TAAPERO ALOITTI PÄIVÄKODIN

 Meillä alkoi tällä viikolla uudenlainen arki, sillä taapero aloitti päiväkodin nyt kesäloman jälkeen. Puolisoni lopetti samalla isyysvapaansa ja minullakin kolmen viikon kesäloma tuli päätökseen. Vaikka ehdin olla vajaa 2 kuukautta töissä oman perhevapaani jälkeen, kesäloma tuli tarpeeseen. Itse lomalla ei tehty oikeastaan mitään sen erikoisempaa ja oltiin ihan vaan kotona. Kuitenkin golfasimme paljon ja teimme muuta mukavaa yhdessä. Tarkoitus oli käydä Tallinnassa sekä Korkeasaaressa, mutta noille reissuille ehtii myöhemminkin.


Kallu täytti vuoden nyt heinäkuussa ja heti elokuun alussa olikin tarkoituksena aloittaa päiväkoti. Sisarukset ovat eri päiväkodeissa ja itse halusimme siis näin, sillä toivoimme kovasti että Kallu pääsee lähipäiväkotiin. Esikoisemme päiväkoti on aavistuksen kauempana, ei missään nimessä kyllä kaukana, mutta Kallun päiväkoti on merkittävästi lähempänä. Koska Kallulla on myös päiväkotia jäljellä useampi vuosi ja esikoisella vain yksi, ajattelimme että tästä yhdestä vuodesta selvitään hyvin näin ja sitten jatkossa arki on helpompaa eikä Kallun tarvitse vaihdella päiväkotia. Lapset eivät muutenkaan näkisi toisiaan päiväkodissa, sillä eskarit ja pienet ovat ensinnäkin eri rakennuksissa sekä eri pihoilla.


HARJOITTELUVIIKKO

Kuten yleensä, meilläkin ensimmäinen viikko oli vielä päiväkotiharjoittelua. Saimme onneksi järjestettyä Kallulle pehmeän laskun uuteen arkeen ja tutustuimmekin pikkuhiljaa päiväkotiin. Maanantaina piipahdimme yhdessä päiväkodilla aloituskeskustelussa ja kerroimme hoitajille hieman kuka Kallu on ja mistä hän pitää ja ei pidä. Kallu sai samalla tutustua hieman hoitajaan ja päiväkodin sisätiloihin. Viivyimme päiväkodilla noin tunnin ja sinä aikana Kallu onneksi otti hieman kontaktia hoitajaan ja oli selkeästi kiinnostunut. Tiistaina kävin leikkimässä Kallun kanssa päiväkodin pihalla aamu-ulkoilun aikana parisen tuntia ja fiilistelimme meininkiä hiekkalaatikolla. Keskiviikkona Kallu oli päiväkodilla sisällä leikkimässä ensimmäistä kertaa yksin noin 1,5 tuntia eli vielä melko lyhyen ajan. Torstaina jälleen pidennettiin aikaa ja Kallu viipyi päiväkodilla 8.30-11.15. Kallulla tuli jokaisena päivänä itku silloin kun lähdin ja myös silloin kun tulin hakemaan 🙁 Myönnän, että kyllä se itku tuli itselläkin.

Perjantaina Kallulla olikin sitten jo hieman pidempi päivä ja hän viipyi päiväkodissa jo päiväunien yli. Menimme aamulla päiväkodille aamupalan jälkeen ja hain Kallun tosiaan päiväunien jälkeen noin 14.20. Kallu oli leikkinyt jo hieman muiden lasten kanssa ja nukkunut 1,5 tuntia päiväuniakin kiltisti 💕

Ensi viikosta alkaen Kallu onkin sitten päiväkodissa täysiä päiviä ja hyvin se varmasti tulee menemään. Kallu ei ehkä ole se rohkein tapaus, mutta selkeästi paljon rohkeampi kuin oletin 💗

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives