RASKAUSVIIKOT 1-10

 Julkaisin meidän ison uutisen keskiviikkona eli meille tulee vauva. Pienokaisemme laskettu aika on kesällä ja odotamme suureksi onneksi tervettä vauvaa ? Raskaus on edennyt normaalisti ja vointi on ollut pääosin hyvä väsymystä lukuunottamatta. Kurkataan kuitenkin nyt raskauden ensimmäisiin viikkoihin eli millaisia raskausviikot 1-10 ovat olleet.

POSITIVIINEN RASKAUSTESTI

Tein positiivisen raskaustestin ollessani 3 + 2 raskaana, sillä olin erittäin malttamaton ja tein ensimmäisen testin jo hieman ennen kuin kuukautisten olisi pitänyt edes jäädä pois. Testissä näkyi kuitenkin heti kaksi haaleata viivaa, jotka osoittivat että toiveemme lapsesta olisi toteutumassa ? Tein myöhemmin vielä kaksi raskaustestiä ja kaksi viivaa vaan vahvistuivat kun maltoin odottaa. Näin jälkikäteen ajateltuna osasin epäillä alkanutta raskautta sen perusteella, että alavatsassa tuntui erilaista pientä paineentunnetta, mutta aivan varma en uskaltanut olla ilman raskaustestiä.

Ensimmäiset raskausviikot sujuivat hyvin enkä oikeastaan huomannut raskautta mitenkään. Kävimme alkuraskaudessa varhaisultrassa, sillä halusin käydä kurkistamassa pientämme heti sekä tietysti halusin varmistua siitä, että masussa on joku oikeasti kotona. Kävimme varhaisultrassa PerheArtessa Malmilla ja ultrassa näkyikin pieni 13,3 millimetriä pitkä alkio ? Oli aivan häkellyttävä tunne nähdä pienen syke, vaikka itse vauva näyttikin vielä enemmän cashew-pähkinältä kuin vauvalta. Vauvalla oli ikää tässä vaiheessa 7 + 3.VÄSYMYS ALKAA

Väsymys alkoi itselläni joulukuussa eli viikon 7-10 tienoilla. Kävin viikolla 10 alkuraskauden verikokeissa ja samalla minulta katsottiin ferritiinit ja hemoglobiini laajassa verenkuvassa. Hemoglobiini oli melkoisen hyvä, jonka perusteella moni lääkäri sanoisikin että kaikki on ok. Hemoglobiiniarvo oli 133, mutta ferritiini oli 31. Ferritiini on toki vielä viitearvoissa, mutta olin osannut epäillä matalaa ferritiiniä jo ennen raskauttakin, sillä väsymys ei sinänsä ollut mikään uusi tuntemus. Olen tuntenut itseni hieman väsyneeksi jo pitkään, mutta en ollut saanut aikaiseksi käydä tutkituttamassa ferritiiniä aiemmin eikä sitä suostuttu tutkimaan esimerkiksi työterveyden kautta. Vaikka alhainen ferritiini todettiin jo joulukuussa, rautakuuri aloitettiin vasta helmikuussa. Onneksi väsymys otettiin neuvolassa vakavasti ja saan väsymykseen apua.

Esikoisemme raskaudessa väsymys alkoi mielestäni huomattavasti myöhemmin ja väsymys painottui selkeästi enemmän loppuraskauteen. Muutoin alkuraskaus on ollut hyvin samantyylinen ja esikoista en myöskään kokenut minkäänlaista pahoinvointia.

Kokonaisuudessaan ensimmäiset raskausviikot sujuivat hyvin enkä muutoin olisi huomannut olevanikaan raskaana. Ruokavalio koki luonnollisesti muutoksia heti kun sain tietää raskaudesta ja esimerkiksi alkoholin käytön olin lopettanut jo hyvissä ajoin ennen raskautumista. Olen onnistunut luopumaan mm. sushista yllättävän hyvin ja vasta viimeaikoina olen alkanut himoita taas sushia. Ruokahimot ovat pysyneet hyvin kurissa, vaikka olenkin kerran joutunut lähettämään mieheni salmiakkikaupoille. Fazerin Salta Katten-salmiakit ovat onneksi raskaana olevalle sopivia, joten niitä on tullut syötyä.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives