Spinning Pole

Kävin eilen pitkästä aikaa tankotanssimassa. Viime kerrasta alkaa olla jo kuukausia, mutta hyvinhän se edelleen sujui. Kokeilin ensimmäistä kertaa eilen pyörivää tankoa, ja kyllähän minä siihen jo ehdin rakastua. Aiemmin olemme harjoitelleet kaikki pyörähdykset yms. staattisella tangolla, mutta vihdoin vaihdoimme pyörivään. 

Omalta osaltaan mielestäni pyörähdykset ovat näin helpompia kun itse tanko pyörii etkä sinä. Ainakin palovammojen syntymistä tämä vähensi sen 100%, mutta se mikä olikin vaikeampaa, oli tietysti asennon ylläpito. Staattisella tangolla kun se maa tulee vastaan ja otteen voi uusia suht piakkoinkin, mutta pyörivällä tangolla liikettä on käytännössä mahdollista jatkaa niin kauan kuin haluaa, sillä vauhti ei todennäköisesti kesken eikä alas pääse kuin menemällä. 

Harjoittelimme eilen ihan peruspyörähdyksiä alkuun, jotta tottuisimme uuteen tankoon. Suurimmat ongelmat muodostuivat liian kovasta alkuvauhdista, sillä tanko ei tosissaan tarvitse liikaa vauhtia. Harjoittelimme eilen myös Shoulder mounttia eli olkanousua. Liike eroaa normaalista invertistä siten, että tanko jää selän taakse ja ylösnouseminen toteutetaan olkapään kautta. Kivuliasta ja vaikeaa hommaa. 

http://aerialamy.com/blog/
Kun pyörimiset oli pyöritty, oli aika lukita tangot sekä alkaa harjoittelemaan Ayshaa. Aysha on siis kuvan mukainen liike, jonka olen halunnut oppia nyt viimeisimmän vuoden. Onneksi hetki on vihdoin käsillä ja eilen pääsinkin kokeilemaan tätä jo ensimmäisen kerran. Onneksi opettajani oli vielä varmistamassa, mutta uskalsimpas irroittaa molemmat jalat tangosta ja keikkua kuvan mukaisella tavalla. Huomasin Ayshassa ollessani, että olkapäät vaativat vielä kovasti vahvistamista, sillä koko paino lepää käytännössä alakäden olkapään päällä. Alakätenä toimi vielä vasen käteni, joka on puolista vielä heikompi. Salille siis mars vain. 

Tankotanssiharrastusta on nyt tosiaan tarkoitus jatkaa aina mahdollisuuksien mukaan, sillä treenejä on vain torstaisin sekä sunnuntaisin. Useimmiten olen torstaisin töissä, joten jäljelle jää vain sunnuntait. Nyt seuraavat pari viikkoa treenit tulevat taas jäämään välistä, mutta jatkossa koitan järjestää aikaa tällekin ehdottomasti enemmän. 

Onko täällä muita tankotanssin harrastajia? :)
 1. Minä olen! Alkaa tän kuun lopussa ja aattelin jatkaa 2 kurssilla ja kokeilla pole flowta missä on vissiin koreografia. Ollut taukoa joulukuun lopusta opettajan vaihdon vuoksi. Can't wait ♥ Ja vihaan shoulder mounttia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo hirveesti tehny vielä koreografiaa, mut pikkuhiljaa alkaa sekin olemaan eessä kun alkaa perusliikkeet edes olla hallussa. Kattelin just Oona Kivelän videoita ja siinä se vaan ilosesti hengailee Shoulder mountissa pitkät tovit just siinä pahimmassa kohassa :) Noh kaipa sekin taito on vaan opeteltava ja kipu kestettävä!

   Poista
 2. Minäkin oon! Tai olin... Viime keväänä mun käsiin tuli kovia kipuja ja ne on jatkunut tähän päivään saakka ja välillä itku silmässä katon muiden tankokuvia ja videoita. Mulla on kuitenkin blogissa tankopostauksia viime helmi- ja tammikuusta taaksepäin :) Koititko muuten ayshaa kierretyllä otteella, normaalilla vai elbow gripillä?
  http://goodmomentsonly.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalilla otteella mentiin näin ekalla kerralla. Kokeilin tänään vähän leikkiä puolapuilla samaa meininkiä, muttei uskallus ihan vielä riittänyt :) Pikkuhiljaa kuitenkin! Tälläkin hetkellä vakoilen sun vanhoja tankopostauksia, pitää itekin vääntää näitä jatkossa enemmän.

   Poista
 3. Ah, mäkin olen pikkuhiljaa hurahtamassa tähän jo sen verran, että lähtisin tätä jo kokeilemaan! Olisin todella kiinnostunut, ehkä pikkuhiljaa voisin alkaa etsimään mahdollista paikkaa jo! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kannattaa ehottomasti! Tankotanssi on ihan huippua. Vaatiihan se voimaa ja aluks kaikki sattuu tosi paljon, mut trust me siihen tottuu :)

   Poista
 4. Ai että, oon miettinyt jo pitkään että pitäiskö alottaa mutten ole uskaltanut. Oon käsittänyt että toi on ilmeisesti tosi raskasta? Millasella temmolla te etenitte kun alotit harrastuksen :D (pelkään ettei kunto kestä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä voimaa vaativa laji ja varsinkin invertoinnin alkaessa homma menee vaikeaksi. Eli invertti on siis tämä, missä ollaan jo jalat kohti kattoa. Käsi-, olka- sekä vatsalihasten voimia tämä laji vie kaikista eniten. Omalla kohdallani etenin tosi nopeasti, koska omaan voimistelutaustan, joten ylösalaisin keikkuminen oli itselleni luonnollista. Lajin parissa voi kuitenkin edetä omaan tahtiin ja yleensä ohjaajat kertovat, sitten kun sinun on aika siirtyä seuraavan tason tunneille :) Olen kyllä ihan varma, että kuntosi kestää kyllä! :)

   Poista
 5. Jes, nämä tankotanssi-postaukset ovat kyllä kivoja! Pyörivää tankoa olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla, ehkä se tulee meillä sitten kun siirtyy seuraaville tasoille (2 tai 3 tasolla ehkä) :) Ja tulipa muuten viikko sitten ihan mieletön fiilis treeneissä, nimittäin onnistuin ensimmäistä kertaa invertin krusifiksissa, jes! :D Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa sitä alkaa oppia... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihan mahtavaa onnistumista sullakin! ♥ Mä ehkä vähän jäin jo koukkuun tohon pyörivään tankoon, vaikka ekan kerran nyt vasta kokeilinkin :D Se on kyllä ihan oma maailmansa.

   Poista

Designed by FlexyCreatives