MEILLE TULEE VAUVA!Nyt on vihdoin isojen uutisten aika, nimittäin meille tulee vauva! Tätä salaisuutta on varjeltu jo tovi ja asiasta ovat pitkään tienneet vain läheisimmät. Tänään kerroin töissä tiimille ja samalla olikin aika kertoa iloisesta perhetapahtumasta kaikille muillekin. Meidän pienen laskettu aika on kesällä, joten tovi tässä saadaan vielä odotella pientä ihmettä saapuvaksi.

Raskausaikana olen muuten voinut hyvin, mutta väsymys on ollut aivan valtava heti alusta lähtien. Epäilen vahvasti alhaisen ferritiinin olevan ainakin osittain tämän takana ja verikokeet ovatkin paljastaneet ferritiiniarvon laskevan raskauden edetessä. Neuvola määräsi minut onneksi rautakuurille, mutta ferritiiniä tuskin saadaan nousuun raskauden aikana. Voin vain toivoa, että tilanne ei rautakuurin myötä kauheasti enää ainakaan pahenisi. Onneksi tämä asia on otettu neuvolassa vakavasti ja ilahduinkin miten helposti neuvolan kautta sain myös tietää ferritiinit. Esimerkiksi työterveydessä arvoja ei suostuttu katsomaan laajan verenkuvan yhteydessä. Osa väsymyksestä johtuu varmasti myös pelkästään raskaudesta ylipäänsä ja olenkin levännyt raskauden aikana paljon. Onneksi etätyö on mahdollistanut joustavammat päivät töissä ja ruokatauko kuluukin usein vain levätessä.

Etätöiden myötä raskaus on myös pysynyt hyvin piilossa, sillä olen käynyt toimistolla viimeksi marraskuussa. Raskausvatsa on vasta ihan parin viime viikon aikana ”pullahtanut” kunnolla esiin, mutta nyt raskaus alkaa olla ilmeinen asia. Ihan älyttömästi en ole ostannut erillisiä äitiysvaatteita ja olen havainnut mm. tämän kuvassa näkyvän neulemekon aivan älyttömän käteväksi ja ennenkaikkea mukavaksi vaatteeksi!

Rakenneultrassa meidän pienellä oli kaikki hyvin ja suureksi iloksemme saimme tietää, että odotamme tervettä vauvaa. Tarkoitus olisi käydä vielä 3/4d-ultrassa, sillä haluan ehdottomasti nähdä toisen lapsemme kasvot ja lisäksi sinne tuleva isosiskokin pääsee mukaan. Esikoisemme kanssa emme käyneet 4d-ultrassa ja toisen lapsemme kohdalla haluan kokea myös tämän. Alkuraskaudessa kävimme PerheArtessa varhaisultrassa Malmilla ja samaan paikkaan suuntaamme varmasti myös 4d-ultraan.

TULEVA ISOSISKO JA VAUVAN HANKINNAT

Tuleva isosisko on tulevasta roolistaan aivan onnensa kukkuloilla ja hän on päiväkodissa kuulemma kovasti harjoitellut tulevaa rooliaan varten. Hän myös juttelee vauvalle iltaisin ja hän haluaa ehdottomasti päästä mukaan valitsemaan vauvan tarvikkeita. Mielelläni suon hänelle tämän ilon ja onkin ihana päästä hänen kanssaan valitsemaan vauvalle juttuja.

Äitiyspakkauksesta olen laittanut myös jo hakemuksen ja nyt vain odottelemme, että se saapuu ja pääsemme hypistelemään pienen vaatteita. Muutoin emme ole tehneet vielä mitään hankintoja eli edessä on vielä vaunujen ja turvakaukalon etsintä, pinnasängyn valitseminen sekä haluaisin hankkia myös toiselle lapsellemme Stokken Tripp Trappin.

Sekä blogista että Instasta tulee varmasti jatkossa löytymään lisää raskaus- ja vauvajuttuja, joten jos nämä asiat ovat ajankohtaisia asioita sinulle, ota kanavani seurantaan.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives