RASKAUSVIIKOT 16-20

 Raskausviikot 16-20 koettiin jo tovi sitten ja tällä hetkellä raskaudessa mennään jo paljon pidemmällä. Vauvamme laskettu aika on kesällä ja äitiyslomankaan alkuun ei ole enää ihan niin kauaa, vaikka kieltämättä olisin jo aivan valmis jäämään äitiyslomalle. Kuten koko raskaus, myös raskausviikot 16-20 sujuivat hyvin eikä raskauden aikana ole onneksi ilmennyt mitään väsymystä ihmeellisempää oiretta.

Helmikuun alussa sain luvan neuvolasta aloittaa rautakuurin, jonka kovasti toivoin auttavan ettei väsymys ainakaan pahenisi. Otin käyttöön Sideral Folicin ja rautalisä onkin sopinut itselleni vatsan puolesta erittäin hyvin. Neuvolassa sovimme, että verikokeiden yhteydessä otetaan jatkossakin ferritiiniarvo ja vielä joulukuussa arvo oli 31, kun helmikuun alun mittauksessa ennen rautakuuria arvo oli enää 23. Raskauden aikana arvoja ei saa ylöspäin, mutta toiveena oli tosiaan ainakin hidastaa arvojen laskemista.

Raskauden toinen kolmannes oli kaikenkaikkiaan seesteistä aikaa ja helmikuussa annoin itselleni luvan käydä katselemassa ensimmäistä kertaa pieniä vaatteita. Vielä tässä vaiheessa emme tienneet tulevan pienokaisemme sukupuolta ja koitin kovasti tunnustella omia tuntemuksia, että kumpikohan sieltä voisi mahdollisesti olla tulossa. Raskausvatsa ei ollut vielä kovin näkyvä näilläkään viikoilla, mutta viikon 18 jälkeen vatsa ”pullahti” nopeasti esiin aivan yhtäkkiä. Tosin vatsa oli edelleen sellainen, ettei sen perusteella kukaan olisi vielä uskaltanut onnitella minua.


 

ENSIMMÄISET LIIKKEET

Ensimmäiset liikkeet tunsin viikoilla 19 +3. Olin kovasti yrittänyt jo viikkojen ajan tunnustella liikkeitä, mutta edessä olevan istukan vuoksi en uskaltanut olla varma. Kuitenkin 19 + 3 istuskellessani kirjoittamassa blogipostausta osasin vihdoin olla aivan varma vauvan liikkeistä, sillä vatsasta tuntui aivan selvää möyrintää ? Pitkään menikin niin, että istuessa liikkeet tuntuivat kaikista parhaiten. Tällä hetkellä vauva on jo niin iso, että liikkeet näkyvät jo ulospäinkin.

Rakenneultra ei osunut meille vielä näille viikoille, sillä olin varannut ultran vasta viikolle 21. Odotin jo kovasti seuraavaa ultraa ja näin jälkikäteen olisi ehkä pitänyt käydä yksityisellä väliultrassa, jotta olisimme saaneet ihastella meidän pienokaista

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives