Kesälomasuunnitelmat

Tänään meillä on ensimmäinen virallinen lomapäivä ja ollaankin pakattu kimpsut ja kampsut matkaan ja viety Teukka mummille hoitoon. Meillä on suunnitelmissa ajaa aina Norjaan asti pikkuhiljaa ja matkalla ollaan suunniteltu pysähdyksiä niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

Matkalla aiomme pysähtyä mm...

Tuurin kyläkaupassa
Powerparkissa
Raahessa
Tuurin kyläkauppa on sellainen paikka, jossa olen aina halunnut käydä. Tänä kesänä näyttää vihdoin siltä, että oikeasti pääsenkin sinne, sillä vihdoin meillä on toimiva auto, joka toivottavasti vie meidät sinne asti. Aiempina kesinä meidän Polo on aina heittäytynyt hankalaksi ja ollut aina rikki kesäisin. Liekö sillä yksilöllä oli jokin kammo pitkille matkoille.. 

Powerparkiin olen myös vinkunut niin kauan kuin olen Samin tuntenut ja nyt ehkä pääsisin testaamaan myös Junkerin. Onhan tuolla ihan eri kaliiperin laitteita kuin esim Lintsillä. 

Kotikaupunkini Raahe on myös vierailulistalla, sillä se on äärimmäisen kaunis kesäkaupunki vanhoine rakennuksineen ja haluan että Samikin näkee missä olen ensimmäiset vuoteni asustellut. Pohjois-pohjanmaa on itselleni tärkeä paikka ja tarkoitus on samalla reissulla nähdä sekä mummiani että isääni. He kun molemmat asustelevat edelleen Raahessa sisarusteni kanssa.


Raahesta on tarkoitus jatkaa matkaa pohjoisemmaksi Tornio-Haaparannan kautta. Edellisen kerran olen käynyt Haaparannassa varmaakin ainakin 15 vuotta sitten, kun vierailimme siellä kaverini mummilla. Muistikuvia ei juuri ole enää siltä reissulta.


Norjaa kohti on tarkoitus ajaa Suomineidon pään kautta ja paluumatka käsivartta pitkin. Lapissa kävin viimeksi kuukausi sitten Rovaniemellä, mutta koskaan en ole ajellut Lapissa kesällä. Ylläksellä ja Levillä on tullut käytyä muutamaankin otteeseen, mutta ei tosiaan koskaan kesällä. 


Norjan puolella toivottavasti pääsemme näkemään paljon uljaita maisemia sekä vuonoja. Karttojen mukaan tiet kulkevat melko lähellä merta, joten eiköhän upeita maisemia ole luvassa. 

Nordakapp
Reissun päätepisteenä olisi tosiaan Nordkapp mikäli sinne asti vain selviydymme. Etäisyyttä Helsingistä Nordkappiin on kuitenkin yli 1500 kilometriä, joten auto tulee varmasti tutuksi. Nordakpp kiehtoo paikkana siksi, että se on Manner-Euroopan pohjoisin maanteitse saavutettava paikka sekä se sijaitsee Pohjoisen Jäämeren rannalla. En myöskään koskaan ole käynyt vielä Norjassa, joten tulisi sekin maa ruksittua pois käytävien paikkojen listalta. Tänä vuonna listalta ovat muuten lähteneet jo Slovakia, Itävalta sekä Iso-Britannia. 

Mikäli joku teistä on käynyt Nordkappissa tai pohjois-Norjassa, vinkkejä otetaan vastaan :)

Matkan edistymistä voi myös seurata Snapchatissä nimimerkin Pinxedful takaa sekä Instagramissa samalla nimimerkillä :)
 1. Kivoja suunnitelmia sinulla! Pohjois Norjassa on upeat maisemat :)

  VastaaPoista
 2. Mie oon käynyt Norjassa, mutta kävin Oslossa, Trondheimissa ja Moldessa, joten ei paljon teidän matkalle ole antaa vinkkejä! Tuuri on kuitenkin ostosparatiisi - eihän siellä lopulta ole niin halpaa, mutta on se aina elämys :) parhaina kesinä olen käynyt siellä yli kymmenen kertaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siinä kyllä kyläkaupalla kokoa :D kauheesti ei mitään löytyny eikä siellä ollu tosiaan erikoisen halpaa. Ymmärrän kyllä miksi siellä käydään! Mutta että yli 10 kertaa???? :D

   Poista
 3. Täst tulee niin upee reissu uskon sen! Muistan kans lapsuuden tollaset reissut 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollu hyvät maisemat etenkin tänään tällä ihan pohjoisessa!

   Poista

Designed by FlexyCreatives