ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLAKATTAUS

 Maanantaina juhlittiin Suomen itsenäisyyspäivää, joka olikin järjestyksessään 104. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vietto oli jälleen hieman erilaista, sillä perinteiset Linnan juhlat jäivät järjestämättä. Vaikka Linnan juhlien kättelyt eivät ehkä olekaan sitä vauhdikkainta antia itsenäisyyspäivän juhliin, on se silti perinne, jota tulee noudatettua joka vuosi. Osana omia perinteitämme nautimme hieman hienomman illallisen ja pöydästä löytyikin tänä vuonna hieno itsenäisyyspäivän juhlakattaus. Tämä kattaus sopisi myös jouluun, joskin vaihtaisin lautasliinat punaisiksi joulun teemaan sopivaksi.


  

Itsenäisyyspäivän juhlakattaus oli meillä melko hillityn värinen. Astioina käytin sekä Gantin että Lexingtonin lautasia, jotka ovat meillä ”juhlalautaset”. Aterimina käytin kultaisia aterimia, jotka olen muistaakseni ostanut Clas Ohlsonilta parisen vuotta sitten. Servettirenkaina käytin kauniita Kaarnalivingin Stars of Wonder-villatähtiä (*saatu). Stars of Wonder-tähdet myydään 6 kpl setissä ja ne maksavat 13 euroa. Tähdet on valmistettu eettisesti Nepalissa tuotetusta lampaanvillasta. Tähtiä voi käyttää esimerkiksi servettirenkaina tai kuusen koristeina. Ajattelin itse siirtää tähdet nyt kuuseen koristeeksi, kunnes taas jouluna lainaan tähtiä joulukattaukseen.

   

Illallinen nautittiin itsenäisyyspäivänä pitkän kaavan kautta. Alkuruuaksi meillä oli herkullista kermaista rapukeittoa sekä patonkia. Pääruuaksi meillä oli kermaperunoita, lehtipihviä maustevoilla sekä mozzarella-meloni-salaattia. Jälkiruuaksi söimme prinsessan kanssa jouluiset munkit, jotka oli koristeltu karkkikepein sekä jouluisen vihrein koristein.

Nyt kun itsenäisyyspäivä on vietetty, aion panostaa kaiken ajan ja enerrgian kotimme joulun valmisteluun. Kuusi meillä on ollut jo parisen viikkoa ja kuusen koristelu on silti hieman kesken. Meillä on tänään tarkoitus koristella tai no oikeastaan viimeistellä kuusi prinsessan kanssa, sillä hänen mielestään kuusesta puuttuu oleellisia koristeita kuten esimerkiksi hänen lentokonekoristeensa. Äiti ei nyt ehkä ole ihan samaa mieltä tästä, mutta tokihan lentokone kuuluu kuuseen ? Itsehän olen myös kyseisen koristeen hänelle aikoinaan hankkinut.

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives