa ihan mahtavalta viikonlopulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi maisemat oli kyllä niin parasta 😍 Tällaiset paikat on ihan käsittämättömiä 💕

   Poista
 3. Koli on aivan ihana paikka! Mekin olemme käyneet pariin otteeseen miehen ja lasten kanssa 😍 Suosittelen käymään myös kesällä, kun on melko erinäköistä (mutta aivan upeaa silti) silloinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti aiomme käydä myös kesällä täällä! Vaikutuimme Kolista kyllä 😍

   Poista

Designed by FlexyCreatives