Vivosmart-aktiivisuusrannekkeella voit siis seurata askelmäärääsi, aktiivisuustasoasi, uniaikaasi sekä tietysti sykettä, mikäli omistat vielä sykevyön. Itse ranneke on suht huomaamaton, neutraalin värinen ranteessa (paitsi tämä minun musta-pinkki ♥) ja ranneekkeen näyttö toimii kosketuksella. Laite on onneksi vedenkestävä, sillä pari kertaa menin ajatuksissani tämän kanssa suihkuun.
Askelmittari sekä sykeseuranta salitreeneistä |
Rannekkeen tietoja voi seurata joko puhelinsovelluksen tai selaimessa toimivan Garmin Connectin kautta. Puhelimen kanssa syknronoinnin laite hoitaa bluetoothin kautta, mutta koneelle tiedot täytyy ladata USB:n kautta, jonka avulla laite myös ladataan. Laitteen latauksen kannalta olisin toivonut erilaista liitäntää kuin tämä nykyinen, sillä mm. kännykät käyttävät microusb:tä ja Vivosmartin laturi on aivan omanlaisensa. Universaalius olisi aina iso plussa. Akunkesto Vivosmartissa on erinomainen, sillä laite kestää helposti viikon ilman latausta. Laitteen lataus ei myöskään kestä tolkuttoman kauan, joten pitkiä toveja ei tarvitse olla ilman.
Vivosmartin toimintoja oli äärimmäisen helppo käyttää ja ainoastaan ensimmäisellä käyttökerralla jouduin turvautumaan ohjekirjaan. Joskohan sitä joskus oppisi, että kaikesta saisi helpommin maksimaalisen tiedon irti sen ohjekirjan kanssa.. Sykevyön käyttöönotto vaati myös synkronoinnin tietokoneen kautta, jotta sykevyö saatiin liitettyä rannekkeeseen. Tämäkin oli onneksi suht helppo juttu hoitaa, vaikka kyseinen nappula olisi voinut olla selkeämmässä paikassa. Muutoin Vivosmartin käyttöliittymä on ollut yksinkertainen hahmottaa eikä suurempia epäloogisuuksia ole esiintynyt.
Unenseuranta on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista, mikä laitteesta löytyy. Olisin melkein valmis väittämään, että testaamisen aikana unenseuranta on ominaisuutena muuttunut, sillä aiemmin laitteeseen piti syöttää manuaalisesti ajat, jolloin yleensä herää tai menee nukkumaan. Nykyisin kuitenkin ranneke näyttää ne ajat, jolloin olen oikeasti ollut nukkumassa, mikä on tietysti äärimmäisen hyvä asia. Itse olin säätänyt omiksi nukkumisajoikseni 00:20-10:00, mutta kyllä se vain esimerkiksi tänäkin aamuna näyttää ajoiksi 00:48-10:29, mikä pitää aivan paikkansa.
Treenilaskuri sekä uniseuranta |
Rannekkeen askelseuranta on mahdollista määrittää joko manuaalisesti tai automaattisesti. Itse olen antanut rannekkeen elää omaa elämäänsä, eli menen päivittäin laitteen antamalla tavoitteella. Omalla kohdallani tavoite on ollut aina n. 8000-10000 askelta, mikä on ilmeisesti aika perusmäärä. Tavoite on tosiaan mahdollisesta määrittää myös itse, ja ehkä nyt toimistotyön myötä voisin itsekin asettaa tavoitteen hieman korkeammalle päivittäin, sillä kovin aktiivistahan työni ei tällä hetkellä ole. Monelle voisi myös tulla yllätyksenä, että myöskään Personal Trainerin työ ei näyttänyt rannekkeessa hyvälle, sillä siinäkään työssä en ollut itse aktiivisena osapuolena.
Koska treenaan todella paljon, olen erittäin tyytyväinen valittavien treenimuotojen määrään. Rannekkeen avulla on ollut helppo vertailla esimerkiksi eri zonetreenien sykkeitä keskenään, sekä paljonko siellä kentällä on oikeasti tullut askeleita. Lisäksi salilla seuraan ihan vain sitä perinteistä kelloa, jotten vietä siellä liikaa aikaa ja että kahden minuutin tauot pysyvät siinä kahdessa minuutissa. Rannekkeen kautta on myös onneksi helppo vaihtaa biisiä, mikäli soittimessa sattuu soimaan jokin balladi kesken aerobisen.
Rannekkeeseen on myös mahdollista saada ilmoitukset tulevista puheluista sekä tekstiviesteistä, mutta pidemmän päälle itse kyllästyin niihin ja poistin ilmoitukset käytöstä. Vivosmart hyödyntää värinää ilmoituksissa, joten yöllinen Facebook-viesti ja siitä seurannut ilmoitus saattoivat olla sen yön unien menetys. Tähänkin toivoisin ehkä sellaista ratkaisua, kuin mitä Apple hyödyntää iPhoneissa eli Älä häiritse tila, eli ilmoitukset olisivat poissa käytöstä esimerkiksi juuri öisin. Muutoin koin ilmoitukset oikein käteviksi ja puhelinta ei aina tarvinut kaivaa laukusta, kun näytöltä näki suoraan kuka soittaa. Saapuneet viestit näkee rannekkeesta ilman ilmoitustakin, joka on ehdoton plussa.
Summa summarum, Garmin Vivosmart on omiin tarpeisiini täydellinen aktiivisuuden mittaaja niin ominaisuuksiltaan kuin käytettävyydeltään. Nyt vielä lyhyesti laitteen plussa ja miinukset:
+ unenseuranta
+ mobiilisovellus
+ valittavien treenimuotojen monipuolisuus
+ sykeseuranta
+ laite on vedenkestävä
+ laitteen aktiivinen synkronointi
+ selkeä käyttöliittymä
+ askelmittari
+ lisätoiminnot (ilmoitukset, musiikkisoittimen säätö)
- latauspiuha
Postaus on toteutettu yhteistyössä Garminin kanssa.