Mikä ihmeen Blogit.fi?

Blogit.fi on palvelu, joka syntyi paikkaamaan blogilistan jättämää aukkoa. Itse liityin Blogit.fi-palveluun viime viikolla ja ensivilkaisulla tykästyinkin kovasti sivustoon. Sivusto on neutraalin värinen ja sivusto tuntuu toimivan ilman bugeja. Uusia blogipostauksia on myös helpompi löytää, sillä sivuston käytettävyys on huomattavasti parempi kuin jo vanhentuneen blogilistan. Sivustolla navigointi on myös selkeää ja hakutuloksia saa muokattua hyvin oman halunsa mukaan. 


Kuten kuvasta näette, uudet postaukset näkyvät etusivulla todella selkeästi ja itse ainakin tykkään suurista kuvista postaukseen liittyen. Itse valitsen blogeja luettavaksi kiinnostavan tekstin sekä isojen, hyvälaatuisten kuvien perusteella, joten on mukavaa nähdä etusivulta helposti minua kiinnostavat ominaisuudet ja päättää sen perusteella klikatako linkkiä vaiko ei. Blogilistalla näitä ominaisuuksia sisältävät postaukset jäivät usein varmasti huomaamatta, mutta muutamia helmiä sieltäkin tuli bongattua.

Uudella sivustolla alkaa olla jo ihan mukavasti blogeja vaikka kävijämäärät ovat vielä tässä vaiheessa suht pienet. Listalta näkee myös suoraan montako seuraajaa milläkin blogilla on sekä montako katselukertaa postaukselle kertyy palvelun kautta.

Oma blogini on luokiteltu ylläpidon toimesta lifestyle-kategoriaan ja sivustolle on lisätty blogistani löytyvä esittelyteksti. Blogien seuraaminen tapahtuu Blogit.fi-sivustolla suht samalla tavalla kuin blogilistallakin. Omaa blogiani voitte seurata täällä tai klikkaamalla linkkiä sivupalkissa. Sivusto vaatii toki rekisteröitymisen, mutta itse ainakin koin Facebook-rekisteröinnin mukavaksi nykyaikaiseksi ominaisuudeksi, sillä se on itselleni ainakin helpoin ja nopein vaihtoehto. 

Löytyykö täältä muita Blogit.fi-palvelun käyttäjiä? Millaisia kokemuksia teillä on?
 1. Kuulostaa tosi kätevältä! Olen kuullut kyllä blogi.fi-sivusta, mutten ollut tutustunut siihen aiemmin enempää. Täytyypä käydä itsekin rekisteröitymässä! :)

  http://marjukkakatariina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Mä jäin kaipaamaan joitain blogilistan ominaisuuksia, kuten justiinsa ne listat. Blogilistalla hakusanatoimintokin tuntui toimivan paremmin, vaikka tietysti tuo laajempi haku on kiva. Itseäni harmittaa se, että blogiani ei löydy niillä hakusanoilla, joilla sinne blogilistan kautta tultiin. Kun itse ei saa päättää oman blogin kategoriaa (tai hakusanojakaan), niin tuntuu, että blogi hukkuu helposti tuonne lifestylen massaan. Mutta on tuossa hyviäkin puolia, ja onhan tuo ulkoasu ja rakenne nyt miljoona kertaa modernimpi kuin edeltäjällään. Silti tosin toivoisin, että blogien hakuominaisuudet kehittyisivät vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun tota asiaa iteki tarkemmin mietin niin joo, olihan ne listat ja hakusanatoiminnot vähän parempia. Tajusin myös, että on aika typerää, että omakin blogini löytyy vain perusmössölifestylen alta eikä esittelytekstiä voi itse määrittää. Noh, palvelu on kuitenkin vielä tosi alussa, joten eiköhän sekin muutu ainakin jossain vaiheessa.

   Poista

Designed by FlexyCreatives