IKIMUISTOINEN HUSKYSAFARI

 Tämän talven paras elämys oli ehdottomasti ikimuistoinen huskysafari, jolla kävimme hiihtolomalla. Vietimme hiihtoloman Rukalla ja olikin ihana päästä viikoksi aivan muihin maisemiin. Olimme jo etukäteen suunnitelleet menevämme huskysafarille, sillä halusin ehdottomasti että tyttäremme saa kokea ”koirajuoksun” kuten hän itse sanoo. Olimme kartoittaneet etukäteen erilaisia palveluntarjoajia ja lopulta päädyimme Erä-Susi Huskies nimisen yrityksen huskysafarille. Vierailimme alkuviikosta Erä-Suden tilalla talviriehassa, jossa tarkoituksemme oli käydä katsomassa mm. poroja, huskeja sekä laamaa. Siinä yhteydessä tapasimme omistajan, joka lupasi järjestää meille valmiiksi ohjastetun safarin, sillä en itse halunnut lähteä koiravaljakolla kahden lapsen kanssa keskelle metsää, jaiks! ? Eihän sinne metsään ilman opasta olisi lähdetty, mutta sitä kuitenkin pelkäsin.


   

HUSKYSAFARI

Olimme varanneet meille 5 kilometrin mittaisen Huskysafarin, joka onkin matkoista se perinteisin. Tarjolla on myös sekä lyhyempiä että pidempiä safareita. Safari kesti ajallisesti noin 30 minuuttia sisältäen sometauon, jonka aikana erikseen pysähdyttiin ottamaan meistä kuvia muistoksi. Hintaa kahdelle lapselle sekä itselleni safarista tuli 164 euroa. Lopulta myös äitini päätti onneksi lähteä matkaan, sillä hän ei aluksi ollut tulossa.

Safarin aikana saimme nauttia vauhdista, sillä koirat menivät välillä hieman liiankin lujaa. Välillä myös koirat pysähtyivät ”somettamaan”ohjastajan sanoin ja ylämäet mentiin välillä laiskanpuoleisesti. Ehdottomasti parasta safarissa oli kuitenkin nähdä tyttäremme riemu, sillä hän nautti koirajuoksusta todella paljon ja siitä puhuttiinkin koko viikko. Ostimme hänelle myös oman pehmohuskyn muistoksi, joka sai nimekseen ”Tok”.

    

ERÄ-SUDEN TILA

Safarin jälkeen saimme jäädä vielä kennelille kiittelemään koiria hyvästä ajosta ja saimme rapsutella koiria. Voi miten ihanaa se olikaan! En olisi millään halunnut lähteä pois koirien luota, vaikka olenkin enemmän kissaihminen. Safarin jälkeen kuulimme myös lisää tilan toiminnasta ja opimme, että Erä-Suden tilalla ei ole talvisin pentuja, sillä pentujen kanssa tähdätään aina kesään, jotta kesäkaudella pennut saavat ansaitsemansa huomion eikä talvikaudella ole ”mammalomalaisia”. Tänä talvena korona oli kurittanut Erä-Sudenkin tilaa karusti, sillä normaalisti tilalla käy 4000 asiakasta talven aikana, mutta nyt puhutaan vain muutamista sadoista. Ensisijaisesti kaikki rahat menee aina eläimille etenkin tässä tilanteessa. Erä-Sudella on 150 koiraa, joten ruokaa kuluu viikoittain varmasti paljon.

Saimme kuulla myös enemmän huskien harjoittelusta ja kasvamisesta rekikoiriksi. Kesällä koirat vetävät mönkijää ja silloin liinoissa on kiinni 16 koiraa. Rekiajelullamme liinoissa oli kiinni 6 koiraa. Kuten huippu-urheilijoilla, huskeillakin on treeni- ja lepokausi sesongin lisäksi. Huskyt tarvitsevat paljon aktiviteettia, joten nyt talvella olisikin ensiarvoisen tärkeää että ihmiset kävisivät mahdollisuuksien mukaan safareilla. Lueskelin, että muualla Suomessa vapaaehtoisia on värvätty rekiajeluille mm. eräoppaista, jotta koirat saavat riittävästi treeniä.

Jos käyt Rukalla, käy ihmeessä Erä-Suden tilalla! Voin luvata, että ihastut varmasti

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives