Uusivanha saliohjelma: Selkä + hauis

Tässä tulee sitten uuden treeniohjelmani toinen osa, jossa treenataan selkä, hauikset sekä takaolkapäät. Pidemmittä puheitta itse ohjelmaan:

Maastaveto
Edelliseen ohjelmaani kuului maastaveto suorin jaloin sekä myös nykyiseeni jalkapäivän kohdalla. Tässä tekniikka kuitenkin eroaa suorin jaloin tehtävästä ja liikehän ottaa pakaran yläosaan sekä selkään. Testasimme PT:ni kanssa maksimipainoja tässä ja sain tehtyä 3 toistoa 70 kilolla! Niin paljoa painoa sarjoissa ei kuitenkaan käytetä tietenkään, koska kyseessä oli maksimi. Sarjoja teen 4 ja toistoja 6-8. Lepotaukoa sarjojen välillä on 2-3 minuuttia.

Ylätalja, niskan taakse lapiokahvalla
Ylätalja on myös tuttu liike, mutta edellisestä tämä eroaa siten, että tanko vedetäänkin niskan taakse eikä rinnalle. Sarjoja tehdään 3 ja toistoja 12-15. Lepotaukoa sarjojen välillä 2-3 minuuttia.

Alataljalla soutu v-kahvalla
Tämäkin liike oli minulla mukana myös viime ohjelmassa ja tämä onkin yksi lempiliikkeistäni. Aiemmin harjoittelin tätä myös TRX-naruilla. Sarjoja teen 3 ja toistoja joka toisella viikolla 10 ja joka toisella 15. Lepotaukoa sarjojen välillä 1-2 minuuttia.

Takaolkapäälaite
Huomasin tankotanssitunnin jälkeen, että takaolkapääni olivat aivan jumissa vaikken kyllä vieläkään hahmota mitä sellaista olen tehnyt, joissa näitä lihaksia tarvitaan. Voi myös olla, että kun tunsin voimieni tangolla lisääntyneen, että se johtui osittain myös takaolkapäiden treenaamisesta. Nämä lihakset jäävät monella kuulemma treenaamatta, mutta itselläni nämä kuuluivat jo viime ohjelmaan. Sarjoja näissä tehdään entisen kahden sijaan kolme ja toistoja 12-15. Lepotaukoa 1-2 minuuttia.

Hauikset tangolla
Hauikset tehdään ristikkäistaljassa tangolla entisten hammer- ja hauiskääntöjen sijaan. Sarjoja tehdään 3-4 ja toistoja 6-8.

Scott-hauis-laita
Tässä elämäni toinen supersetti. Kommentoinkin PT:lleni, että salilla monet raamikkaat miehet usein varaavat monia laitteita kerralla kun tekevät näitä kuuluisia supersettejä, joten nyt minäkin liityn siihen kerhoon. Tarkoitus ei ole kyllä kuitenkaan varailla laitteita turhaan, koska se on ehkä ärsyttävintä mitä salilla voi tehdä. Sarjoja tehdään 3-4 ja toistoja 12-15. Näiden sarjojen jälkeen kädet kyllä varmasti tärisee.

Vatsat tehdään myös tässä treenissä jos voimia on vielä jäljellä. Nämä setit tehdään siis myös jalkatreenipäivänä.

Lankku
Lankkua tehdään 5kg lisäpainolla ja lankussa pysytään niin kauan kuin vain on mahdollista. 5kg lisäpainolla pystyn tällä hetkellä lankuttamaan 1min 35sec, joten se aika vähintään pitää tässä pysyä. Tavoitteena parin kuukauden päästä on päästä 2 minuuttiin ja sen jälkeen lisätä painoa. Lepotaukoa 1 minuutti.

Vatsarutistukset narulla
Tämä ei alunperin kuulunut ohjelmaani vaan vaadin että tämä lisättäisiin mukaan. Tykkään nimittäin itse tehdä näitä ja koen että tästä tankotanssiin lisää tekniikkaa myös, sillä inverteissä käytetään lihaksia samalla tavoin kuin tässä. Näitä tehdään 3 sarjaa ja toistoja niin monta kuin jaksan. Välissä ei lepotaukoja.

Mikäli joskus tulee kiire tai tietää että salipäiviä jää välistä, ohjelmia voi yhdistää siten, että kaikista tekee ainakin 2 ensimmäistä liikettä, jolloin saadaan kuitenkin tärkeimmät treenattua. Luvassa on vielä yksi salipäivä, jonka esittelen myöhemmin! Silloin vuorossa rinta, ojentajat sekä olkapäät!
 1. Mitä toi vikojen vatsojen "välissä ei lepotaukoa" meinaa? Eli teet niin monta kuin jaksat ja jatkat siitä suoraan taas niin monta kuin jaksat? Vai kun et enää jaksa niin lankku uudestaan ja sitten taas minuutin jälkeen niin monta kuin jaksat niitä vatsoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman epäselvästi kirjoitettu kieltämättä, joten selvennetääs :) Eli teen vatsarutistuksia ensin niin monta kuin jaksan ja sitten jatkan ihan muutaman sekunnin tauon jälkeen uuden kierroksen. Saa mukavat poltteet aikaiseksi ^^ Voisin joskus myös kokeilla tuota jälkimmäistä tekniikkaa, sekin varmasti tuntuisi!

   Poista
  2. Okei, kiitos selvennyksestä :D Hieman piti pohtia, että jos on vatsat tehty niin pitkälle ettei jaksa enää niin miten jaksaa heti perään tehdä uudestaan. Ajattelin et lankku tulee ehkä sitten heti perään ilman taukoa uudestaan :D

   Poista
  3. Heh joo ei mitään :D Mulla on muutenkin näissä ohjelmissa näitä rest pause / failure-juttuja niin ehkä tässäkin olisi voinut niihin tekniikoihin viitata paremmin :)

   Poista

Designed by FlexyCreatives