TYTTÖJEN REISSU PARIISIIN – ENNAKKOTUNNELMAT

 Ensi viikolla koittaa vihdoin se päivä, kun kauan odotettu tyttöjen reissu Pariisiin starttaa 😍 Matkasta on haaveiltu todella kauan ja vihdoin se toteutuu. Reissuun lähtee tosiaan pelkkiä tyttöjä ja vietämme pidennetyn viikonlopun tuossa maagisessa kaupungissa. Olen itse käynyt Pariisissa kerran aikaisemmin ja tulen varmasti tämänkin reissun jälkeen palaamaan sinne uudelleen.

Tyttäreni on halunnut päästä Pariisiin jo parin vuoden ajan, sillä hän on katsellut minun ja mieheni vanhoja matkakuvia. Suurin kysymys on ollut häneltä, että miksi ihmeessä hän ei ole ollut mukana. Olimme mieheni kanssa Pariisissa keväällä 2012 vastarakastuneina ja tyttäremme on syntynyt keväällä 2017. Olemme koittaneet selittää hänelle, että häntä ei vielä ollut olemassa, mutta selitys ei tunnu menevän läpi 😀 Nyt kuitenkin hän pääsee mukaan ja mukaan lähtee myös äitini, pikkusiskoni sekä kummitätini. Pääsen ulkoiluttamaan Pariisissa neljää ummikkoa, sillä kukaan heistä ei ole aikaisemmin vieraillut Pariisissa. Pariisi on ollut äitini haavelistalla ja ihanaa, että hän pääsee vielä toteuttamaan tämän haaveensa 💗

TYTTÖJEN REISSU PARIISIIN – ENNAKKOTUNNELMAT

Lähdemme Pariisiin torstaina aamulennolla klo 7.35, joten ehdimme viettää melkein täyden päivän Pariisissa silloinkin. Palaamme kotiin myöhään sunnuntaina ja lentomme laskeutuu Helsinki-Vantaalle 22.55. Olemme suunnitelleet hieman alustavaa ohjelmaa reissulle, sillä Pariisissa ei mitenkään ehdi näkemään kaikkea neljässä päivässä. Olemme kaikki miettineet juttuja, joita haluamme tehdä ja nähdä, ja miettineet sen perusteella ohjelmaa.

Listallamme on ainakin:

✨ Eiffel-torni (tämä on tyttäreni ehdoton must have-kohde ja toki meidän muidenkin)

✨ Dior Galleria (oma must haveni)

✨ Riemukaari ja sen päällä vieraileminen

✨ Pont Neuf (äitini must have)

✨ Notre Dame

✨ Luxemburgin ja Tuiliersin puutarhat (äitini listalta)

✨ Pantheon

✨ Sacre Couer

✨ Metrolinja nro 6  (työkaverini suositteli tätä)

✨ Louvren sisäänkäynti (emme ole suunnitelleet menevämme tänne)

✨ Galleries Lafayette ja sen kattoterassi

✨ Laduree

✨ Champs Elysee ja shoppailua (aika must have Pariisissa)

✨ Versaillesin palatsi

✨ Opera Garnier

MAJOITUS PARIISISSA

Ennen matkaa selailimme lukuisia hotelleja ja koitimme ensiksi päättää alueen, jolla haluamme majoituksen sijaitsevan. Pariisi on niin iso paikka, että sieltä ei oikein löydy sellaista paikkaa, joka on lähellä kaikkea. Valitsimme sijainniksi siis Eiffel-tornin läheisyyden, sillä se oli meidän ykkösjuttu tällä reissulla. Äitini bongasi meille hotellin sijaan ihanan Airbnb:n, joka sijaitsee kahden minuutin päässä Eiffel-tornilta. Parvekkeelta on upea näkymä suoraan Eiffelille ja ilmeisesti talossa on myös kattoterassi, jolta Eiffeliä voi ihailla. Majoitus oli kalliihko, sillä se maksoi noin 1100 euroa yöltä, mutta koska meitä on kolme perhekuntaa jakamassa kustannuksia, tämä vaihtoehto oli huomattavasti edullisempi kuin hotelli. Katsomamme hotellit olivat hintaluokassa 1600-1800 euroa kolmelta yöltä. Hintaan vaikutti vahvasti sijainti sekä hotellin taso.



SÄÄ PARIISISSA

Sää Pariisissa tulee näiden ennusteiden mukaan olemaan ihanan aurinkoinen sekä kuuma, sillä osalle päivistä on luvattu jopa hellettä. Tämähän ei meitä haittaa ja onkin ihana päästä syksystä hyppäämään hetkeksi kesään. Tosin kun tiedossa on päivittäin paljon kävelyä, ihan valtavaa hellettä en oikeasti toivoisi, sillä kuumuus verottaa jaksamista.

MITÄ MUKAAN PARIISIIN?

Pariisiin aiomme pakata kevyesti, sillä siellä tulee varmasti tehtyä jonkun verran ostoksia. Tärkeimpänä otan mukaan hyvät kävelykengät, sillä vuoden 2012 reissulla tämä jäi huomioimatta. Muutoin mukaan lähtee kevyttä ja ennenkaikkea mukavaa vaatetta. Ulkonäköön olen kiinnittänyt hieman enemmän huomiota, sillä haluan olla tyylikkäänä tuolla muodin mekassa.

Tulen varmasti postailemaan paljon Pariisista, joten jos haluat seurata matkajuttuja enemmän, ota seurantaan sekä Instagramini @pinxedful sekä Tiktok-tilini @pinxedful 💕

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives