Uudet silmälasit Ted Bakerilta

Hankin itselleni vähän aikaa sitten vihdoin uudet silmälasit. Ostin ensimmäiset ja ainoat silmälasini varmasti yli 10 vuotta sitten enkä ole käyttänyt vanhoja vuosikausiin vaikka laseja etenkin töissä ja koulussa olisin tarvinut. Näköni on muutoin todella hyvä ja virheetön, paitsi hajataittojen osalta. Hajataittoa itselläni onkin sitten optikon sanojen mukaan "todella reilusti" ja hän kysyikin minulta näköäni tarkistaessa kärsinkö usein huimauksesta. En ole aiemmin osannut yhdistää huimausta näköongelmiini, mutta todentotta kärsin ajoittain huimauksesta. Maailma saattaa heittää ympäri vaikka istuisin kaikessa rauhassa sohvalla, mutta olen aiemmin ajatellut sen johtuvan alhaisesta verenpaineestani. Maailman keikkuminen johtuu varmasti kohdallani siitäkin, mutta hajataitot ja paha taittovirhe saavat varmasti aivot ihmetyksiin.

Kävimme muutama viikko sitten tyttäreni kanssa Jumbossa pyörimässä ihan muutoin vaan ja päätimme samalla käydä huviksemme Nissenillä katsomassa olisiko Ted Bakerilla tullut uusia kehysmalleja myyntiin. Itselleni oli selvää, että jos päädyn joskus uudet silmälasit hankkimaan, kehysten täytyy olla Ted Bakerin enkä edes aikonut katsoa muita malleja. Nissenille oli juuri saapunut uusia malleja ja bongasin hyllystä sekä nämä että vastaavat kehykset vaaleanpunaisena. Sillä kertaa sovitin kehyksiä, mutta totesin että meikittömänä en tee mitään päätöksiä laseista ja asia jäi sillä kertaa siihen.

Viikkoa myöhemmin Jumbossa oli pyöreät päivät ja huomasin, että Nissenillä oli kaikki silmälasit -50 % alennuksessa. Silloin olikin helppo tehdä päätös lähteä vihdoin silmälasiostoksille. Kävin Nissenillä vielä näöntarkastuksessa ja lasit tilattiin minulle. Pari viikkoa myöhemmin sain noutaa lasit itselleni ja olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen siihen, että sain vihdoin hankittua uudet lasit. 

Edelliset lasit eivät enää olleet tyyliäni, vaikka niillä näinkin ihan hyvin. Serkkuni toimivat laseissa makutuomareina ja olen tyytyväinen, että valitsin nämä tummat vaaleanpunaisten sijaan, sillä nämä antavat kasvoille ihan erilaista ilmettä. 

Olin aiemmin lykännyt uusein lasien ostamista myös ihan puhtaasti taloudellisista syistä, sillä kuvittelin lasien maksavan "miljoonia". Nämä lasit maksoivat kuitenkin kaikilla herkuilla 122 euroa, joten taloudellinen investointi ei ollut lähelläkään sitä mitä kuvittelin sen olevan. Muistaakseni vuonna 2008 lasini maksoivat alennuksineen noin 700 euroa, joten olisihan siinä ollut ihan huomattava ero. Kysyin asiasta myös optikolta ja hän kertoi silmälasien hintojen kyllä tippuneen reilusti esimerkiksi kehittyneen valmistusteknologian myötä. 
 1. Noi lasit sopii sulle tosi hyvin! Ja oho, on kyllä lasien hinta tippunut kamalasti vuosien varrella :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! Voi olla että aika kultaisi muuten muistot, mutta optikko kyllä myös komppasi tätä muistoa. Olisi kyllä aika suolaista maksaa laseista satoja euroja ja kyllähän tietysti näihinkin saisi kulutettua halutessaan rahaa.

   Poista
 2. Tosi hyvän näköiset pokat sinulla. Olin mukana kun äitini osti itselleen uudet lasit ja siinä samalla testailin itsellenikin pokia. Minä löysin parit ihanat ja kaikista kivoimmat olivat Hilfigerin kirkkaan punaiset pokat...vähän yllätyin itse tuosta väristä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun edelliset lasit oli itseasiassa myös punaiset 😀 Olivat kovasti samaa tyyliä muutoin näiden kanssa, mutta linssien pinta-ala oli aavistuksen pienempi. Varmasti näytti hyvältä sulla ne punaiset!

   Poista

Designed by FlexyCreatives