USS KEARSARGE HELSINGIN HERNESAARESSA

 Kävimme sunnuntaina katsomassa monen muun lisäksi miltä USS Kearsarge Helsingin Hernesaaressa oikein näyttää. Kyseessä on Yhdysvaltain laivaston wasp-luokan maihinnousutukialus, joka on 256 metriä pitkä ja se kuljettaa mukanaan sekä miehistöä että noin 2000 sotilasta. USS Kearsarge kuljettaa myös esimerkiksi hävittäjiä ja helikoptereita sekä pienempiä maihinnousualuksia. USS Kearsargella on kuusi sisaralusta omassa luokassaan.

USS Kearsarge rantautui Hernesaareen laituriin viime viikon lopulla ja matkaansa se jatkoi täältä Helsingistä Hangon edustalle, jossa laiva osallistuu yhteiseen harjoitukseen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävin itse katsomassa sotalaivaa täällä Helsingissä. Naton aluksia olen nähnyt aiemmin Kanarialla, mutta ne ovat olleet paljonpaljon pienempiä kuin tämä. USS Kearsargessa oli myös sitä ison maailman meininkiä.


USS Kearsarge Helsingissä 2022USS Kearsarge Helsingissä 2022 USS Kearsarge Helsingissä 2022USS Kearsarge Helsingissä 2022

Myös meidän muu perheemme oli ihmeissään näin isosta laivasta ja ihmetystä herätti se, miten tämä voi olla näin paljon isompi kuin ”Harri Hylkeen laiva” eli Silja Symphony. USS Kearsarge selkeästi kiinnosti ihmisiä, sillä ajelimme Hernesaareen melkoisessa ruuhkassa, vaikka olimme liikkeellä sunnuntai-iltana klo 19.30 jälkeen. Onneksi kuitenkin kävimme katsomassa laivaa, sillä se oli tosiaan todella näyttävä ja laivan valtava koko ei kuitenkaan välity kuvissa kunnolla. Uskoisin, että jos laiva näytti isolta näin laiturissa ollessaan, se näyttää aivan valtavalta ollessaan merillä. Toivottavasti Helsinkiin rantautuisi joskus ihan oikea lentotukialus, sillä ne ovat vielä paljon isompia kuin maihinnousutukialukset, joita ei siis lasketa lentotukialuksiksi vaikka niillä onkin lentokansi esimerkiksi helikoptereille ja Harrier-luokan hävittäjille. Esimerkiksi USS Nimitz lentotukialus on 333 metriä pitkä ja 76,8 metriä leveä.

Kävitkö sinä katsomassa USS Kearsargea?

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives