VIIKKO KAHDESTAAN KOTONA LAPSEN KANSSA

 Me vietettiin viime viikko kahdestaan kotona lapsen kanssa, sillä puolisoni oli poikien reissulla Levillä. Olen toki aikaisemminkin ollut kahdestaan kotona lapsemme kanssa pari yötä puolisoni ollessa esimerkiksi laneilla, mutta tällä kertaa kahdestaan vietetty aika oli selkeästi pidempi ja arkiaikaan. Valmistauduin tulevaan viikkoon tekemällä mahdollisimman paljon esimerkiksi kotitöitä valmiiksi, jotta vältyn isommilta siivouksilta viikon aikana. Olin mm. pessyt kaikki pyykkimme pyykkikopasta ja viikon aikana en pessytkään pyykkiä kertaakaan. Myös tiskikone pysyi melko hyvin pois päältä ja kone pyörähtikin vain kerran.

Tilasimme viime viikolla myös elämämme ensimmäisen kerran kauppakassin kotiin ja jo heti tällä viikolla jatkoimme ”perinnettä”. Viime viikon tiistaina olin aivan loppu työpäivän jälkeen ja olikin aivan ihanaa kun viikon ruokaostokset tulivat omalle ovelle eikä meidän tarvinnut lähteä kauppaan prinsessan kanssa.


Yksi etukäteen jännittäneistä asioista oli selviytyä julkisilla ringettekouluun ja takaisin. En itse omista ajokorttia, joten vaikka automme seisoi pihassa, oli käytettävä julkisia. Matka kestää julkisilla noin tunnin kun omalla autolla matka taittuu noin vartissa. Ajallinen ero on siis huomattava vaikka matka ei ole pitkä. Julkisista käytimme bussi + juna + juna-yhdistelmää, joka oli selkeästi nopein ja vaivattomin yhdistelmä. Matkat sujuivat meillä kumpanakin lauantaina hyvin ja päädyttiinpä me ensimmäisenä lauantaina myös Selloon smoothieille ringettekoulun jälkeen. Sain itse myös liikuntaa ringettekoulun aikana, sillä vallitsevien koronarajoitusten takia jäähallille ei saa jäädä seuraamaan harjoituksia. Hallilla oleva kahvila on myös nykyään suljettuna lauantaisin, jossa olemme aikaisemmin seuranneet tyttäremme treenejä. Onneksi Mira-pupu piti minulle puhelimessa seuraa kumpanakin lauantaina ja saimme vaihdettua kunnolla kuulumisia pitkästä aikaa ?

ARJEN SUJUMINEN YKSIN LAPSEN KANSSA

Arjen sujuminen yksin lapsen kanssa oli myös yksi etukäteen mietityttäneistä asioista. Yleensä hoidamme päiväkotirumban niin, että minä vien lapsemme aamuisin päiväkotiin noin kahdeksan aikaan aamupalalle ja mieheni hakee lapsemme noin 16.30. Olen itse etätöissä tällä hetkellä ja työaikani on muutenkin joustava, mutta mieheni työaika on 8-16 ilman poikkeuksia tai liukumia. Onneksi arki onkin onneksi toiminut hyvin ja sujuvasti ja etätyö mahdollistaa myös sen, että lämmin päivällinen on odottamassa perhettäni valmiina arkisin kun he kotiutuvat töistä ja päiväkodista. Viime viikolla sekä vein että hain lapseni päiväkodista ja olin myös tästä syystä päättänyt, että en tee ylitöitä viikon aikana. Yleensä plussatunteja kertyy huomaamatta päivittäin, mutta nyt pidin tiukasti kiinni työajoistani.

Nukkuminen oli myös yksi asia, joka mietitytti etukäteen, sillä tiedän tarvitsevani paljon unta ja tykkään nukkua paljon. Nukun joka päivä lähemmäs 9 tuntia ja tästä vähempi määrä tuntuu heti väsymyksenä. Viime viikolla löysin myös itseni sängystä joskus jopa ennen yhdeksää, koska en jaksanut enää tehdä mitään sen jälkeen kun olin peitellyt lapsemme sänkyyn. Paljon nukkuminen tekikin selkeästi hyvää, sillä koko viikon aikana en tuntenut erityistä väsymystä. Kävin vähän aikaa sitten mittauttamassa ferritiini-arvoni ja ne olivat aivan alarajalla, joten osa jatkuvasta väsymyksestä johtuu varmasti myös tästä. Minulle määrättiin rautakuuri ja nyt odottelenkin kuumeisesti, että rautakuuri tehoaisi. Tätä tosin saan odotella aivan rauhassa 6-24 kuukautta.

 

UUSIMMAT KIRPPARILÖYDÖT

Viikon aikana ehdimme käydä myös totta kai kirpparilla ja löysinkin itselleni jotain meidän suosikkikirpparilta eli Suutarilan kirpparilta. Olen tänä vuonna päättänyt, että jos tarvitsen jotain, yritän etsiä sen ensisijaisesti käytettynä uuden sijaan. Ostimme toissaviikon viikonloppuna alemmassa kuvassa näkyvän kuivakukkakimpun ja tarvitsin näille oman maljakon, sillä kotoa ei löytynyt näille sopivaa. Olin katsellut jo yhtä H&M Homen maljakkoa, joka maksoi 25 euroa, mutta onneksi teimme ensin kirpparikierroksen, sillä löysin tämä kauniin bohotyylisen maljakon eurolla. Käsinpunottu kori maksoi puolestaan 2,5 euroa ja se löysi tiensä roskiskaappiin astianpesukoneen tableteille koriksi. Olen jo pitkään tuskaillut kaapissa pyörivän valtavan ärsyttävän muovipussin kanssa ja nyt vihdoin tabletit ovat siististi omassa korissaan.

Kaiken kaikkiaan meidän viikko kahdestaan kotona lapsen kanssa meni erittäin hyvin ja alun pienestä stressistä huolimatta meillä oli oikein mukava viikko yhdessä. Mieskin saatiin lauantaina kotiin turvallisesti Valtteri-myrskystä huolimatta. Nyt sitten vain odottelemaan tyttäreni sanoin tyttöjen lomaviikkoa ja me lähdemme kuulemma kahdestaan Pariisiin.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives