MEIDÄN JOULU 2021

Joulu on nyt vietetty tältä vuodelta ja on aika kurkata taaksepäin ja katsoa millainen meidän joulu 2021 oikein oli. Tämän vuoden jouluun liittyi etukäteen paljon stressiä koronatilanteen vuoksi, sillä oli todella epävarmaa uskaltaako kaikista varotoimenpiteistä huolimatta joulua viettää yhdessä muun perheen kanssa. Äitini on vakavasti sairas eikä seuraavan vuoden joulusta ole takuuta, joten itselleni oli erityisen tärkeää saada viettää joulu yhdessä. Olemme viettäneet sekä vuoden 2019 sekä 2020 joulut vain kolmistaan oman perheemme kesken, joten tälle joululle en sitä halunnut, vaikka joulumme ovatkin olleet oikein ihania.

Varauduimme jouluun pysyttelemällä kotona jouluviikolla ja myös prinsessa oli kanssani kotona, jotta päiväkodista ei tule epämieluisia yllätyksiä. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin ja saimme viettää joulun yhdessä.

Aattoaamun vietimme ensin kotona ja söimme rauhassa aamupalaa katsellen samalla joulupukin kuumaa linjaa. Perinteisistä ohjelmista myös lumiukko tuli katsottua, jonka jälkeen aloimme valmistautua lähtöön äitini luo. Ennen lähtöä kävimme myös lähikaupassa suklaaostoksilla prinsessan kanssa, sillä kävimme hyödyntämässä -50 % alennuksen joulusuklaista. Nyt meillä onkin suklaata pitkälle ensi vuoteen.

SOMETON JOULU

Tänä jouluna vietin harvinaisen vähän aikaa puhelimella, joten jouluaatolta ei ole älyttömästi kuvia ja hyvä niin. Oli ihana keskittyä vain hetkeen ja muistot ihanasta aatosta säilyvät mielessä. Jossain vaiheessa myös puhelimeni akku loppui kokonaan eikä laturiakaan ollut mukana.

Äidilleni saavuttuamme kävimme ensiksi prinsessan kanssa joulusaunassa ja olipa erityisen ihana käydä pitkästä aikaa saunassa. Meillä ei ole omaa saunaa, joten saunominen on meille harvinaista luksusta. Onneksi uuteen kotiimme tulee sauna. Saunan jälkeen oli aika siirtyä ruokapöytään ja söimmekin pitkään ja hartaasti vatsamme aivan liian täyteen. Joulupöytämme oli tänä vuonna hyvin perinteinen eli pöydästä löytyi itsesavustettu lohi, laatikot, rosolli sekä tietysti kinkkua.

  

Ruokailun jälkeen otimme pienet päiväunet ja sen jälkeen alkoikin kiivas hermoilu, kun aloimme odottelemaan joulupukkia. Niin vain joulupukki eli tuttavallisimmin ”JP” löysi tiensä äitini luokse. Harmillisesti isäpuoleni oli vahtimassa poroja, joten hän ei nähnyt pukkia 😉 Joulupukki meni prinsessaan aivan täydestä eikä hän varmasti arvannut kuka asun takana oikeasti oli. Mieheni oli aivan varma, että tyttäremme tunnistaa isäpuolen, mutta ei, taika ja usko joulupukkiin säilyi ensi vuodelle ?

Me aikuiset saimme tänä vuonna hieman maltillisemmin lahjoja ja sain itse mustat Aimnin trikoot mieheltäni lahjaksi. Itse ostin miehelleni lentoliput Kittilään, sillä hän lähtee laskettelemaan viikoksi Leville tammikuussa kavereidensa kanssa. Saimme myös muutamia yhteisiä lahjoja ja totta kai prinsessa oli ollut kaikista kiltein. Voisin esitellä lahjat omassa postauksessaan.

Jäimme tällä kertaa myös yöksi äitini luokse, joten kerrankin ei tarvinut kiirehtiä mihinkään. Kokosimme yhdessä äitini kanssa hänen saamaansa 2000 palan palapeliä sekä kävimme joulupäivän aamuna yhdessä myös pulkkamäessä. Meidän joulu 2021 oli oikein ihana, joten lisää tällaisia jouluja kiitos

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives