RASKAUSVIIKOT 27-31

 Nyt ollaankin päästy raskauden osalta vihdoin jo melkein reaaliaikaiseen tilanteeseen ja on aika kertoa miten raskausviikot 27-31 oikein menivät. Tällä hetkellä täällä mennään raskausviikolla 33 eli raskautta on takana 32 + 1 tänään. Näiden raskausviikkojen kohdalla siirryttiin myös raskauden viimeiselle kolmannekselle ja se toi mukanaan jälleen tiettyjä muutoksia.

MIGREENI VAIVAA

Raskausviikon 29 alussa sain valitettavasti pitkästä aikaa pahemman puoleisen migreenikohtauksen ja kohtauksen ajoittuminen juuri viimeisen raskauskolmanneksen alkuun se tiesi sitä, että kunnon lääkkeitä eli lähinnä Buranaa ei saanut enää ottaa. Tämä harmitti erityisen paljon, sillä jos migreeni olisi iskenyt kaksi päivää aikaisemmin, lääkevalikoima olisi ollut vielä laajempi eikä minun olisi todennäköisesti tarvinut kärsiä montaa päivää migreenistä. Nyt se oli kuitenkin ’deal with it’-tilanne ja koitin parhaani mukaan turvautua myös lääkkeettömään kivunlievitykseen ja sainkin IG-seuraajiltani onneksi paljon hyviä vinkkejä 💕Raskausviikot 27-31 sujuivat migreeniä lukuunottamatta todella hyvin ja olo oli yllättävän energinen, vaikka rauta-arvot ovatkin edelleen alhaiset. Kävimme vappuna Tukholmassa, josta tämä kaunis kuvakin on otettu 🌸 Kovinkaan pitkiä lenkkejä en enää jaksa tehdä ja olen huomannut, että olo vaikeutuu melkeinpä päivä päivältä. Toki vauva alkaa kasvamaan näillä viikoilla paljon ja vauva kerää etenkin painoa.

KIPUJA ALKAA TUNTUMAAN

Vielä en ole päässyt kokemaan varsinaisia liitoskipuja, mutta lantiosta alkaa silti jo huomaamaan, että keho valmistautuu lähestyvään synnytykseen. Ajoittain on tuntunut siltä, että vasen jalkani on irti ja neuvolassa terveydenhoitaja totesikin, että osittain se varmaan onkin. Elimistössä on kuitenkin tällä hetkellä paljon relaksoivaa hormonia ja raskausviikkojen lisääntyessä erilaiset kivut varmasti lisääntyvät. Liitoskipuja lukuunottamatta en vielä tässä vaiheessa kauheasti ajatellut lähestyvää synnytystä, sillä ajatus on tuntunut edelleen jotenkin kaukaiselta.

Myös liikkeet voimistuivat näillä viikoilla entisestään ja potkut alkavat olla ajoittain melkoisia. Kohtu ei ihan vielä yllä kylkiluihin asti, joten tilaa kasvaa on vielä eikä oma oloni ole tältä osin vielä liian tukala. Neuvolassa tyyppi on myös majaillut jo tiukasti pää alaspäin jo useita viikkoja ja myös 3d/4d-ultrassa vauva oli pää alaspäin. Kävimme 3d/4d-ultrassa raskausviikolla 29 ja tästä onkin tulossa pian oma postauksensa. Kokemuksena tuo ultraus oli aivan ihana ja suosittelen sitä kaikille kenellä vain suinkin on mahdollisuus mennä ylimääräiseen ultraukseen 💕

VAUVAN ENSIMMÄISET OSTOKSET

Tein vauvalle ensimmäisiä ostoksia huhtikuun alussa Lapsimessuilla ja tällä hetkellä tiedossa on myös millainen sänky sekä rattaat sekä turvakaukalo meidän pienelle tulee. Ainakin isoimmat hankinnat on nyt tehty ja lyöty lukkoon, joten nyt voi hetken taas keskittyä vain odotteluun. Vauvalta puuttuu varmasti vielä jotain ja esimerkiksi hoitoalusta on vielä hankkimatta. Vauvan sänky odottelee postissa ja kunhan mieheni saa sen kasattua niin esittelen sen pikimmiten. Ensimmäiseen raskauteen verrattuna tuntuu siltä, että sellainen tietynlainen suunnitelmallisuus on kadonnut vauvan hankinnoista ja olen stressannut näistä vähemmän 🙊

Jos haluat seurata arkeani hieman reaaliaikaisempaan tahtiin, se Instagramini @pinxedful kautta 💕

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives