HELSINKI SKI WEEKS – STADION SPRINT

 Osallistuin tämän viikon torstaina pitkästä aikaa tapahtumaan, kun suuntasin kaverini kanssa Helsinki Ski Weeks – Stadion Sprint -tapahtumaan. Saimme idean lähteä paikan päälle melko ex tempore, mutta kyllä kannatti lähteä! Olen aina halunnut nähdä hiihtoa livenä ja muu perheeni ei valitettavasti jaa intohimoani ainakaan toistaiseksi, joten seura hiihtohullutteluihin täytyy etsiä muualta. Tänä viikonloppuna olisi ollut mahdollisuus nähdä maailmancuppia myös aivan lähiseuduilla, sillä maastohiihdon maailmancup kisataan tänä viikonloppuna Lahdessa. Salppurin kisoihin haluan joskus ehdottomasti myös! 

Olimme ostaneet paikat A-katsomoon, jotta näemme loppusuoran kaikista parhaiten. Erävaiheessa ja finaaleissa myös lähtö tapahtui Stadion Sprintissä loppusuoralta, joten kokemus oli siltä osin maksimaalinen. Liput A-katsomoon maksoivat 50 euroa ja kyllä sen tästä kokemuksesta maksoi mielellään. Järjestelyistä on kyllä annettava sen verran moitteita, että paljon mainostettu tapahtumatori ei sisältänyt yhtään mitään paitsi makkarakiskan, itse stadionin sisällä ei ollut enää sitäkään. Pihalla oli myös ravintolateltta, josta ei kuitenkaan rahalla saanut mitään vaan ilmeisesti teltta oli tarkoitettu VIP-vieraille. Tätä ei kuitenkaan ilmoitettu missään, paitsi jonottamisen jälkeen selvisi että mitään tuolta ei tosiaan voinut ostaa erikseen.

Helsinki Ski Weeks – Stadion Sprint -tapahtumaan oltiin saatu houkuteltua erinomainen kattaus maailman huippuja, joista kirkkaimpana tähtenä on pakko mainita Norjan oma rakettimies Johannes Hösflot Kläbo. Mukana olivat myös Suomen sprinttihuiput eli Lauri Vuorinen ja Joni Mäki sekä Jasmi Joensuu. Myös Niskasten sisarukset Iivo ja Kerttu nähtiin hiihtobaanalla Krista Pärmäkosken tapaan. Stadion Sprintin yhteydessä pidettiin myös lyhyt mitaliseremonia Pekingin mitalistien kunniaksi.

Olympiastadion sopi kyllä puitteiltaan tähän tapahtumaan loistavasti ja tapahtuma tullaan järjestämään myös ensi vuonna uudelleen. Aikataulut olivat ajoittain liian tiukat ja tapahtuma oli osittain muutoinkin sekava, mutta pistetään se ensikertalaisuuden piikkiin. Toivoisin kyllä katsojana, että vaikka on tarkoitus kukittaa 8 parasta, palkintoseremoniassa voitosta kunnia annettaisiin ansaitusti erikseen myös voittajalle. Nyt kukitusseremonia aiheutti lähennä myötähäpeää. Kuitenkin, tapahtuma oli erittäin mukava ja pienillä parannuksilla vielä mahtavampi!

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives