KIRSIKKAPUIDEN LOISTOA VUONNA 2021

 Vuoden yksi kauneimmista ajoista on käsillä, sillä kuten moni on varmasti huomannut, kirsikkapuut kukkivat. Kirsikkapuut ovat yksi kauneimmista asioista, joita tiedän ja en voisi kyllästyä katsomaan näiden upeiden puiden kukintaa. Olemme käyneet ihailemassa kirsikkapuiden loistoa nyt päivittäin, sillä kukinta kun kestää valitettavasti vain todella lyhyen hetken. Olen pyrkinyt ottamaan tästä kaiken irti, sillä seuraava kukinta on taas ensi keväänä.

Kävimme viime sekä tänä vuonna ihailemassa kirsikkapuiden loistoa läheisessä Hiidenkiven puistossa, joka sijaitsee Helsingin Tapanilassa. Moni suuntaa Roihuvuoren kirsikkapuistoon, mutta Hiidenkiven puistossa kukkaloistoa sai jälleen ihailla aivan ylhäisessä yksinäisyydessään. Olen itsekin käynyt kaksi kertaa Roihuvuoren kirsikkapuistossa, mutta puisto on (ymmärrettävästi) aina aivan täynnä ihmisiä.

VUODEN 2021 HANAMI

 

Samalla kun kävimme ihailemassa kukkia, istuimme hetkeksi myös piknikille kirsikkapuiden alle. Otimme myös ystäväni kanssa lapsista kuvia, joista tulikin ihania muistoja ? Aion teettää tyttärestämme myös taulun yhdestä kuvasta, joka on otettu kirsikkapuiden vierellä. Löysimme lähiympäristöstä myös valkoisia kirsikkapuita sekä sellaisia puita, joissa oli huomattavasti pienemmät kukat kuin näissä Hiidenkiven puiston puissa. Yhtä kauniita toki kaikki!

Yksi kauniimmista kirsikkapuistoista sijaitsee Tukholmassa Kungsträdgrdenissa, jonka sain nähdä kukkivan myös kaksi vuotta sitten. Ruotsissa kirsikkapuut kukkivat aina hieman Suomea aikaisemmin, joten jos haluat nähdä puiden kukkivan esimerkiksi juuri Tukholmassa, huhtikuun loppu on yleensä ollut otollista aikaa sille. Bongasin aikaisemmin keväällä uutisista myös upeat kirsikkapuut Bonnissa, jossa kukinta ilahdutti ihmisiä. Myös Bonnin kirsikkapuut olisi ihana nähdä joskus sekä tietysti Japanissa Hanami on aivan eri tason tapahtuma, kuin täällä kotosuomessa.

Oletko sinä käynyt ihailemassa kirsikkapuiden loistoa tänä vuonna?

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives