DIY kierrekynttilät - helppo ohje onnistumiseen

Kierrekynttilät ovat olleet yksi tämän talven DIY-hiteistä enkä ihmettele miksi! Itsekin kokeilin tehdä näitä kynttilöitä lahjaksi esimerkiksi päiväkotiin sekä perheelleni ja iloiseksi yllätyksekseni onnistuin mainiosti. Olen yleensä huono onnistumaan DIY-jutuissa, sillä joko menetän hermoni touhussa ja/tai epäonnistun sen johdosta. Olen myös tarkka työni jäljestä ja se häiritsee myös onnistumista. Kierrekynttilät olivat tosiaan onneksi niin helppoja tehdä, että näissä sinäkin onnistut varmasti. Jos haluat näiden kirjallisten ohjeiden lisäksi opastusta videolla, kurkkaa täältä tekemäni lyhyt video kierrekynttilöiden tekemisestä.

Helppojen kierrekynttilöiden tekoon tarvitset:

🕯 100 % parafiinista valmistettuja kynttilöitä (huom. steariinista tehdyt ei käy!)

🕯 Pehmennä kynttilöitä riittävän lämpimässä vedessä noin 15 minuuttia. Asteita saa olla ainakin 50.
🕯 Kun kynttilä on selkeästi pehmeä (tämän huomaa kyllä), kaulitse kynttilä litteäksi. Laita kynttilä kaulitsemisen jälkeen hetkeksi vielä takaisin lämpimään veteen. Jos kynttilä halkeilee kaulitsemisen aikana, se ei ole vielä riittävän pehmeä, joten laita kynttilä takaisin veteen.
🕯 Kierrä kynttilään haluamasi määrä kierteitä. Ole varovainen, vaikka kynttilät kyllä kestävät pehmeinä kiertämistä.
🕯 Jäähdytä kynttilöitä pöydällä. Kannattaa katsoa tarkkaan, että kynttilät kovettuvat suoriksi. Voit jähmettää kynttilöitä myös kylmässä vedessä.

Nauti kauniista kynttilöistä 😍✨🕯

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives