RAKENNEULTRA

 Rakenneultra on toinen ultraus, joka kuuluu kunnallisen neuvolan palveluihin. Kyseessä on sikiön rakennetutkimukseen keskittyvä ultaus nimensä mukaisesti ja se tehdään noin raskauden puolivälissä raskausviikoilla 18-22. Meillä rakenneultra osui raskausviikolle 21, sillä halusin varata myös tämän ultran hieman myöhäisempään vaiheeseen. Tuo päätös tiesi hieman raskaaltakin tuntunutta odottamista, mutta maaliskuun alkupuolella vihdoin pääsimme taas moikkaamaan meidän pienokaista.

Rakenneultrassa kävimme jälleen HUSin Bulevardin sikiöseulontayksikössä ja tälläkin kertaa meillä oli erittäin mukava kätilö. Rakenneultrassa sikiö tutkitaan päästä varpaisiin rakennepoikkeavuuksien varalta ja usein tällä ultrauskerralla selviää myös vauvan sukupuoli. Kuten muutkin sikiöseulonnat, rakenneultraan osallistuminen on vapaaehtoista ja suurin osa odottajista hyödyntääkin kaikki saatavilla olevat palvelut.

KAIKKI HYVIN RAKENNEULTRASSA

Rakenneultra tuntui toimenpiteenä pitkältä ja piinaavalta, sillä totta kai stressasin sitä, että kaikki on pienellä hyvin. Emme keskustelleet kätilön kanssa juurikaan hänen tehdessään ultrausta, sillä halusimme antaa hänelle työrauhan. Tilanne tuntui stressaavalta myös siksi, kun itsellä ei riittänyt ymmärrys mitä milloinkin tehtiin ja mitattiin. Onneksi kätilö totesi kuitenkin jokaisen vaiheen jälkeen, että mitä oli tutkinut ja kaikki oli aina kuten pitääkin 💕

Ultrauksen lopuksi kätilö kysyi että haluammeko tietää sukupuolen ja halusin itse ehdottomasti tietää. Sukupuolella ei ole merkitystä, mutta kyllähän se konkretisoi odotusta paljon, kun tietää hieman enemmän millainen tyyppi siellä masussa majailee 💕 Esikoisemme oli kovasti toivonut nimenomaan pikkuveljeä, joten olimmekin siitä kovin onnellisia, että saimme kertoa hänelle hänen saavan juurikin pikkuveljen.

Koska rakenneultrassa kaikki oli hyvin, pystyimme sen jälkeen ottamaan vauvalle syntyvän lapsen vakuutuksen. Myös esikoisellamme oli jo raskausaikana vakuutus ja haluankin pitää lapsillamme sairauskuluvakuutuksia. Rakenneultran jälkeen julkistimme raskausuutisen myös laajemmin ja kerroin tulevasta vauvasta myös Instassani 🌸

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives