RASKAUSAJAN Q&A

 Raskaus lähenee täällä loppuaan ja halusin antaa teille mahdollisuuden kysyä raskaudestani, joten tässä teille pieni raskausajan Q&A. Saitte kysyä raskaudesta Instagramini @pinxedful kautta ja tässä kysymyksenne ja niihin vastaukset 💕

RASKAUSVAIVAT?

Raskausvaivat ovat onneksi olleet hyvin pitkälti loppuraskauden juttuja, sillä alkuraskaudessa en kärsinyt esimerkiksi suureksi onneksi pahoinvoinnista. Alkuraskaudessa oloni oli niin normaali kuin olla ja voi enkä olisikaan ilman raskaustestiä edes tiennyt olevani raskaana. Olenkin aiemmin kertonut, että raskauteni on sujunut hyvin väsymystä lukuunottamatta ja en lue väsymystä ihan täysin raskausvaivaksi, sillä väsymyksestä olen kärsinyt jo paljon pidemmän aikaa. Epäilen väsymyksen johtuvan raudanpuutteesta ja onneksi sainkin rautalisän raskauden aikana käyttöön ja pääsin vihdoin tutkituttamaan ferritiinit.

Raskausvaivoista pahin on ehdottomasti ollut lantiokipu, joka alkoi raskausviikon 28 paikkeilla. Ensin kipu ilmeni ainostaan vasemmalla kyljellä nukuttaessa, mutta pikkuhiljaa kipu tuntuu kummallakin kyljellä ja kummassakin lonkassa. Tällä hetkellä kipu on jo todella voimakasta ja uskon kipuun auttavan ainoastaan synnytyksen. Muutoin olen pärjännyt raskauden kanssa hyvin enkä vielä ole ehtinyt ahdistua olostani liiaksi. Toki odotan tulevaa synnytystä, mutta enemmänkin sen vuoksi, että haluaisin jo päästä näkemään pienen poikamme 💙

MILLOIN ON LASKETTU AIKA?

Laskettu aika on meillä heinäkuun puolessa välissä eli 16.7. Itselläni on toistaiseksi vielä sellainen tunne, että Kalevi syntyisi hieman etuajassa kuten isosiskonsa aikoinaan, mutta toisaalta vielä ei ole ilmassa mitään merkkejä synnytyksestä. Tosin näin oli myös esikoisemme kohdalla ja synnytyskin alkoi pitkällä lapsivedenmenolla ilman supstuksia.

RASKAUSAJAN MIELITEOT TAI INHOKIT?

Raskauden aikana minulla on ollut itseasiassa aika neutraali linja kaikkiin mielitekoihin sekä inhokeihin eli kumpiakaan ei ole ollut lainkaan. Esikoisen raskaudessa himoitsin perunasalaattia ja suolakurkkua, mutta nyt suurempia mielitekoja ei ole tullut. Toki kaipaan esimerkiksi sushin syömistä, mutta en olisi uskonut miten kivuttomasti 9 kuukautta ilman sushia on voinut mennä. Myöskään selkeitä inhokeita tai ällötyksiä en ole huomannut.MITEN RASKAUS SELVISI TEILLE?

Raskaus selvisi ihan perinteisellä raskaustestillä ja hätähousuna tein jo ensimmäisen raskaustestin ennen kuin kuukautiseni olivat edes myöhässä. Tunsin pientä paineentunnetta alavatsalla, mutta pelkästään tuon tunteen vuoksi en uskaltanut olla varma raskaudesta. Myös ensimmäinen hätäisesti tehty testi näytti jo hailakasti positiivista ja viivat vain voimistuivat kahdessa myöhemmässä testissä. Lisäksi kävin vielä varhaisultrassa raskausviikolla 7 varmistamassa raskauden ja tuolloin masussani näkyi 13,3mm pitkä alkio 💕

MILTÄ TUNTUU ODOTTAA PIENTÄ POIKAA?

Ennen rakenneultraa itselläni ei ollut erityistä tyttö- tai poikafiilistä vaikka mummini olikin kovasti veikkaillut meille mahani perusteella poikaa. Esikoisemme on koko ajan toivonut nimenomaan pikkuveljeä ja etenkin hänen suureksi onnekseen hän myös sellaisen saa. Hän kun on jatkuvasti kysellyt, että ”äiti ja isi, milloin me voidaan ostaa pikkuveli?”. Itseäni on hieman matkan varrella jännittänyt, että miten osaan kasvattaa pientä poikaa vaikka toki vauva toimii aivan samalla tavalla kuin tyttäremmekin. Kieltämättä on hauska nähdä miten vauvan sukupuoli vaikuttaa esimerkiksi vauvan kasvamiseen ja kehitykseen.

ONKO TEILLÄ VAUVAVAKUUTUS?

On ja myös esikoisellamme oli jo raskausaikana vakuutus. Otimme vakuutuksen tälläkin kertaa Pohjola Vakuutuksen kautta ja myös esikoisemme sairauskuluvakuutus on siellä. Halusin ehdottomasti ottaa toisellekin lapsellemme vakuutuksen, jotta tarpeen tullen voimme luottaa siihen, että hoitoon pääsee heti.

KOSKA PÄÄTITTE, ETTÄ POJAN NIMEKSI TULEE KALEVI?

Kalevi on itseasiassa poikamme työnimi ja oma työnimeni oli Jaakko Kalevi silloin kun vanhempani odottivat minua 😀 Kalevi kulkee hyvin vahvasti kummankin meistä suvuissa nimenä ja 3/4 isoukista ovat olleet toiselta nimeltään Kaleveja. Myöskin oman isäni toinen nimi on Kalevi. Olen kyllä puolitosissani ehdottanut miehelleni poikamme toiseksi tai kolmanneksi nimeksi Kalevia juuri näistä syistä, mutta toistaiseksi ajatus ei ole saanut vahvaa kannatusta. Olisin halunnut myös esikoisemme kolmanneksi nimeksi nimen Lyylikki, sillä se on mummini kolmas nimi ja ainakin omaan korvaani se on hieman harvinaisempi nimi.

MILLOIN PELAA MEGAZONEE?

Toivottavasti pian! 🤞🏻 Edellinen pelikerta oli joulun välipäivinä ennen kuin korona laittoi ovet säppiin ja harrastusten vapauduttua olikin liian myöhäistä enää jatkaa Megazonea raskauden vuoksi. Veikkaan, että joudun palauttelemaan synnytyksestä muutaman kuukauden ennen kuin uskallan lähteä uudestaan pelikentille.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives