FitFarm Bikini Challenge: Fiilikset ennen valmennuksen alkua


Bikini Challenge alkaa jälleen maanantaina 26.8. Hyppäsin tänä vuonna Satu Kalmin valmentamaan BC:hen mukaan jo huhtikuussa, jonka jälkeen olen ollut yhtäjaksoisesti mukana tähän saakka. Tällä hetkellä on takana 19 valmennusviikkoa ja tarkoitus on jatkaa ainakin vielä 10 viikkoa, ehkä jopa pidempään. Näiltä viikoilta olen toivonut ennen kaikkea sitä, että saisin tästä elämäntavan päälle. Elämäntapojen muuttaminen pysyvästi ei onnistu muutamassa viikossa, mutta huomaan kuitenkin näiden 19 viikon purreen jo itseeni.


Tällä kertaa valmennuksen aloittaminen ei tunnu oikeastaan edes minkään aloittamiselta, sillä homma on rullannut tässä kaiken ohella omalla painollaan. Samikin on innostunut noudattamaan samaa ruokavaliota kanssani (joskin hieman runsaampana versiona). Koko perhe syö meillä siis samaa ruokaa, joten se helpottaa kokkailua huomattavasti. Ruokakulut ovat myös laskeneet, sillä olemme käyneet kerran viikossa tekemässä Lidlissä kaikki isot ostokset. Pienempiä lisäostoksia käymme tekemässä lähikaupassa tarpeen mukaan ja yleensä tämä onkin tarkoittanut lähinnä maitoa ja leipää.

Viime kerralla lähdin bikinille tavoitellen selkeästi painon pudottamista. Painoin vielä huhtikuussa 75,9 kiloa, mutta edellisen bikinin lopussa painoin 69,1 kiloa. Paino tippui siis 10 viikossa 6,8 kiloa. Tällä hetkellä painan liki saman verran, mutta katsotaan sitä sitten tarkemmin omassa lähtötilannepostauksessa ;) Paino saisi edelleen tippua kyllä jonkin verran, sillä kiinteyttettävää on edelleen. Se mikä on muuttunut tässä matkan varrella, on ollut itseinho. En koe enää itseäni lihavaksi ja pystyn olemaan paremmin sinut itseni kanssa. Ennen edellistä bikiniä oma peilikuva ällötti ja oli tartuttava toimeen asian kanssa. Haluan silti vielä muokata vartaloani urheilullisempaan suuntaan ja tällä valmennuksella se onnistuu. Tavoitteena on voida kokonaisuudessaan hyvin, niin fyysisesti kuin henkisestikin.


Omat fiilikset tälle bikinille lähdettässä ovat hyvät, sillä jo vanhana BC konkarina tiedän, että tulen saamaan tuloksia. Tiedän myös motivaationi olevan korkea ja tiedän senkin, että ruokailuissa ja treeneissä kiinni pysyminen tulee onnistumaan. Edellinen BC oli ensimmäinen, jonka kaikki treenit tein kotona ja niin aion tehdä nytkin. Mukaan tulee tällä valmennuksella myös lenkkeily, jota aion tehdä ohjeen mukaisesti 1-2 kertaa viikossa. Edellisellä valmennuksella en voinut vielä hyödyntää kahvakuulatreenejä, mutta nyt pääsen kunnolla myös niiden pariin.

Ruokavaliossa aion jälleen noudattaa vähähiilarista ruokavaliota, jossa hiilareita on ainoastaan aamupalalla ja illallisella. Noudatin samaa ruokavaliota edelliselläkin valmennuksella, mutta kesällä hiilareita on ollut ruokavaliossa runsaammin. Toki myös söin (ja join) aivan vapaasti kolme viikkoa kesälomalla, mutta ei kenenkään ole tarkoitus pysyä ruokavaliossa oikeasti aina ellei ole kisadieetillä.

Ennen kuin bikini pääsee virallisesti alkamaan maanantaina, vuorossa on huomenna vielä tankkauspäivä. Huomenna saan siis pitkästä aikaa syödä ihan mitä haluan ja aionkin syödä ainakin läjäpäittäin irtareita ja tietysti siipiä, ehkä tilataan myös pizzaa :D Saa siis nähdä! Tämä viikko on ollut myös lepoviikko eli akut on nyt ladattu kaikin puolin tulevaa kymmentä viikkoa varten! Tulen jatkossa päivittämään blogiini BC-kuulumisia aina maanantaisin ja ylihuomenna tsekataankin lähtötilanne sitten tälle valmennukselle.

Onko kenties joku teistä siellä ruudun toisella puolella mukana tässä BC valmennuksessa? :)

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives