Kesän upein matkakohde kotimaassa - Rukatunturi Kuusamossa

Terveiset täältä Raahesta eli meidän roadtrippimme viimeisestä kohteesta ennen kotia. Kotiuduimme tänne eilen Rukalta, jossa vietimme neljä yötä. Rukalla riitti tehtävää ja nähtävää näin kesälläkin ja matkakohteena Ruka oli kolmivuotiaan lapsen kanssa erinomainen. Unohdimme kaikenlisäksi matkarattaat kotiin, joten perheemme pienin pääsi myös kokemaan mäkinousut. Toisaalta vaunuilla ei olisi kyllä tehnytkään Rukalla mitään juurikin mäkin vuoksi ja onneksi meidän neitimme on reipas kävelijä.

Varasimme Rukan matkan hieman yllättäen viime viikon torstaina, sillä alunperin meidän oli tarkoitus lähteä ainoastaan viikonlopuksi Sveitsiin Hyvinkäälle. Sveitsin reissusta voit lukea enemmän edellisestä postauksestani täältä. Hyvinkäältä matkasimme Rukalle Kuopion kautta, jossa yövyimme yhden yön. Kuopiossa emme sen erikoisempia tehneet - mitä nyt kävimme syömässä ja ihailemassa Puijon hyppyrimäkiä. Aamulla matka jatkuikin kohti Kuusamoa ja Rukaa, jonne ajaa Kuopiosta noin 5 tuntia. Saavuttuamme Kuusamon alueelle, poroja alkoi näkymään tiellä ja välillä aivan keskelläkin. Poronhoitoalueella onkin syytä ajella varovasti.
Rukan majoituksen varasimme Bookingista viime viikon torstaina ja näin kesällä vaihtoehtoja majoitukselle oli runsaasti. Varasimme meille pienen 55 neliön huoneiston kahdella makuuhuoneella ja saunalla aivan Rukan juurelta ja Rukankylän vierestä. Läheltä löytyi myös Rukan hiihtostadion, hyppyrimäet sekä frisbegolfrata, jolla kävimmekin pelaamassa pariin otteeseen. Hintaa meidän majoituksella oli 339 euroa sisältäen lakanat ja loppusiivouksen. Yövyimme täällä tosiaan neljä yötä eli hinta ei ollut yhdeltä yöltä todellakaan kallis. Huoneistomme oli lisäksi päätyasunto, josta avautui kauniit maisemat Talvijärvelle ja uimaankin pääsi heti asunnon vierestä. Huomasin tätä postausta kirjoittaessani, että en huomannutkaan ottaa huoneistostamme kuvia missään vaiheessa sen kummemmin.

Rukalla kävimme pariinkin otteeseen Rukan huipulla. Ensimmäisenä kokonaisena päivänä ostimme liput Gondolihissiin, joka vei meidät Rukankylästä huipulle ja takaisin. Aikuiselta kyyti maksoi 11 euroa eestaas ja 3-vuotias ei maksanut mitään. Gondolilla pääsi nopeasti huipulle ja mukaan olisi voinut ottaa joko pyöränkin tai lastenvaunut. Tosin huipulla oli niin epätasaista, että ainakaan meidän matkarattailla siellä ei olisi tehnyt mitään. Maisemat olivat komeat ja huipulta näki todella pitkälle selkeällä säällä. Rukan huipulla menee myös frisbeegolfrata, joten jos täysimittainen rata kiinnostaa, täällä saa varautua normaalia kovempaan reippailuun.
Rukalla kävimme kokeilemassa myös kolmea paikallista ravintolaa, joista kaksi kokeilemaamme sijaitsee Rukankylän keskustassa ja yksi hieman kauempana. Kokeilimme kahta burgeripaikkaa ja yhtä pizzeriaa, mutta näistä haluan kirjoittaa oman postauksensa. Kokeilemamme paikat olivat kuitenkin Ravintola Zone, joka on samalla Rukan menomesta öisin, RUOK Burger, joka on erinomainen burgeripaikka Rukankylän keskustassa sekä Pizzeria Ruka, joka sijaitsee vähän matkan päässä keskustasta.
Rukan huippujen lisäksi vierailimme myös Käylänkoskella Kitkajoen varrella, josta löysimme aivan ihastuttavan kahvilan. Kävimme myös tutkimassa Iisakki Villagea, joka on lomakylä Rukajärven lähistöllä. Mikään ei kuitenkaan ollut siellä auki silloin kun kävimme, joten vierailu jäi valitettavasti melko lyhyeksi. Iisakki Villagesta löytyy kuitenkin kauniita lasikattoisia mökkejä, joissa olisi ihana ihailla revontulia talvisin. Muutoin pysyttelimmekin aika lähellä huoneistoamme ja kävimme sekä treenaamassa läheisellä ulkokuntoilusalillla tai frisbeegolfaamassa. Innostuimme frisbeegolfaamisesta sen verran, että ostin jo yhden kiekon omaksi ja tarkoitus on etsiä vielä hyvä driveri sekä putteri kokoelmaan. 

Rukapostauksia on luvassa ehdottomasti enemmänkin, sillä kuvia matkalla tuli otettua paljon ja haluan ehdottomasti näyttää niitä teille. Tarkoituksena on myös teettää kuvakirja tämän kesän matkasta, sillä tälle kesälle itselläni ei ollut oikein mitään odotuksia keväällä, koska ajattelin ettei mitään kuitenkaan saisi tehdä. Lopputulos onkin ollut sitten aivan päinvastainen ja tämä kesä on ollut kaikenkaikkiaan paljon upeampi kuin normaalikesä. Ehkä tässä on myös oppinut nauttimaan asioista eri tavalla ja päivittäisiä, normaaleja asioita arvostaa enemmän 💖

Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

Lue edellinen postaukseni: 

LÄHILOMAILUA HYVINKÄÄLLÄ - MATKAKOHTEENA IHANA HOTEL SVEITSI

Designed by FlexyCreatives