Raskausviikko 39+0 ja viimeisin neuvola

Meillä siirryttiin tänään raskausviikolle 39+0, joka tarkoittaa sitä, että laskettuun aikaan on enää tasan viikko. Pienokainen syntyy siis ihan minä hetkinä hyvänsä ja koko ajan lähestyvä synnytys on selkeästi tullut konkreettisemmaksi asiaksi mm. harjoitussupistusten myötä.
Etenkin iltaisin vatsa tuntuu olevan koko ajan pinkeänä, mutta supistukset eivät vielä tee kipeää. Yhtenä yönä vähän jo nipisteli yhden supistuksen aikana, mutta vielä toistaiseksi mitään selkeitä merkkejä ei kuitenkaan ole tullut. Huomasin kuitenkin ajatelleeni silloin yhtenä yönä, että olisin henkisesti valmis synnytykseen ja tämä oli äärimmäisen ihana huomata. Totta kai synnytys jännittää, mutta olen huomannut, että tässä vaiheessa enemmän jännittää tosiaan se milloin synnytys mahtaakaan käynnistyä ja miten se tapahtuu. Sanoinkin Samille yksi ilta, että toivottavasti silloin kun hänkin on kotona niin en joudu aivan yksin uuteen tilanteeseen. Toki jos Sami on töissä niin hän rientää sitten heti tuekseni.
Meillä oli tänään tosiaan myös viimeinen neuvola ennen laskettua aikaa ja neuvolassa teimmekin jo tutuksi tulleet testit. SF-mitta oli kasvanut kahdesta viikosta yhdellä sentillä ollen nyt 35 senttiä ja edelleen mennään hieman käyrän yläpuolella. Vauvan sydänäänet kuuluivat reippaina ja Tyyppi majaili edelleen raivotarjonnassa mallikkaasti. Painoarviotakin saatiin pään koon perusteella ja ihan keskikokoista lasta olemme todennäköisesti odottamassa painoarvion ollessa hieman yli kolmisen kiloa. Omalta osaltani painoa oli tullut vain hieman lisää edelliseen kertaan verrattuna ja verenpaineet olivat edelleen matalat.

Eilen meillä oli Pupun kanssa pitkästä aikaa pupupäivä ja kävimmekin SiipiWeikoissa syömässä sekä shoppailemassa samalla Isossa Omenassa. Mm. ensimmäisen kuvan jakku löytyi Gina Tricotista ja tätä katselinkin jo viimeksi, mutta tällä kertaa vastaa päätin sen ostaa. Pahoittelut tällä kertaa peiliselfiestä, mutta aamulla piti heti esitellä Samille uutta jakkua päälläkin enkä jaksanut iltapäivällä alkaa enää virittelemään jalustaa kameralle. Kerrankin kun käyn edes jossain ulkona ja olkoonkin se sitten vain neuvolareissu, on se syy hieman laittautua. Palataan myös muiden ostosten kanssa tarkemmin vaikka huomenna, ellei pieni päätä sitten lähteä syntymään tällä välin.

Ihanaa viikonloppua kaikille! ♥
 1. Oi, ihana neule! <3 Mä katoin tota samaa vauvakirjaa Lidlissä, vaikka meillä ei oo kyllä vielä tarvetta sille, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Joo Lidlistä tosiaan tämäkin :D Osu ihan sattumalta silmään ja piti alunperin ostaa ihan toinen versio.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö olekin! ♥ Siitä on tulossa tarkempi esittely vielä myöhemmin :)

   Poista
 3. Iiks, jännitän jo sun puolesta <3 Ja ostosten esittely kuulostaa hyvältä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läheneelähenee ja jännitys tiivistyy! ♥ Nyt on ostokset esitelty ;)

   Poista

Designed by FlexyCreatives