Kohti vuotta 2021

Ihanaa uutta vuotta teille kaikille sinne ruudun toiselle puolelle! ✨

Meidän uusi vuosi sujui erittäin rauhallisesti, sillä juhlimme vuoden vaihtumista kolmistaan kotona. Mitään sen erikoisempaa ohjelmaa iltaamme ei kuulunut ja vuosi vaihtuikin meillä juhlavaatteiden sijaan kotivaatteissa. Juhlaan kuuluivat tietysti nakit, lihapullat sekä perunasalaatti ja nautinkin hieman kuohuviiniä vuoden 2020 taakse jättämisen kunniaksi.

Vuosi 2020 oli varmasti kaikille erilainen ja se ei vastannut odotuksia. Kuitenkin vuoteen 2020 mahtui paljon hyvääkin ja itselleni hieman rauhallisempi vuosi on tehnyt hyvää. Työni vaihtui maaliskuussa kokonaan etätyöksi ja etenkin etätyö on tehnyt minulle hyvää. Päiviin on jäänyt paljon enemmän aikaa, kun työmatkoihin ei enää kulu aikaa ja olen kokenut työnteon paljon tehokkaammaksi ollessani vain kotona. 
Huhti-toukokuussa tyttäremme oli kotona kanssani päiväkotien ollessa kiinni, mutta siitäkin poikkeusajasta selvittiin ihmeen hyvin. Arjessa auttoi silloin järjestelmällisyys ja teimmekin meidän 3-vuotiaalle myös oman kanban-taulunsa. Taululle listasimme hänen päivittäiset askareensa (esim. aamupala, ulkoilu, päiväunet) ja kolmevuotiaskin ymmärsi hienosti mikä oli taulun tarkoitus. Vielä tänäkin päivänä laitamme aamuisin esimerkiksi päiväkotiin menon tehtävänä käyntiin.

Vuoteen 2020 mahtui myös ikäviäkin asioita, sillä kissamme sairastui ja lopulta jouduimme lopettamaan rakkaan Teukan huhtikuun lopulla. Olen varma, että jatkuva kotonaolo vaikutti kissaan stressaavasti ja oireilu johtui osittain myös siitä. Olin myös juuri aloittanut töissä uuden projektin silloin kuin Teukka sairastui ja muutama työpäivä menikin täysin sumussa, kun huolehdin ja murehdin vain toisesta. Ikävä on edelleen valtava ja teetimme loppukesästä taulun olohuoneemme seinälle Teukasta muistoksi 💕

Ystäviä ja perhettä tuli nähtyä viime vuonna todella vähän, mutta onneksi Facetime ja Teams ovat osa nykyarkea. Ulkoilusta tuli itselle myös tärkeä henkireikä ja lenkkeilimmekin prinsessan kanssa etenkin keväällä päivittäin. Lenkkien aikana oli hyvä pitää yhteyttä mm. mummeihini, joille soittelin melkein jo riesaksi asti ainakin toisen mukaan 🙊

Vuoden 2020 lopussa irtisanouduin työpaikastani, sillä ensi viikolla vaihdan uuden työnantajan palvelukseen. Koin, että nyt oli hyvä aika siirtyä työelämässä hieman toisiin haasteisiin ja odotankin innolla uuden työn aloittamista. Kovinkaan paljoa työnkuvani ei muutu ja ihmisetkin pysyvät tuttuina, joten työpaikan vaihdos on lähinnä palkanmaksajan vaihto. Hyvä näin, sillä työpaikan vaihdos täysin tuntemattomaan olisi tuhottoman stressaavaa. 

Vuosi 2021 jatkuu varmasti ainakin kesään pitkälti samanlaisena kuin viime vuosikin. Lähityöhön ei liene hetkeen asiaa ja jatkossa toivon edelleen tekeväni suurimman osan työstäni etänä. Työni onkin onneksi sellaista, että kaiken voi tehdä täysin etänä. Ulkomaille emme toistaiseksi ole suunnitelleet lähtemistä, ainakaan ennen rokotusta. Varasin elokuun lopulle Tukholman risteilyn, sillä pisteemme olivat menossa vanhaksi, mutta tuonkin matkan voi onneksi siirtää kuluitta tarvittaessa. Haaveilen myös kovasti F1-matkasta esimerkiksi Hollantiin, mutta saa nähdä uskaltaako tätä haavetta toteuttaa vielä ensi kaudella.

Uudenvuoden lupauksia en erityisemmin ajatellut tehdä tänä vuonna, mutta kunhan pimeys hieman väistyy, aion taas alkaa lenkkeilemään enemmän. Itse en lenkkeile kuin valoisalla oli kello sitten 16 tai 22 pimeän aikaan, joten se on rajoittanut ulkoilua kaikista eniten. Ensi vuonna aion myös panostaa kotitreeneihin enemmän, sillä tilasin itselleni pump setin, jotta voin käydä omassa kotonani Body Pump-tunneilla. Ostin itselleni myös uusia vastuskuminauhoja, joten treenivälineistä mikään ei ainakaan jää kiinni.

Onko teillä jotain lupauksia tai tavoitteita vuodelle 2021? ✨
  1. Toivottavasti saatte risteilyn tehtyä, itsekin toivon pääseväni käymään tallinnassa tai tukholmassa ensivuoden aikana. Pyrin pitämään herkkulakkoa ja tipaton tammikuussa (tämä jälkimäinen ei ole pyrkimys, onnistunee yrittämtätäkin :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tipaton on täälläkin ja katsotaan kuinka pitkään pysyy tipattomana kun se ei tosiaan ole mikään haaste edes :D Joskus mulla oli vaikeuksia muistaa se, milloin olin viimeksi edes mitään juonut. Meillä on vielä tänään herkkupäivä, mutta sitten alkaa toinen linja :)

      Poista

Designed by FlexyCreatives