Suomi-Ruotsi-Norja part. 2

Aavasaksassa totesin meidän olevan jo etelä-Lapissa, mutta silti toooodella kaukana vielä määränpäästä. Tottahan tämä olikin, sillä vielä oli edessä useita satoja kilometrejä sekä ainakin kaksi matkapäivää. Aavasaksasta meidän matka jatkui Rovaniemelle, jossa pääsin pikaisesti vierailemaan Joulupukin kylässä ja sain lähetettyä toiselle jouluhullulle Minnalle muutamat kuvat. 
Sodankylään päästyämme kohtasimme ensimmäiset helteet matkan aikana, mutta harmillisesti emme voineet jäädä nauttimaan niistä kovin pitkäksi aikaa. Varsinaisena päämääränämme oli Inarin Kaamanen, josta olimme varanneet jälleen mökkimajoituksen Neljän tuulen tuvasta. 
Perillä meitä odotti ehdottomasti tämän reissun kaikista onnettomin majoitus, sillä kyseessä ei tosiaan ollut mökki ja aivan kaikki kolmen naapurin äänet kuuluivat läpi. Lisäksi paikka vilisi hyttysistä, enkä koskaan ole nähnyt niin verenhimoisia hyttysiä aiemmin. Kaamasessa tuli kuitenkin heitettyä talviturkki ja se onkin tänä kesänä ainoa paikka, jossa olen käynyt uimassa.
Kaamasesta matka jatkui vihdoin varsinaista Nordkappia kohden. Ennen rajaa hieman jännitimme rajatarkastusta, mutta eihän siellä edes ollut mitään. Tullin rakennus siinä toki oli, mutta minkäännäköistä yllätystarkastusta ei sattunut juuri kohdalle. Maisema muuttui myös heti Norjan puolella eikä Suomen Lapin mäet ole mitään verrattuna näihin.
Matka itse Nordkappiin sujui todella hitaasti, sillä Norjassa nopeusrajoituksia valvotaan pilkun tarkasti eikä siellä uskalla ajaa yhtään nopeammin. Matkaa hidasti lisäksi Italialaisista koostuva matkailuautokolonna, johon kuului 11 matkailuautoa. Vauhti oli huikeat 60 kmh / h. 

Matkan varrella oli tietysti myös useita tunneleita, joista pelottavin ei suinkaan ollut Nordkappin meren alta kulkeva tunneli vaan ensimmäinen tunneli, joka tuli vastaan. Seinät olivat aivan ihmeelliset ja kalliosta tippui vettä. Hengissä kuitenkin selvittiin ja perillekin päästiin. 

Norjan puolelta tuli otettua niin paljon kuvia, että ne kuvat ansaitsevat oman postauksensa. Olen ollut nyt tämän viikon kipeänä ja tarkoituksena oli kuroa postauksissa hieman rakoa umpeen, mutta en ole vielä toistaiseksi oppinut postaamaan nukkuessani, joten saa nähdä miten sen homman kanssa käy. Uusin LivBox myös odottaa esittelyään viime kuun pettymyksen jälkeen!

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives