PÄIVÄ TUKHOLMASSA-RISTEILY SILJA SYMPHONYLLA

 Toissaviikonloppuna meillä oli pitkästä aikaa ohjelmassa Päivä Tukholmassa-risteily Silja Symphonylla. Ennen koronaa risteilimme yleensä kolme kertaa vuodessa, mutta nyt Tukholmaan suuntautuneet risteilyt ovat olleet tauolla pidemmän aikaa. Kesällä risteilimme Maarianhaminaan ja saimme kokea ihanan päivän Ahvenanmaalla. Nyt myös Silja Symphony on palannut liikenteeseen, kun vielä vähän aikaa sitten ainoastaan Silja Serenade risteili Helsingin ja Tukholman väliä.

Olimme liikenteessä tyttäreni, mummini sekä kummieni kanssa. Olimme tälläkin kertaa varanneet meille Commodore-luokan hytit ja viihdyimme jälleen erittäin hyvin. En ehkä osaa enää jatkossa matkustaa muualla kuin Commodore-luokassa! Kummeillani oli oma hytti ja meillä oli mummini ja tyttäreni kanssa oma hytti. Saimme yhdistettyä hyttimme jälleen yhteen, joten saimme paljon yhteistä omaa tilaa. Kummeillani oli parvekkeellinen hytti ja meillä oli kunnon panorama-ikkunallinen hytti.

Laivalla ollessamme shoppailimme sekä kävimme ensimmäisenä iltana buffetissa syömässä pitkästä aikaa. Mieheni usein kieltäytyy kunniasta mennä buffetiin, mutta tällä kertaa pääsin pitkästä aikaa sinne. Tosin aion jatkossa myös itsekin kieltäytyä buffetista, sillä muistin taas miksi emme käy siellä. Naapuripöydässä oli jokseenkin sanotaanko riehakas seurue eikä meidän buffet-kokemus ollut hyvää ruokaa lukuunottamatta parhaasta päästä. Oli myös hieman kuumottavaa olla hieman huteran mummon sekä 4-vuotiaan kanssa buffetissa, mutta onneksi kaikki pysyivät tallessa pöydässä sillä aikaa kun kävin aina vuorollani keräämässä kaikille syötävää. Rakastan buffetissa alkupalapöytää ja tälläkin kertaa pysyin hyväksi havaitussa linjassa.

SHOPPAILUA TUKHOLMASSA

Olimme laivalla perjantaista sunnuntaihin, joten olimme lauantaina Tukholmassa. Saimme kunnian käydä ensiksi maissa tyttäreni kanssa, sillä mummini on niin huonossa kunnossa, ettei hänestä ole enää maissakävijäksi. Kummini jäivät vahtimaan mummiani ja me suuntasimme tyttäreni kanssa metrolla keskustaan. Shoppailimme tällä kertaa tyttäreni ehdoilla eli kävimme läpi kaikki Tukholman keskustan lelukaupat. Yritimme etsiä hänelle Ryhmä Haun Lilliä Tukholmasta, mutta valitettavasti Lilliä ei löytynyt. Hän löysi kuitenkin uusia My Little Pony-leluja sekä sain itse myös tutustua Nordiska Kompanietin eli tutummin NK:n sisustusosastoon.

                 

Vietimme Tukholman keskustassa noin kolmisen tuntia matkoineen ja teimme vahdinvaihdon kummieni kanssa klo 13. Me jäimme mummini kanssa laivalle ja kummini pääsivät rauhassa omille asioilleen. Me suuntasimme tällöin laivan kylpylään ja viihdyimmekin kylpylässä 2,5 tuntia. Kylpylässä saisi ilmeisesti olla vain 1,5 tuntia, mutta onneksi meitä ei tultu ajamaan pois. Mummini nautti kylpylän lämmöstä erittäin paljon ja olenkin ylpeä itsestäni, sillä kaikilla oli todella mukavaa kylpylässä ja ennen kaikkea kenellekään ei sattunut mitään. Sain hieman pelätä huonosti liikkuvan mummini puolesta etenkin porealtaiden portaiden kanssa, mutta onneksi mummi todisti olevansa vielä ketterä tyttö ?

Laivalla lasten discoja oli valitettavasti aikaistettu eikä perheen pienin ehtinyt paljon odotettuihin discoihin sitten lainkaan. Onneksi pallomeren pallot olivat tehneet paluun ja neiti otti kaiken ilon irti palloista ? Siljan laivat ovat kyllä erinomaisia juuri lasten kanssa matkustaville, sillä perheen pienimmät matkustajat on otettu hyvin huomioon joka puolella.

Toisena iltana söimme kummieni kanssa yhdessä Tavolatassa hieman pidemmän kaavan kautta. Nautimme yhdessä hyvät pihvit sekä tietysti hieman samppanjaa. Yllätin myös kaikki juomalla hieman punaviiniä, sillä sanotaanko näin että minulla on hieman huonoja kokemuksia punaviinistä nuoruusvuosiltani. Oikea pihvi ja Chateauneuf-du-Pape oli kieltämättä ensiluokkainen yhdistelmä ja ehkä punaviinilasi nähdään kädessäni toistekin. Syöminen oli ylipäänsä isossa roolissa koko risteilyn ajan, sillä Commodore-hyttiluokkaan kuuluu erinomainen aamiainen Bon Vivantissa.

Ennen risteilyä kuumottelin kyllä hieman miten risteily tulisi sujumaan, mutta onneksi kaikki meni paremmin kuin hyvin. Kaikki viihtyivät ja mikä tärkeintä, mummini muistelee risteilyä selkeästi erittäin hyvillä mielin ?

Päivä Tukholmassa-risteily on kyllä ehdottomasti sellainen, jota suosittelen kaikkia kokeilemaan!

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives