ENSIMMÄISET PÄIVÄT KOTONA VAUVAN KANSSA

 Hieman vajaa kaksi viikkoa sitten pieni ihmeemme ”Kalevi” saapui perheeseemme ja olemme totutelleet nyt rauhassa uuteen arkeen. Ensimmäiset päivät kotona vauvan kanssa ovat sujuneet hyvin, vaikka tietysti olemme hieman pohtineet miten uuden vauvan kanssa toimitaan. Vähitellen alamme hieman oppia tulkitsemaan vauvan signaaleja ja tiedämme jo muutaman tempun, jolla juuri hänet saa rauhoittumaan ja nukahtamaan. Kalevi tuntuu onneksi olevan todella kiltti vauva ja uusi arki onkin sujunut pääosin hyvin. Ensimmäinen yö perhepesässä oli toki hieman haastava, sillä sain unta ainoastaan yhden tunnin, mutta sen jälkeen hommat ovat toimineet paremmin.

KOTIUTUMINEN SAIRAALASTA

Kotiuduimme sairaalasta kahden päivän jälkeen, sillä jouduimme jäämään yhdeksi extrapäiväksi perhepesähotelliin 18h+ kestäneen lapsivedonmenon vuoksi. Kalevi joutui infektioseurantaan ja olisimme välttäneet tämän mikäli hän olisi syntynyt 20 minuuttia aiemmin. Perhepesähotelli oli aivan ihana paikka enkä pistänyt yhtä lisäpäivää lainkaan pahakseni. Oli ihana nauttia uudesta vauvasta aivan rauhassa ja myönnettäköön, että hotelliaamiainen oli myös aika mahtava juttu. Mikäli olisimme olleet osastolla jaetussa huoneessa, olisin halunnut varmasti kotiin aivan eri tahdilla.

Olemme olleet kotosalla nyt noin 1,5 viikkoa ja aika on mennyt todella nopeasti. Kalevi nukkuu päivisin paljon ja yötkin sujuvat pääosin hyvin. Kalevi herää öisin yleensä 2 kertaa syömään, joten unipätkät ovat oikein mukavan mittaisia. Tosin Kalevilla on luonnollisesti vielä hieman hukassa yön käsite ja välillä hän jää hengailemaan pariksi kolmeksi tunniksi. Hän ei hengaillessaan huuda tai itke, vaan hän tosiaan pötköttelee yleensä vieressäni tyytyväisenä. Muuten tämä ei haittaa minua laisinkaan, vaikka välillä omat silmät meinaavat painua kiinni. Sekin lohduttaa, että vaikka yöllä vähän hengailtaisiin, päivällä saa kyllä otettua unia takaisin.

Nukkumisjärjestelymme ovat olleet myös hieman erilaiset vauvan kotiuduttua, sillä mieheni on nukkunut nyt esikoisemme kanssa samassa huoneessa ja me olemme Kalevin kanssa vallanneet meidän makuuhuoneen. Totesimme tämän järjestelyn parhaaksi kaikille, jotta kaikki saavat mahdollisimman hyvät unet ja jaksamme kaikki uudessa arjessa. Esikoisemme nukkuu myös onneksi kuin tukki eikä hän ole herännyt kertaakaan Kalevin öisiin ääniin. Mieheni on hieman herkkäunisempi ja itse olen onneksi erinomainen nukahtamaan.IMETYS

Imetys on meillä vielä hieman haasteellista vaikka maito onkin noussut hyvin. Herra on hieman malttamaton rinnalla, joten toistaiseksi suurin osa maidosta kulkee vielä pullon kautta. Sama juttu oli myös esikoisemme kanssa ja luotan siihen, että kunhan vauva hieman kasvaa, myös Kalevin kanssa imetys lähtee sujumaan ilman pulloa. Meillä on myös käytössä rintakumi, jonka osasin onneksi pyytää avuksi jo heti sairaalassa. Kalevi on onneksi kasvanut hienosti ja hän oli nykäissyt jo kuuden päivän ikäisenä painon yli syntymäpainon. Painoa oli kertynyt 61 grammaa per päivä kun minimivaatimus on 20 grammaa. Hyvä näin! Katsotaan taas torstaina neuvolassa miten tahti jatkuu.

Kaiken kaikkiaan meidän uusi arki on siis alkanut hyvin ja olemme käyneet ulkoilemassakin säännöllisesti. On ollut ihana palata kävelylenkkien pariin, sillä pidempiä reissuja en ole enää pariin kolmeen kuukauteen jaksanut/pystynyt tekemään. Etenkin henkisesti on ollut ihanaa päästä taas liikkeelle.

Raskaudesta ja synnytyksestä toipuminen on ainakin tähän mennessä sujunut todella hyvin ja melkein tuntuu jo siltä kuin en olisi synnyttänytkään alle kaksi viikkoa sitten. Tämä on ehdottoman hyvä asia ja voinkin olla tilanteeseen erittäin tyytyväinen. Keskivartalo on toki vielä hieman hukassa, mutta palautumista edistävä tukivyö on onneksi auttanut tässä todella paljon. Raskauskilojakin on onneksi kadonnut jo muutama ja tällä kertaa myös synnärille jäi kiloja. Ihmettelin kovasti esikoisestamme sitä, että silloin synnärille ei jäänyt alkuun kilon kiloa ja mietin miten se voi olla edes mahdollista 🙊

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives