Viime viikkojen treenit

Lehdissä uutisoitiin tällä viikolla Koronapandemian vaikutuksista liikuntaan ja yksi huomio oli se, että ulkona tapahtuva liikunta oli kasvattanut osuuksia kaikesta liikunnasta ihan huimasti. Dataa oli kerätty mm. Suunnolta ja HeiaHeialta, joiden mukaan mm. kävelyn määrä oli kasvanut kymmeniä prosentteja. En ole aikaisemmin ollut kovinkaan kummoinen lenkkeilijä, mutta pelko ulkonaliikkumiskiellosta ja kauniit ilmat ovat saaneet minut lenkkeilemään käytännössä päivittäin. Juoksemassa en edelleenkään käy, mutta kävely- ja vaunulenkeillä olen purkanut ajatuksiani ja stressiä.

Kilometrejä on viimeaikoina kertynyt todella paljon ja kahtena edellisenä viikkona lenkkikilometrejä on kerääntynyt yli 30 viikossa. Kotitreenaaminen on ahkeran lenkkeilyn myötä jäänyt lähes nollaan, vaikka viikonloppuna intouduinkin tekemään Johannes Hösflot Kläbon ohjaaman kotitreenin. Sen jälkeen kyllä tiesi tehneensä ja jos haluat tehdä kovan treenin, katso häneltä mallia. 

Treenit ovat antaneet minulle paljon energiaa viikkoihin, sillä arki pyörii nyt liki täysin kotona. Lisäksi seuranani on 24/7 tyttäremme, sillä teen tällä hetkellä pelkkää etätyötä ja ainakin toistaiseksi olen pystynyt tekemään omat työni tehokkaasti vaikka hän on myös kotona eikä käy päiväkodissa. Ruutuajat kyllä paukkuvat uudessa arjessa, mutta näin poikkeusaikoina annan periksi, jotta kaikki pyörisi mahdollisimman helposti. Muutoin oma jaksaminen kuormittuu liiaksi eikä mikään toimi enää sen jälkeen. 

Tällä hetkellä kirjoittelen tätä postausta meidän terassilta, jossa on ollut tänään ihanan lämmin auringon paistaessa ja mittarin näyttäessä +12 astetta. Ilmeisesti myöhemmin tänään sataa, joten saa nähdä pääsenkö lenkille tänään. Suunnittelin pitkästä aikaa tekeväni juoksulenkin, mutta sää tosiaan ratkaisee sen kohtalon. 

Toissaviikon treenit:

Tiistai: kävelylenkki 5,60 kilometriä
Keskiviikko: Kävelylenkki 5,88 kilometriä
Torstai: Kävelylenkki 7,24 kilometriä
Perjantai: Kävelylenkki 2,67 kilometriä
Lauantai; Kävelylenkki 4,40 kilometriä
Sunnuntai: Kävelylenkki 5,59 kilometriä 

Viime viikko:

Maanantai: Kävelylenkki 5,91 kilometriä
Tiistai: Kävelylenkki 2,53 kilometriä
Keskiviikko: Kävelylenkki 5,29 kilometriä
Torstai: Kävelylenkki 6,18 kilometriä
Lauantai: Kotitreeni 32min ja kävelylenkki 6,17 kilometriä
Sunnuntai: Kävelylenkki 4,30 kilometriä

Miten te olette viimaikoina treenanneet?

 1. Mekin ollaan käyty miehen kanssa paljon enemmän kävelyillä kun aikaisemmin ja olen ollut tyytyväinen tänä vuonna siihen, että koko ajan on päässyt pyörällä töihin :)
  Ihanaa iltaa sinulle Cami!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon itse pohjoisesta kotoisin ja siellä on aina pyöräilykeli xD Sulle on kyllä tullut hyvää hyötyliikuntaa tänä vuonna <3 Ihanaa päivää sinulle Outi!

   Poista
 2. Oon vaan venytellyt koska kotona tui ergonomia ei ole sama, koiravauvan kanssa nökötetään ulkona. Kun tuosta kasvaa niin kilometritavotteet viikkotasolla tulee ainakin tehtyä!

  VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives