VAUVA 2 KUUKAUTTA 💙

 Aika rientÀÀ todella nopeaa ja tĂ€nÀÀn meidĂ€n vauva tĂ€yttÀÀ jo 2 kuukautta 💙 Tuntuu, ettĂ€ aivan vastahan me kotiuduttiin perhepesĂ€stĂ€ ja pÀÀsimme totuttelemaan arkeen nelihenkisenĂ€ perheenĂ€. Silloin kaikki tuntui todella oudolta, mutta nyt meille on muodustuneet jo selkeĂ€sti ne omat tavat ja rutiinit. Tunnistan myös miten vauvamme ”toimii” ja osaan kĂ€sitellĂ€ hĂ€ntĂ€ 9/10 tilanteessa juuri oikein signaaleiden perusteella. MikĂ€ tĂ€rkeintĂ€, meidĂ€n pieni on erinomainen nukkuja ja tĂ€mĂ€n vuoksi koen itsekin voivani todella hyvin 💗

VAUVA 2 KUUKAUTTA

Etenkin viime viikolla minusta tuntui, ettÀ Kalevi otti selkeitÀ kehitysaskeleita jopa pÀivittÀin ja muutos kohti isompaa vauvaa on ollut huomattava. Olemme saaneet jo hyvÀ tovi sitten ensimmÀiset ihanan valloittavat vastehymyt sekÀ olen varma, ettÀ kuulin vauvan kikattavan itsekseen yksi pÀivÀ. Vauvan kanssa seurustelu onnistuu jo ja hÀn jokeltelee ja juttelee takaisin omalla suloisella tavallaan.

Yöt ovat meillÀ löytÀneet rytminsÀ ja yösyötöt ovat tapahtuneet nyt lÀhes kellontarkkaan aina samojen aikaikkunoiden sisÀllÀ. Kalevi osaa myös nukahtaa omaan sÀnkyynsÀ iltaisin ja öisin kiltisti ja uskon Moonie uninallella olleen tÀhÀn myös positiivinen vaikutus. Aiemmin varmistelin Kalevin nukutusta ja pidin hÀntÀ öisin syötön jÀlkeen sylissÀ 20 minuuttia, kunnes hÀn oli varmasti (ainakin toivottavasti) kunnolla unessa ennen kuin siirsin hÀnet omaan sÀnkyynsÀ. NykyÀÀn kuitenkin lasken hÀnet heti syötön jÀlkeen sÀnkyyn ja hÀn nukahtaa sinne kiltisti. Jos nukahtaminen ei kÀy salamannopeasti, uni tulee kuitenkin yleensÀ todella nopeasti ilman mitÀÀn huutoja tai itkuja.

IMETYS

Imetys taitaa jÀÀdĂ€ meillĂ€ osittaisimetykseen, sillĂ€ oma maitoni ei selkeĂ€sti riitĂ€ pikkuherralle. Uskon tĂ€mĂ€n johtuvan pitkistĂ€ unisykleistĂ€ ja ”liian hyvistĂ€” unista, sillĂ€ imetys/pumppausvĂ€li on yli 3 tuntia usein. MeidĂ€n tilanteemme on kuitenkin hyvĂ€ nĂ€in ja osittain lisĂ€maito on ollut meillĂ€ toimiva systeemi.

VAUVAN KASVU

PÀÀsemme tutkimaan vauvan kasvua seuraavan kerran torstaina, kun menemme seuraavan kerran neuvolaan. EdellisessĂ€ neuvolassa Kalevi oli 57 senttiĂ€ pitkĂ€ ja painoi 5165 grammaa, mutta herra on kasvanut ihan omissa silmissĂ€nikin hyvin. Pituutta on varmasti jo yli 60 senttiĂ€ ja olisikohan tuo 6 kiloakin mennyt rikki. Poika tuntuu selkeĂ€sti olevan kotona ruoka-aikaan 😘

Neuvolassa on vuorossa myös ensimmÀisen rokotteen vuoro, sillÀ Kalevi saa rotavirus-rokotteen. Herra tulee saamaan kaikki kansallisen rokoteohjelman mukaiset rokotteet sekÀ hankimme hÀnelle myös hepatiitti A ja B-rokotteet jo pienenÀ kuten hankimme esikoisellemmekin. NÀmÀ rokotteet kun ovat niin pitkÀÀn voimassa, ettÀ ne kannattaa mielestÀni hankkia jo lapsuudessa. LisÀksi voimassaoloaika saattaa vielÀ pidentyÀ ja rokotteiden vaikutusaika saattaa kestÀÀ jopa loppuelÀmÀn.

LÀhetÀ kommentti

Designed by FlexyCreatives