KESÄN 2021 ROADTRIP

Tätä kirjoittaessani kesäloma alkaa olla lopuillaan ja kesän 2021 roadtrip on enää muisto vain. Arki siintää viikonlopun takana ja onneksi vielä ehtii nauttia viimeisistä vapaista. Vietimme tällä neljän viikon kesälomalla paljon aikaa reissussa ja ehdimme aikaisemmin käydä mm. Päivä Maarianhaminassa-risteilyllä, joka olikin ehdottomasti yksi kesäloman kohokohdista. Kesän 2021 roadtrip oli melkoisen extemporeen suunniteltu, sillä kun lähdimme matkaan viime viikon maanantaina, varasimme ainoastaan ensimmäisen majoituksen sunnuntaina, jotta tietäisimme mihin ajaa ensimmäiseksi.

Ensimmäinen matkakohteemme sijaitsi Vetelissä, jossa olimme käyneet kerran aiemminkin yöpymässä. Mieheni bongasi Bookingista Huhtaniemen Mökkikylän, joka näytti kuvissa erittäin kauniilta ja rentouttavalta paikalta. Olimme varanneet meille oman mökin kahdeksi yöksi, jotta ehtisimme edes hieman pysähtyä emmekä vain matkustaa. Veteliin ajaa noin 5 tuntia Helsingistä ja ajoimme perille Jyväskylän kautta.

Perille saavuttuamme mökkikylän viihtyisyys yllätti positiivisesti, sillä kaunis tunnelma ei välity kunnolla kuvien kautta. Varaamamme mökki oli myös varustukseltaan erinomainen. Alakerrasta löytyi makuusoppi prinsessalle ja me aikuiset nukuimme yläparvella. Mökissämme oli myös oma wc ja suihku.


 

    

HUHTANIEMEN MÖKKIKYLÄ

Huhtaniemen Mökkikylästä löytyy majoituksen lisäksi paljon erilaista tekemistä. Mökkikylästä löytyy kaksi uimapaikkaa, sauna sekä palju (erikseen vuokrattavat), minigolf, erittäin iso lasten leikkipaikka leikkimökillä, trampoliini sekä erinomainen minigolf-rata. Päärakennuksessa on vastaanoton lisäksi ruokailutilat sekä ravintolassa myydään pizzaa, joka oli muuten erinomaista! Mökkikylässä on myös mahdollisuus ostaa erillinen aamiainen, jonka myöskin testasimme ensimmäisenä aamuna.

Vetelistä meidän matkamme jatkui kohti Rukaa, jonne varasimme majoituksen myöskin vasta edellisiltana. Olin haaveillut koko kevään uudesta reissusta Rukalle ja onneksi mieheni suostui ajamaan jälleen niin pitkälle ? Itselläni ei ole ajokorttia (eikä myöskään tule), joten ajaminen on aina kokonaan mieheni vastuulla. Se rajoittaa hieman ajomatkan pituutta, kun kuskia ei voi vaihtaa lainkaan, mutta onneksi hän jaksaa ajaa kuitenkin paljon. Tälläkin reissulla kilometrejä kertyi mittariin lopulta yli 2100 kilometriä.

Vierailimme Rukalla viimeksi talvella ja ensimmäistä kertaa viime kesänä. Tykkään Rukasta matkakohteena siksi, että siellä riittää nähtävää ja tehtävää koko perheelle sekä kesällä että talvella. Ruka on myös lähempänä kuin Lapin laskettelulomakohteet. Tällä kertaa olin varannut meille majoituksen aivan Rukankylän keskustasta Ruka Suites-huoneistoista. Omasta huoneistosta oli helppo sujahtaa tutkimaan lähimaisemia ja Rukan ravintolatarjontaa.

    

Viivyimme Rukalla neljä yötä ja Ruka Suites maksoi siltä ajalta 296 euroa eli yhden yön hinta ei ollut kovinkaan korkea. Ilmaista pysäköintitilaa on tarjolla aivan Rukankylän tuntumassa, jota mekin hyödynsimme. Talvisin tämä majoitus toimii Ski-inn-periaatteella eli käytännössä huoneistoista pääsee suoraan rinteisiin. Gondoli- sekä tuolihissit lähtevät talon toiselta puolelta.

Rukalla ollessamme söimme omassa huoneistossamme ja haimme läheisistä ravintoloista ruokaa mukaan. Tämän matkan suosikiksi nousi RUOK Burger, jonka testasimme jo viime kesänä. Etenkin RUOK Burgerin siivet ovat omaan mieleeni, joten jos olet Rukalla, maista niitä!

RUKAN NÄHTÄVYYDET

Rukan ympäristössä riittää nähtävää ja koettavaa. Maisemat olivat upeat majoituksemme ikkunasta ja Rukan huipulta näkee todella pitkälle. Suosittelen ehdottomasti joko kiipeämään Rukan huipulle tai ottamaan kyydin joko Gondoli- tai tuolihissillä. Vaikka kävely huipulle saattaa kuulostaa rankalta, matka on itseasiassa yllättävän helppo ja nopea.

Kun menet tuolihissillä ylös, sinun on mahdollista mennä alas joko kesäkelkkaradalla tai siirtyä Suomen pisimmällä vaijeriliu’ulla toiselle huipulle. Me kävimme laskemassa kesäkelkkaradalla ja tämä nynny ajoi niin hitaasti, että takaatulevat saivat minut kiinni xD Onneksi prinsessa meni isänsä kanssa, sillä he olivat uskaltaneet ajaa paljon kovempaa!

 

 

      

RUKAN FRISBEEGOLFRADAT

Tutkimme Rukaa myös frisbeegoldradan kautta. Frisbeegolfratoja Rukalta löytyy itseasiassa kaksi, joista toinen on huomattavasti helpompi enemmän lapsiperheille sopiva 9 väylän rata rinteiden ala- ja keskiosissa. Täysimittainen 21 väylän rata kiipeääkin sitten Rukan ylitse kahteen otteeseen ja väylillä on mittaa yli 2 kilometriä. Vaikeusasteeltaan rata on AA1, joten mikään helppo rata tämä ei ole. Oma tulokseni tällä radalla oli kunnioitettavat 88 yli parin, mutta vaikka tulokseni oli huono, nautin suuresti heittämisestä. Kunhan heittoni saadaan pidemmiksi, tuloskin paranee jo huomattavasti. Pidemmän radan heittämiseen meni meillä noin 3 tuntia ja myös prinsessa jaksoi hienosti kävellä koko reitin läpi. Ala- ja ylämäet olivat kieltämättä aikuisellekin haastavia ja ihmettelen miten hienosti 4-vuotias pääsi jyrkkiä laskettelurinteitä ylös ja alas. Suurin bongaamani korkeusero radalla taisi olla -42 metriä eli melkoiseen alamäkeen sai heittää. Ihme kyllä, yksikään kiekko ei kadonnut!

  

PIENI KARHUNKIERROS

Rukan lisäksi kävimme tutkimassa lähiympäristöä Pienen karhunkierroksen kautta. Emme kävelleet koko kierrosta läpi, mutta kävimme ihailemassa Niska- ja Myllykoskea. Pieni karhunkierros lähtee pienen ajomatkan päässä Rukalta ja varsinaiselle kierrokselle pääsee Rukalta. Parasta pienellä karhunkierroksella olivat koskien lisäksi ehdottomasti riippusillat, joita kulki reitin varrella. En ollut koskaan aiemmin kävellyt aitoa riippusiltaa pitkin ja olihan se hieno kokemus. Kiutaköngäs jäi tällä matkalla edelleen näkemättä, mutta jääpähän seuraavallekin kerralle nähtävää.

        

MATKA JATKUU

Rukan jälkeen kesän 2021 roadtrip jatkui Raahen kautta Viitasaarelle, jossa vietimme yhden yön. Yleensä olemme olleet kesällä Raahessakin useamman päivän, mutta tänä vuonna poikkesimme vain mummini luona kahvilla ja onneksi myös isäni ilmestyi paikalle. Viitasaarelta olimme varanneet majoituksen Hännilänsalmi Campingista, joka oli ihan ok paikka viettää yksi yö. Tasoltaan Hännilänsalmi oli huomattavasti heikoimpi kuin ensimmäinen majoituksemme Huhtaniemen mökkikylässä, vaikka tämäkin majoitus sijaitsi aivan upealla paikalla. Viitasaarella uskaltauduin kuitenkin aamu-uinnille, joten talviturkki tuli vihdoin myös heitettyä.

 

Viitasaarelta matka jatkui vielä kahdeksi yöksi Sammattiin ystäväpariskunnan mökille. Oli ihana nauttia laiturin nokassa vielä viimeiset hellepäivät ja prinsessa ottikin kaiken irti mökin uimapaikasta. Hän nimittäin vietti järvessä kumpanakin päivänä monta tuntia eikä hän varmaan vieläkään olisi poistunut järvestä ellei olisi ollut pakko lähteä kotiinkin jossain välissä.

Sammatista löytyy myös frisbeegolfrata, jonka pojat kävivät heittämässä meidän tyttöjen nauttiessa kesästä laiturilla. Ilmeisesti Sammatin rata on vähintään yhtä hankala kuin Rukankin rata, joten ehkä ihan hyvä etten lähtenyt mukaan. Onneksi meidän oma lähin ratamme Siltamäessä on mukavan helppo aloittelijalle, vaikka onnistun menettämään hermoni myös sillä radalla.

  

Palasimme kotiin reissulta tämän viikon keskiviikkona ja sen jälkeen ohjelmassa onkin ollut viisi koneellista pyykkiä sekä yleistä valmistumista tulevaan arkeen. Työt alkavat taas ensi viikolla enkä kyllä odota yhtään töiden alkua, vaikka tavallaan normaali arki onkin loman jälkeen ihan tervetullutta.

Tästä postauksesta tuli ihan valtavan pitkä, mutta kyllähän kesän 2021 roadtrip olikin sen mittainen, että kerrottavaa riittää. Tarkoitus olisi kurkata erääseen Rukan ravintolaan vielä tarkemmin, sillä minun on myönnettävä etten yksinkertaisesti jaksa kirjoittaa myös tästä upeasta kokemuksesta tähän postaukseen ? Ravintola Campin Glumping menu myös kyllä ansaitsee oman postauksensa, sillä niin ihana kokemus se oli!

Tänään menemme myöhemmin äitini luo grillaamaan ja tiedossahan on myös viimeinen Formula1-viikonloppu ennen kesätaukoa. Nyt siirrymme prinsessan kanssa ulos nauttimaan omasta pihasta, sillä emme ole kotiinpaluun jälkeen ehtineet oikein rentoutua kunnolla. Torstaina meillä oli touhupäivä Helsingin keskustassa, kun kävimme pyörähtämässä Kaivopuistossa ja Eirassa. Kävimme Löylyssä syömässä ja Merikadun leikkipuistossa. Tuosta reissusta sitten lisää myöhemmin, vaikka Instagramiani @pinxedful seuraavat jo toki näkivätkin hieman meidän puuhia.

Kiitos jos jaksoit lukea postauksen loppuun asti ja ihanaa loppukesää

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives