HERKULLISET KANELISUKLAACROISSANTIT

 Leivoimme eilen tyttäreni kanssa pitkästä aikaa makeita herkkuja ja tällä kertaa kokeilimme kanelisuklaacroissanteja. Tykkäämme croissanteista paljon ja halusin kokeilla Valion uutta kanelikreemiä johonkin ja tuntui luontevalta yhdistää se croissantiin. Halusimme croissanteihin myös hieman suklaata, joten turvauduimme lähestyvän joulun kunniaksi Fazerin piparkakkusuklaaseen.


HERKULLISET KANELISUKLAACROISSANTIT

Herkullisten kanelisuklaacroissantien leipomiseen tarvitset:

Jos käytät pakastecroissanteja, valmistus kannattaa aloittaa croissantien paistamisella. Croissantien on myös hyvä antaa jäähtyä paistamisen jälkeen, sillä croissantin rakenne hajoaa herkästi sen ollessa kuuma. Myös valmiiksi paistetut croissantit käyvät mainiosti.

Croissantin täytteeksi tulee vispattu kermavaahto, johon kanelikreemi on sekoitettu. Lisäksi voit halutessasi joko raastaa tai pilkkoa suklaata täytteen sekaan. Raastettuna suklaasta tulee melko hienojakoista, joten pilkkominen voi olla parempi vaihtoehto. Lisää sekä kuohukerma, pilkottu/raastettu suklaa sekä kanelikreemi kulhoon ja vispaa sekoitus kuohkeaksi. Täyte on valmis kun se on sopivan kuohkeaa, mutta ei kuitenkaan enää valu.

Leikkaa croissant varovasti puoliksi ja joko pursota tai lusikoi kanelikreemikerma croissantin väliin. Täytettä on sopivasti silloin, kun croissant jää ilmavasti auki eikä täyte pursua ulos croissantista.

Koristeluun voit käyttää tomusokeria sekä esimerkiksi kultaisia nomparellipalloja. Myös esimerkiksi sulatettu suklaa toimii kauniisti koristeena sekä tuo croissantiin hieman lisämakua.

Vaikeusasteeltaan Nämä herkulliset kanelisuklaacroissantit on erittäin helppo toteuttaa, sillä tämä ei vaadi kummoista leipomisosaamista. Sitä ei meinaan itsellänikään ole 🙊

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä herkkua 🥐

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives