Vauvan ensimmäiset päivät kotona

Kotiuduimme sairaalasta perjantai-iltana ja nyt olemme totutelleet uuteen elämäämme kolmihenkisenä perheenä. Sairaalassa henkilökunta olisi toivonut minun jäävän sairaalaan vielä yhdeksi yöksi, jotta olisin saanut imetykseen vielä enemmän tukea, mutta halusin mieluummin tuttuun ja turvalliseen ympäristöön. Asiaan vaikutti myös hyvinkin vaihteleva sairaalan henkilökunta enkä uskaltanut luottaa, että yöksi töihin tulee oikeasti osaava kätilö, jolta niitä neuvoja sitten saisikin.
Meidän matka kotona ei alkanut kovin ruusuisasti, sillä Sami sai pahan vatsapöpön jostakin ja saimme hetken pelätä sen olevan pahamaineista noroa. Onneksi kyseessä oli todennäköisesti ruokamyrkytys, sillä me vältyimme Typyn kanssa taudilta. Pari ensimmäistä päivää meni siis kotona hoitaessa vauvaa sekä miestä, mutta nyt olemme kaikki taas takaisin vahvuudessa.

Pääsääntöisesti Typy on nukkunut yönsä hyvin vaikka välillä tuleekin tietysti pientä kätinää. Ruoka maistuu todella hyvin ja painoa oli tullut hienosti lisää kotiutumispainoon verrattuna. Pian ollaankin jo taas syntymäpainossa.
Eilen meillä oli Typyn kanssa kotineuvola ja kaikki oli meillä molemmilla oikein mallikkaasti. Itse olen lähtenyt palautumaan synnytyksestä hyvin ja painokin on kääntynyt laskuun kivaa tahtia. Raskaudesta on muistona vielä pieni ylimääräinen pömppis, mutta eiköhän sekin tästä tasoitu. Kiloja toki on vielä, mutta niin saa ollakin, jotta imetys toimii. Niitä ehtii sitten jumppailla pois myöhemmin kun on sen aika.

Typy on saanut ensipäivinään jo paljon vieraita meille kotiin, sillä ystävistäni Suvi, Mira ja tuleva kummitäti Maija ovat pikkuista käyneet katsomassa. Oma isäni saapuu meille huomenna kylään, joten Pappakin saa tavata ensimmäisen lapsenlapsensa. Myös Samin puolelta perhettä on käynyt kylässä.

Tänään meillä oli suunnitelmissa käydä ensimmäistä kertaa pihalla Typyn kanssa kokeilemassa vaunuttelua, kun on noin ihana ilmakin. Aluksi aloitetaan tietysti rauhallisesti ja pihalla aiommekin olla maksimissaan 10 minuuttia. Onneksi kevät tulee niin pääsemme yhdessä nauttimaan keväästä ja toivottavasti kauniista säistä.

Pahoittelut hieman hiljaisemmasta postaustahdista, mutta ymmärrettävästi pikkuinen vie nyt suurimman osan meidän uusien vanhempien huomiosta :) Ihanaa loppuviikkoa kaikille! ♥
 1. Tästä postauksesta huokuu onnellisuus❤️ Ihana kuulla, että teillä on lähtenyt vauva-arki rullaamaan mallikkaasti :) Ja hei Typy on oikeasti maailman suloisin, ihan hirveä vauvakuume meinaa iskeä!! Me lukijat kyllä ymmärretään hieman harvempi postaustahti, ei huolta siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Henna ♥ Typy kiittää tuhannesti kehuista <3 Siitä vain sitten vauvaa hankkimaan ;) Tämä pieni olento on kyllä parasta maailmassa!

   Poista
 2. Ihana pienokainen :) Meidänkin omalla tuli eilen täyteen kolme viikkoa ja tuntuu että aika menee hurjaa vauhtia :)
  starbox.fi/tuijastateofmind

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija ja tuhannesti onnea sinnekin! :) Aika menee kyllä nopsaan, kohta meidänkin Typy on jo pari viikkoa vanha :o

   Poista

Designed by FlexyCreatives