KOKEMUKSIA VARHAISULTRASTA

 Kävimme joulukuun alussa varhailsultrassa Perhe-Artessa ja halusinkin nyt jakaa meidän kokemuksia varhaisultrasta. Edellisessä raskaudessa en käynyt varhaisultrassa, mutta nyt minulle oli jo alusta asti selvää että haluan ehdottomasti käydä varhaisultrassa. Tein ensimmäisen positiivisen raskaustestin viikoilla 3 +2, joten positiivisesta raskaustestistä jouduin odottelemaan liki kuukauden, että pääsin ensimmäistä kertaa näkemään pienokaisemme. Kävin ultrassa yksin, sillä mieheni oli tarkoitus tulla mukaan, mutta tietysti juuri sinä päivänä meille oli soitettu päiväkodista, että tulkaas hakemaan nuhainen neitinne kotiin.

Varhaisraskauden ultraäänitutkimus eli tutummin varhaisultra tehdään aivan raskauden alkupuolella, yleensä viikoilla H6+ alkaen. Aikaisemminkin voi toki käydä, mutta alkio on niin pikkiriikkinen ettei kohdussa ole välttämättä vielä mitään nähtävää, vaikka raskaus olisikin alkanut normaalisti eikä olisi esimerkiksi tuulimunaraskaus. Itse varasin ajan varhaisultraan viikoille 7 + 3, jotta kohdussa näkyisi jo jotain. Varhaisultrassa voi käydä aina viikolle 12 asti.

Kävin varhaisultrassa Malmin Perhe-Artessa, sillä asumme aivan muutaman kilometrin päässä. Olen kuullut Perhe-Artesta paljon hyvää ja mm. kälyni oli käynyt Perhe-Artessa. Malmin Perhe-Arte sijaitsee aivan Malmin juna-aseman vieressä, joten paikalle on helppo saapua myös julkisilla. Pihalla on myös pysäköintitilaa omalla autolla saapuville.

Perhe-Arte vaikutti heti oven avattuani miellyttävältä paikalta, sillä se oli kauniisti sisustettu, seinille oli ripustettu ultrakuvia sekä tunnelma oli kaikinpuolin kaunis ja herkkä. Kätilön huone oli kunnalliseen verrattuna todella viihtyisä ja pidin erityisesti siitä, että huoneessa oli hieman hämärää. Minut vastaanottanut kätilö oli todella mukava ja aluksi hän kertoi hieman mitä seuraavaksi tulisi tapahtumaan ja mitä olisi odotettavissa. Varhaisultra tehdään yleensä sisäkautta, sillä alkio on niin pieni että sitä on hankala saada muutoin näkyviin.VARHAISULTRA KOKEMUKSENA

Heti kun ultraus aloitettiin, näin itsekin jo heti ruudulta että jokuhan siellä oli kotona ? Pieni jännitys helpotti heti kun sain nähdä pienen ja pieni olikin todella pieni. Meidän pienellä oli mittaa tuossa vaiheessa 13,3mm eli hän oli hieman yli sentin mittainen. Kuvissa oli kuitenkin selkeästi näkyvä syke ja nimenomaan näkyvä, sillä pieni sydän pamppaili siinä keskellä ruutua ? Vauvamme näytti tässä vaiheessa enemmän cashew-pähkinältä kuin vauvalta, mutta tuossa vaiheessa tämä on täysin normaalia.

Varhaisultra oli kokemuksena todella sykähdyttävä, sillä oli niin ihanaa nähdä meidän pieni ensimmäistä kertaa. Toki tässä vaiheessa raskaus oli vasta aivan ensimmäisillä viikoilla, mutta ensimmäinen steppi oli otettu. Varhaisultra maksaa Perhe-Artessa 79 euroa ja kokemuksena se oli kyllä täysin jokaisen euron arvoinen ?

Tähän raskauteen olemme suunnitelleet käyvämme yhteensä neljässä ultrassa eli kahdessa ultrassa sekä yksityisellä että kunnallisella. Seuraavana meillä on tiedossa 3/4d-ultra tämän kuun lopussa, sillä haluan ehdottomasti kokea myös tämän sekä haluan, että koko perheemme saa nähdä tulevan pienokaisen kasvot ? Tuolloinkin olemme menossa Perhe-Arteen ja saamme tosiaan koko perhe osallistua tähän kokemukseen.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives