UUDEN KODIN MATERIAALIVALINNAT

 Uusi kotimme rakentuu parhaillaan ja pääsimme tekemään viimeiset pohdinnat millaisen haluamme uudesta kodistamme. Uuden kodin materiaalivalinnat olivat siinä mielessä yllättävät, että mm. kylpyhuonekalusteet tulevat olemaan mustat. En olisi koskaan kuvitellut valitsevani juuri mitään mustaa tulevaan kotiimme, mutta näin vain maku muuttuu. Pääosin kotimme tulee kuitenkin olemaan vaaleasävyinen, mutta tiettyjä kohtia tulemme korostamaan juurikin mustalla.KEITTIÖ

Tässä näette mallikuvan keittiöstämme, joka ei valitettavasti ihan täysin pidä paikkaansa. Keittiöömme tulee saareke tämän seinustan eteen ja mm. keittotaso ja uuni sijaitsevat siinä. Lieden yläpuolelle tulee musta katosta alas laskeutuva liesituuletin ja keittiöön halusimme ehdottomasti sekä täyskorkean jääkaapin että pakastimen. Nykyisessä kodissamme on ollut kummatkin täyskorkeina enkä enää osaisi olla ilman etenkään täyskorkeata jääkaappia. Kaappitila tulee pienentymään jonkin verran, mutta muutoksen hyöty on silti suurempi. Täytyypähän sitten ainakin karsia keittiöstä tavaraa pois ennen sitä.

Uunimme oli myös ennen seinällä eikä perinteisesti keittotason alla ja tämä on kieltämättä pieni miinus. Olen tykännyt kovasti uunista juurikin seinällä, sillä uunista on ollut helpompi ottaa kuumia ruokia sekä lapsi ei ole yltänyt ronklaamaan uunin nappeja. Tässä keittiössä uunin paikan vaihtaminen ei ollut mahdollista, mutta eiköhän tällä kuitenkin pärjätä.

Keittiön kaapeista saimme valita listalta kolmesta eri väristä ja olin alunperin haaveillut vaaleanharmaista kaapeista kultaisilla nupeilla, mutta mieheni kannustamana päädyimme kuitenkin valkoisiin kaappeihin mustilla vetimillä. Keittiön tasoksi valitsimme marmorikuvioisen tason ja keittiön seinustaan tulee valkoista kiiltävää laattaa valkoisilla saumoilla. Keittiön altaan halusin ehdottomasti mustana, sillä inhoan yli kaiken teräksistä allasta sekä allastasoa keittiössä. Nykyisessä kodissamme on ollut myös musta allas ja olemme olleet siihen erittäin tyytyväisiä.

Keittiön muutostöille meillä tuli lisähintaa hieman yli 1000 euroa ja kulut tulivat pääosin täyskorkeista kylmäkalusteista.

SAUNA JA YLÄKERRAN KYLPYHUONE

Sekä alakerran että yläkerran kylpyhuoneiden kalusteratkaisut sekä laattavalinnat ovat samanlaiset, joten esitellään tässä yhteydessä ainoastaan yläkerran kylpyhuone sekä sauna. Kummassakin kylpyhuoneessa on myös suihkut, joten perheemme suihkutilat saavat mukavan lisäyksen. Nykyisessä kodissamme alakerrassa on suihkuvaraus, mutta suihkua emme koskaan sinne rakentaneet. Uuteen kotiimme tulee oletuksena kaksi kylpyhuonetta ja alakerran kylppäri toimii samalla myös kuraeteisenä.

Kuten kuvasta näkyy, saunamme tulee olemaan lasiseinäinen kokonaisuus, jota emme lähteneet muuttamaan millään tavalla. Kuvasta poiketen kylpyhuoneemme on oikeasti hieman eri mallinen, mutta suihkun ja sauna paikka pitävät kuvassa paikkansa. Sekä saunassa että kylpyhuoneessa on myös pienet tuuletusikkunat, sillä asuntomme on päätyasunto. Saunan ikkuna onkin mukava pieni plussa!

Kylpyhuoneisiin valitsimme myös marmorikuviota kuten myös keittiöön ja olenkin erittäin innoissani siitä, että saan näin kauniin kylpyhuoneen ? Kylpyhuoneiden kalusteet tulevat olemaan mustat ja mallikuvasta puuttuu vielä korkea pyykkikaappi ja alakerrassa vastaavasti siivouskaappi on sijoitettu kylpyhuoneeseen. Etenkin siivouskaappi on näin ennakkoon ajateltuna fiksussa paikassa, sillä nykyisessä kodissamme siivouskaappi viel tuhottomasti tilaa eteisen kaapistamme, josta mainitsinkin tässä postauksessa.

Yllä olevassa kuvassa näkyy meidän kylpyhuoneisiin valitsemat lattialaatat. Kuva vääristää mielestäni aavistuksen kirkkaasta keinovalosta johtuen, mutta laatat eivät ole kuitenkaan kauhean tummat. Valitsimme hieman tekstuurisen laatan siinä toivossa, että kalkki ei näkyisi näissä laatoissa niin selkeästi. Saa sitten nähdä kuinka käy!

ETEINEN

Meidän eteiseemme on tulossa laattalattia ja valitsimme eteiseen suht samaa sävyä olevan laattalattian kuin kylppäreihinkin, sillä haluamme siltä osin yhtenäisen värimaailman. Nykyisessä kodissamme eteisessäkin on ollut parketti, mutta olemme joutuneet suojaamaan parketin isolla matolla, sillä parketti olisi muutoin äkkiä pilalla etenkin talven koetuksissa. Eteisen laatta on kooltaan 30 x 50 senttiä, joten laatta on melko isoa. Laatta on varmasti käytännöllinen ratkaisu!

PARKETTI

Kotimme lattiaan valitsimme vaaleasävyisen parketin ja parketin väri näkyykin ehkä eteisen laattakuvassa paremmin. Parketti on sävyltään aavistuksen lämpimäpi kuin nykyisen kotimme ja osittain toivon, että kaikki pienet roskat eivät näkyisi tässä parketin sävyssä ihan yhtä paljon kuin nykyisellä lattialla. Vaalea parketti auringonpaisteella olikin yksi suurimmista syistä siihen, miksi aikoinaan päätimme investoida robotti-imuriimme Pekkaan.

TERASSI JA PIHA

Terassille emme tehneet isoja muutoksia, mutta päätimme hankkia terassille lasikatteen, joka oli kieltämättä aika must. Terassille olisi nimittäin tullut joka tapauksessa pergola valitsi siihen päälle lasikatetta tai ei ja lisäksi muutkin osakkaat olivat valinneet lasikatteen, joten siltäkin osalta talon ulkonäkö pysyy samana. Lasikate oli yksittäisistä muutoksista kallein ja se maksaa 2600 euroa.

Pihaamme ei oltu alunperin suunniteltu täysin aidatuksi, mutta saimme onneksi neuvoteltua aidan oman henkilökohtaisen takapihamme ympärille sekä portin viereiselle leikkipaikalle. En oikein ymmärrä miksi nykyaikana henkilökohtaiset pihat suunnitellaan aidattomaksi ja näin lapsiperheenä ymmärrän ratkaisua vielä vähemmän. En nimittäin itse halua että omat lapseni juoksevat muiden pihoilla enkä siitä, että muiden lapset juoksisivat meidän pihalla. Sama ongelma meillä oli myös nykyisessäkin kodissa ja onneksi tähänkin saatiin lopulta pensasaidat jokaisen omaa pihaa rajaamaan. Eiväthän pienet lapset nimittäin hoksaa ilman aitaa mikä on omaa tai toisten pihaa (eivätkä kyllä välillä aidasta huolimattakaan ?).

UUDEN KODIN MATERIAALIVALINNAT

Tältä näyttää siis meidän uuden kodin materiaalivalinnat ja tässä viimeisessä kuvassa näkyykin vähän meidän uuden kotimme rakennustilannetta. Ulkoiset rakenteet ja katot alkavat olla paikoillaan 2/3 talossa ja odotankin kuumeisesti, että sisätyöt etenevät siihen pisteeseen että pääsisimme ensimmäistä kertaa vierailemaan raksalla. Onneksi rakennustyömaa sijaitsee lähellä nykyistä kotiamme, joten tästä on ollut hyvä käydä viikoittain vakoilemassa edistymistä. Nyt tietysti kun työt siirtyvät pääosin talojen sisälle, enää ei kannata vakoilla samalla tavalla.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives