Lähilomailua Hyvinkäällä - matkakohteena ihana Hotel Sveitsi

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Sveitsi

Terkut täältä automatkalta! Me ajellaan tällä hetkellä Hyvinkäältä eteenpäin ensin Kuopioon ja siitä huomenna vielä Rukalle. Ajomatkaa Hyvinkäältä olisi kertynyt Rukalle yli 9 tuntia, joten päätettiin suosiolla jakaa ajaminen kahdelle päivällä niin ei mene kenelläkään hermo.

Me vietimme juuri kaksi ihanaa yötä ja päivää pitkästä aikaa Hotel Sveitsissä. Tämä oli meidän toinen vierailumme täällä, sillä lähimatkailimme Hotel Sveitsissä myös viime kesänä. Hotel Sveitsi sijaitsee Hyvinkäällä aivan keskustan tuntumassa osoitteessa Härkävehmaankatu 4 ja alueelta löytyy hotellin lisäksi niin maauimala, Superpark, Seikkailupuisto sekä upeita ulkoilumaastoja.

Meidän huoneemme oli tällä kertaa kahden hengen huone, johon oli varattu prinsessalle myös oma lisävuode. Olisipa kotonakin aina yhtä paljon tilaa, sillä nyt kolmella sängyllä meidän sänkymme yhteisleveys lähenteli jo kolmea metriä. Kotona meillä on nimittäin vain 140cm sänky ja pohdin säännöllisesti isomman sängyn hankkimista. Meidän huoneestamme löytyi myös oma kylpyamme, jota kävimme taaperon kanssa kokeiliemassa. Kylvyssä tuleekin käytyä todella harvoin, joten oli ihana nauttia myös tällaisesta luksuksesta.
Ensimmäinen ilta meillä meni hotellilla rentoutuessa. Prinsessa sai hieman riehua leikkipaikalla sekä käytimme häntä myös Seikkailu-Sveitsissä, jossa oli taaperoille oma Naperorata. 3-vuotias osasi mennä radalla hyvin ja neiti oppikin hienosti heti turvavaijereiden kiinnittämisen. Naperorata oli hinnaltaan 8 euroa pienelle seikkailijalle ja rata olikin erittäin suosittu. 

Illalla kävimme testaamassa Hotel Sveitsin uuden ravintolan Karhunpesän, joka oli avattu vasta tänä kesänä. Ravintola on auki perjantaisin ja lauantaisin. Ravintola oli valaistukseltaan pimeä ja selkeästi karhunpesämainen. Tunnelmaa ravintolaan oli luotu elävällä tulella sekä erilaisilla taljoilla. Pidin erityisesti ravintolan sisustuksesta ja tunnelmasta, joka oli hieman erilainen perinteisiin ravintoloihin verrattuna. Ruoka oli ravintolassa maittavaa. Meidän perheen isäntä kokeili pizzaa, neiti söi lastenannoksena nugetit ja ranskalaiset ja itse kokeilin tietysti pizzaa. 
Lauantaina meillä olikin hieman toimentäyteisempi päivä, sillä ehdimme tehdä vaikka mitä. Aamu alkoi tietysti hotelliaamiaisella, joka on itseni suuri heikkous. Voisin syödä hotelliaamiaisen vaikka joka aamu, mutta silloin pitäisi kyllä pitää linjoista paljon parempaa huolta.

Aamupalan jälkeen suuntasimme neidin kanssa pienelle kävelylle lähimetsään ja keräsimme meille mukaan hieman käpyjä. Tarkoituksena on tehdä kävyistä jonkinnäköinen DIY-koriste meille kotiin muistoksi reissusta. Metsäretken jälkeen poikkesimme uudelleen Seikkailupuistoon, sillä neiti vaati päästä sinne uudelleen seikkailemaan. Toisena päivänä seikkaileminen sujui vielä vauhdikkaammin, kun olihan prinsessa jo ihan vanha tekijä radalla.
Meillä oli tarkoitus käydä kiertelemässä myös Hyvinkään keskustassa ja käydä kauppakeskus Willassa, mutta emme sitten jaksaneet käydä kuin Suomen Rautatiemuseossa. Siellä riittikin paljon nähtävää niin isommalle kuin pienemmällekin. Hämmästyin itse vanhojen vetureiden valtavasta koosta. Tokihan veturit ovat isoja, mutta entisajan veturit ovat aivan valtavia. Mittaa oli helposti yli 20 metriä ja korkeuttakin ihan reippaasti. Junat toivat myös tälle Harry Potter-fanille mieleen Tylypahkan pikajunan, mutta harmikseni en löytänyt täältä oikeaa laituria.

Illalla meillä oli vielä vuorossa päivän kolmas aktiviteetti, kun kävimme purkamassa vielä energiaa Superparkissa. Prinsessa oli aivan onnessaan, kun pääsi trampoliinipuistoon leikkimään ja riehumaan vapaasti. Kävimme Superparkissa myös viime vuonna, mutta nyt kun neiti oli kasvanut vähän, täälläkin riitti paremmin tekemistä vaikka isompien puolen meno olikin vielä liian hurjaa ja pelit liian vaikeita kolmivuotiaalle. Hauskaa oli kuitenkin!
Lauantai-iltana päätimme syödä ulkona terassilla ja olo oli kuin olisi Kanarialla ollut. Aurinko paistoi kauniisti ja varjossakin oli mukavan lämmin. Meidän omalla terassilla ei ole ruokapöytää, joten harvemmin tulee syötyä oikeasti ulkosalla. Tällä kertaa omaksi evääksi valikoitui salaatti ja isäntä valitsi pizzan. Karhunpesän pizzoille ja tälle salaatille on kyllä pakko antaa erityiset kehut, sillä salaatti oli todella runsas ja pizzoissa oli sopivan ohuet pohjat.

Loppuilta meillä menikin rauhoittuessa ja istuskelimme vielä aulassa korituoleissa prinsessan leikkiessä hotellin pienellä leikkialueella. Ikean leikkikeittiö näytti olevan todellinen hitti ja saimmein syödä viikonlopun aikana monenmonia herkkuannoksia minikokin tekemänä. Prinsessa sai myös paljon uusia tuttavuuksia, sillä hän ei vierasta ketään ja meni reteästi juttelemaan hotellin muille vieraille ja lapsille. 
Tänään sunnuntaina kävimme vielä aamulla pienellä metsäretkellä poimimassa meille automatkalla eväsmustikat, kunnes suuntasimme kohti uusia seikkailuja. Kiitos Hotel Sveitsi jälleen ihanasta vierailusta ja tulemme ehdottomasti jälleen uudelleen vieraaksi <3 

  1. Näytti ihanalta somessa tuo teidän miniloma ! :) Noinkin lähellä kiva paikka ja tosiaan kun ei ole rinteitä niin hyvä tuo puurata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi Sveitsi on kyllä niin ihana paikka :) Meille se on just kans sopivan lähellä/kaukana xD

      Poista

Designed by FlexyCreatives