Throwback thursday: Fitnessbuumi-kitinää

Törmäsin vanhassa blogissani n. vuosi sitten kirjoitettuun tekstiin, jossa otan kantaa fitnessbuumiin. Aihe on edelleen ajankohtainen ja minua kiinnostaisi kovasti tietää, oletteko samaa vaiko eri mieltä. Tässä teksti kokonaisuudessaan:

Noniin, ihan ensiksi otan pari kertaa happea ennenkuin alan oikeasti purkamaan tuntojani tästä aiheesta. Kuten moni on varmaan huomannut, fitnessbuumi on täällä kovempana kuin koskaan. Kaikki käyvät salilla ja treenaavat ties mihin kisoihin. Tässä vaiheessa haluan korostaa, että omasta mielestäni se on enemmän kuin ihan fine. Tää on todellakin tosi hyvä juttu että ihmiset on oikeasti paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin.


Okei, tietysti joillakin varmaan menee homma yli, mutta väittäisin ettei läheskään kaikilla. Monissa blogeissa olen nähnyt puhuttavan fitnessbuumin vastaisesti suurin sydämin ja itse haluaisin olla sitten fitnessbuumin kannalla. Yhdessäkin blogikirjoituksessa juuri manattiin että treenataan just niin paljon kun itseä huvittaa ja milloin huvittaa. Niinhän mäki teen? Itse en treenaa kisoihin ja tuskin koskaan tulen treenaamaankaan, mutta miten se on sulta pois jos joku muu niin tekee? Mitä se sitten haittaa jos joku haluaa elää kurinalaisesti yli vuoden tekemättä mitään "ei niin kivaa" eikä herkuttele koskaan? Onko tullut mieleen että joku ihan oikeasti haluaa sitä ja tuskin on pakotettu tekemään niin? Johtuuko tuo kitinä sitten tästä jonkun valitsemasta elämäntavasta siitä ettei itse pysty samaan ja sitten se on jotenkin huonompi valinta? Mun mielestä se ei oo keneltäkään pois jos joku haluaa viettää päivästään pari-kolme tuntia salilla ja viikonloppuisin ei makaa darrassa himassa vaan käy liikkumassa.

Toinen on tämä ainainen ruokakortti joka vedetään esiin. Tiukalla kisadieetillä ei toki saa syödä miten sattuu, mutta jos et ihan kisakuntoon ole itseäsi vetämässä niin mikä estää sua syömästä hyvin? Ei mun tietääkseni mikään. Kesälläkin voi ihan hyvin syödä grilliruokaa, ei ehkä makkaraa (paitsi välillä) mutta kuitenkin. Pihvihän on vallan hyvä vaihtoehto kaikin puolin eiks niin? Grillissä saa tehtyä myös oikein hyvät vihannesmätöt ja salaattihan on yksi parhaista kesäruuista, varsinkin omassa pellossa kasvatettu. Tietääkseni tällä ruokavaliolla ei tarvitse lähteä "läskilinjalle" eikä jää herkuista paitsi? Winwin-tilanne siis toisin sanoen.


Sitten se ainainen alkoholi. Sehän ei luonnollisesti diettaajalle sovi, mutta ei sovi kyllä suurelle osalle suomalaisista muutenkaan, ainakaan käytöksestä päätellen. Miksi hauskaa ei voisi myös pitää ilman alkoholia tai nauttia sitä vain erikoistapauksissa? Itse muistan olleeni omissa fuksiaisissani täysin vesiselvänä eikä se ketään haitannut, ei minua eikä muitakaan ja kivaa oli. Jos joku kokee ettei hauskaa kesää voi viettää ilman alkoholia niin olkoon sitten niin.

Tänään just Personal Trainerini kanssa mietittiin miten treenit ja syömiset rullaa kesällä. Suht normaalistihan ne varmasti menee ja mun ei tarvitse jäädä mistään paitsi vaikka treenaankin kesällä. Omalla kohdallani oikeasti haluan säilyttää saman rytmin treeneissä kuin aiemminkin ja syöminen menee varmasti myös hyvin. Jos nyt sattuisi menemään ihan överimässäämisen puolelle, aina voi pitää yhden kevyemmän hiilarittoman viikon, jolloin sitten saa vähän otettua takaisin. MUTTA, jos syön niitä pihvejä, grillattuja kasviksia ja salaattia myös kesällä, mistään en jää paitsi eikä varmasti tarvitse tuntea huonoa omatuntoa (söin eilen muuten aamupalaksi pizzan) ja kaikki on edelleen ihan hyvin.

Mitenkäs te suhtaudutte fitnessbuumiin?
 1. Oon siun kanssa ihan samoilla linjoilla! Jokainen saa syödä miten haluaa, eikä fitness-buumin mukanaan tuomat uudet ruokailumallit ole laisinkaan huonoja. Itse en missään nimessä ryhtyisi kuljettamaan joka paikkaan omia eväitä - saati kieltäytyisi mummun tarjoamasta jäätelöstä, vaikka kuinka haluaisin elää terveellisesti. Kohtuus kaikessa.

  Omassa blogissani ainakin pyrin välittämään hyvinvointiin painottuvaa elämäntapaa - ja vaikken ole fitness-ihminen enkä toistaiseksi kovin lihaksikaskaan, jokainen terveellisempi vaihtoehto on askel eteenpäin. Ja terveellisyyteen kuuluu myös luksushetket grillimakkaran kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kävin just viime perjantaina jäätelöllä eikä kyllä jäänyt harmittamaan :) Makkaraa on myös tullut syötyä sekä muutenkin nautittua "kiellettyjä aineksia". Syksyllä olisi tarkoitus mennä tiukemmin, kun tosiaan aloitan uuden valmennuksen FitFarmilla ja silloin aion noudattaa nollatoleranssia. Sekin kuitenkin kestää vain 9 viikkoa, joten mikään mission impossible ei ole kyseessä. Koska kyseessä on myös lihasta kasvattava treeniohjelma, voi olla että ruokaa saa lapata oikein kaksin käsin lautaselle ja ruuan suuri määrä tulee tuottamaan vaikeuksia :D Tällä hetkellä kun syön todella vähän.

   Kiitos kommentista Emma! :)

   Poista

Designed by FlexyCreatives