SCANDIC MEILAHTI PERHEPESÄHOTELLI

 Huhheijaa, tänään tuo meidän mini on jo yhden kuukauden ikäinen! Aika on mennyt aivan älyttömän nopeasti vaikka tuntuu siltä, että vastahan me kotiuduttiin synnäriltä. Lupasin kertoa teille paremmin millainen Scandic Meilahti perhepesähotelli oikein on ja millainen kokemus meille jäi perhepesähotellista.

Perhepesähotelli oli ehkä suurin yksittäinen syy siihen miksi halusin tällä kertaa synnyttää mieluummin naistenklinikalla kuin Jorvissa ja onneksi oma haaveeni perhepesähotelliin pääsystä toteutuikin. Esikoisemme syntyi kätilöopistolla ja silloin siellä olin jaetussa osastohuoneessa kolme päivää ja sen kokemuksen jälkeen toivoin ehdottomasti mieluummin omaa rauhaa. Tosin esikoisesta en olisi päässyt muutenkaan perhepesähotelliin vaikka sellainen olisi ollut tarjolla. Perhepesähotelliin on nimittäin tiukat kriteerit ja säännöt, joiden mukaan määräytyy onko perhepesähotelliin edes mahdollista päästä. Luonnollisesti sekä äidin että vauvan on voitava hyvin ja esimerkiksi jos äiti on menettänyt synnytyksessä liikaa verta tai synnytyksen aikana on ollut lämpöä, perhepesähotelliin ei ole asiaa. Esikoisesta itselläni nousi lämpö synnytyksen aikana.

Perhepesän huoneet ovat muuten aivan tavallisia hotellihuoneita, mutta huoneista löytyy vauvalle esimerkiksi hoitopöytä sekä oma samanlainen sänky kuin osastohuoneista sairaalassa. Perhepesässä työskentelee myös kätilöt ja heiltä saa apua samalla tavalla kuin sairaalassakin. Kätilö tavataan perhepesässä kolme kertaa päivän aikana eli kerran jokaisen vuoron aikana, myös yöllä. Perhepesähotellissa jokainen saa myös oma tabletin, jolla kätilöille voi viestitellä ja myös he voivat lähettää huoneeseen viestejä.RUOKAILU PERHEPESÄSSÄ

Perhepesähotelliin kuuluu parhaimpana hotelliaamiainen, jota ainakin itse odotin todella paljon. Aamupala, kuten kaikki muutkin ruuat, haetaan take awayna alakerran ravintolasta ja syödään huoneessa. Mikäli satut olemaan perhepesässä yksin, vauva jätetään ruoan haun ajaksi kätilöiden toimistoon, joten ruokaa saa kyllä haettua.

Ruuat kuuluvat hintaan ainoastaan äidille, joten puolison tai muun tukihenkilön tulee kustantaa ruuat itse. Tosin kun kyseessä on take away, ruokaa voi helposti ottaa runsain mitoin.

Etenkin aamupala oli Scandicissa erinomainen, mutta täytyy myöntää, että muut ruuat olivat pienoinen pettymys. Kaikki ruuat ensinnäkin tarjoillaan buffetista. Jos haluat tilata omaan piikkiin ruokalistalta, se onnistuu toki.

VIERAILIJAT PERHEPESÄSSÄ

Koronasäädösten vuoksi ainakaan me emme saaneet heinäkuun lopulla tuoda erillisiä vieraita huoneeseen, paitsi pienellä kikkailulla yks vieras kerrallaan olisi ollut mahdollista järjestää. Vauvan sisarukset olivat toki tervetulleita katsomaan pientä, mutta muutoin ylimääräiset vieraat oli karsittu pois. Tosin omasta mielestäni tämä oli vain hyvä, niin saimme rauhassa tutustua Kaleviin. Lisäksi ensimmäisenä yönä nukuimme tunnin, joten en olisi kyllä jaksanutkaan nähdä ketään.

Jos sinulla on mahdollisuus päästä naistenklinikalle ja perhepesähotelliin, suosittelen ehdottomasti!

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives