MEIDÄN PARIISIN AIRBNB

 Kävimme lokakuun alussa tyttäreni, äitini, siskoni ja kummitätini kanssa Pariisissa ja nyt haluaisin esitellä meidän Pariisin Airbnb:n. Katselimme aluksi hotelleja ja emme katsoneet aivan edullisempia, mutta emme kalleimpiakaan vaihtoehtoja. Tiedossa oli, että Pariisi on kallis kaupunki ja kohtuullinenkaan hotelli ei ole kovinkaan edullinen ellei sitten majoita aivan kaupungin laitamilla. Halusimme yöpyä keskeisellä paikalla lähellä edes jotakin nähtävyyttä ja katselimme ensisijaisesti vaihtoehtoja, jotka sijaitsivat edes jokseenkin Eiffel-tornin liepeillä. Katsomamme hotellit olivat hintaluokaltaan 1600-1800 euroa eli kolmelta yöltä hintataso oli melkoinen. Äitini sai onneksi idean katsoa myös Airbnb vaihtoehdot ja itselleni tämä ei tullut mieleenkään, sillä en ollut aikaisemmin Airbnb:tä kokeillut.

Airbnb:tä katsellessamme rajasimme vaihtoehdot Eiffel-tornin lähelle ja kolmen makuuhuoneen huoneistoihin. Nopeasti löysimmekin varsinaisen helmen aivan Eiffel-tornin sylistä ja olisimme kirjaimellisesti Eiffelin vieressä seitsemännellä arrondissementilla. Päädyimme varaamaan Airbnb:n ja tämä tuli meille huomattavasti edullisemmaksi. Airbnb maksoi toki 1100 euroa yöltä eli veloitus oli yhteensä 3300 euroa, mutta koska meitä oli kolme perhekuntaa jakamassa kuluja, tämä vaihtoehto tuli huomattavasti hotellia edullisemmaksi. Lisäksi voisimme viettää kaikki iltaisin yhdessä aikaa omien hotellihuoneiden sijaan.7TH ARRONDISSEMENT

Alueena 7th Arrondissement tarkoittaa Eiffel-tornin läheistä aluetta ja se on ainakin meidän kokemustemme mukaan rauhallinen. Suurkaupungissa kuitenkin kun ollaan, ympärillä on jatkuvasti elämää ja esimerkiksi kadulta äänet kuuluvat selkeästi ohuiden ikkunoiden läpi. Myös meidän talossamme seinät olivat kohtuullisen ”paperia”, mutta emme antaneet sen häiritä matkaamme. Monet myös varoittelivat Pariisin lude-ongelmasta etukäteen luettuaan siitä lehdistä ilman omaa kokemusta, mutta oikeasti asia ei näkynyt mitenkään Pariisissa. Aihe nyt vain sattuu trendaamaan Tiktokissa ennen olympialaisia. Kannattaa muistaa kuitenkin aina matkaillessa, että teet tarkistuksen huoneistoon ennen kuin asetut aloillesi, jotta vältyt ikäviltä matkamuistoilta.

Seitsemännellä arrondissementilla sijaitsee Eiffel-tornin lisäksi myös Champ de Marsin puisto, joka on suosittu piknik-paikka. Kävelymatkan päässä sijaitsee myös Hotel des Invalides, josta löytyy mm. Napoleonin hauta sekä Seinen toisella puolella oleva Trocadero. Myös Riemukaarelle ja moniin muihin keskeisiin nähtävyyksiin on kävelymatka.

    

3 MAKUUHUONETTA, KEITTIÖ JA KAKSI KYLPYHUONETTA + ERILLINEN WC

Pariisin huoneistossamme oli kolme makuuhuonetta, iso yhteinen ruokailu/oleskelutila, keittokomero, yksi suihku makuuhuoneen yhteydessä, kylpyhuone sekä ”salavessa”, jonka löysimme vasta kolmantena päivänä 😀 Salavessa oli naamioitu tapetoidun oven taakse ja kahvakin jotenkin sulautui oveen, joten aluksi tämä jäi tosiaan huomaamatta. Parasta huoneistossa oli ehdottomasti sijainti sekä tietysti näkymät, jotka olivat omalta parvekkeelta aivan upeat. Asunto oli myös kaikinpuolin erittäin siisti ja toimiva.

  

Meidän Pariisin airbnb oli erinomainen ja olen tyytyväinen, että valitsimme juuri tämän vaihtoehdon. Ainoa miinus oli toki, että huoneistoon pääsi tulopäivänä vasta klo 15 jälkeen ja lähtöpäivänä huoneisto piti luovuttaa klo 11. Tämä itsessään on toki normaali käytäntö, mutta Airbnb:ssä ei ole hotellien kaltaista mahdollisuutta matkatavarasäilytykseen. Onneksi kaikki meistä matkasi kevyesti, joten laukkujen kanssa seikkailu onnistui hyvin. Paluupäivänä hyödynsimme mahdollisuuden jokiristeilyyn ja kävimme laukkuinemme ihailemassa kaupunkia vielä veneeltä käsin. Vinkkaan myös, että jokilaiva on kätevä tapa liikkua kaupungissa paikasta toiseen. Esimerkiksi Eiffeliltä pääsee Notre Damelle helpoiten juurikin jokilaivalla, sillä molempien nähtävyyksien vieressä on ”pysäkki”.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives