Viikonloppumatka jouluiseen Tukholmaan

Suuntasimme pitkästä aikaa Ruotsiin toissa viikonloppuna ja itsenäisyyspäivänä Tukholmaan lähteminen näyttääkin olevan meillä jo jonkinlainen perinne. Tämä oli nyt kolmas kerta, kun lähdemme risteilylle juuri saman viikonlopun aikana ja kahdeksan vuotta sitten olimmekin ensimmäisen kerran yhteisellä risteilyllä mieheni kanssa.

Olimme varanneet Deluxe-hytit kummieni kanssa ja laivanamme oli jälleen Silja Serenade. Risteilemme aina poikkeuksetta Silja Linella, sillä siellä on parhaat palvelut omasta mielestäni juuri lapsiperheelle. Tosin risteilimme Siljalla jo ennen lapsenkin saamista, sillä arvostamme Siljan rauhallisuutta. Lisäksi laivat ovat viihtyisämpiä kuin Viking Linen vastaavat. Tykkään erityisesti laivojen avarasta keskikäytävästä Promenadesta sekä laivan arkkitehtuuri on muutenkin jotenkin selkeämpi.
Laivalla vietimme ensimmäistä iltaa perinteisin menoin eli kävimme syömässä, hieman shoppailemassa, leikkimässä Silja Landissa sekä kävimme myös Harri Hylkeen discossa, jossa prinsessa sai tanssia mm. Fröbelin palikoiden tahtiin. Neiti pelkäsi hieman isoa hyljettä, mutta kivaa näytti selkeästi olevan.

Lauantaina saavuimme Tukholmaan, jossa olimme sopineet treffaavamme serkkuni. Hän on tällä hetkellä vaihdossa Tukholmassa ja suuntasimme koko porukalla keskustaan. Ihailimme keskustassa joulukoristeita ja itse halusin käydä Zara Homessa etsimässä itselleni uutta joululasia rikkoutuneen tilalle. Onneksi löysin itselleni uuden lasin ja edellinen palveli hyvin liki 3 vuotta, kunnes kolautin sen rikki tiskikoneessa. Edellisen olin ostanut Göteborgista v. 2016 ja lasi oli käytössä päivittäin. Kyllä muuten harmitti, kun lasi hajosi!
Tukholmassa kävimme kiertelemässä myös Gamla Stanin joulutorilla ja vanha kaupunki oli kieltämättä kaunis näin joulun alla. Tein myös vanhassa kaupungissa hieman ostoksia, sillä löysin meille kotiin oikean mistelinoksan sekä ostin Gamla Stan Polkakris kokerista kierteisiä karkkikeppejä. Reissun päätteeksi kävimme myös Vau De Villessä lasillisella, jonka jälkeen jatkoimme vielä oman perheemme kesken kiertelemään vielä muutamille keskustan kaupoille ennen kuin palasimme laivaan. 
Toisena iltana vietimme iltaa melko samanlaisin menoin ja nautimme hieman enemmän laivan viihdetarjonnasta. Laivalla oli jälleen Great Gatsby-teemainen viihdeohjelma ja ihastuin erityisesti A Velvet Affair-yhtyeeseen, joka viihdytti matkustajia laulamalla. Yhtye oli myös neidin mieleen ja kuuntelimmekin pitkään yhtyeen esittämiä joululauluja Promenadella. Myöhemmin illasta kävimme katsomassa myös alkuillan tanssiesityksen, kunnes prinsessa nukahti juuri shown alkuhetkillä vaunuihin ja siirryimme hyttiin ajoissa untenmaille.

Sunnuntaiaamuna kävimme vielä Tavolatassa aamupalalla ennen kuin laiva saapui satamaan. Täytyy myös jälleen kerran antaa kehut Tavolatan aamiaiselle ja yksi omia suosikkejani laivan aktiviteeteista ovat juurikin aamupalat, tällainen syöppö kun olen! :)

Tänä vuonna kävimme kolme kertaa Tukholmassa risteillen ja kyllä risteileminen on vain kiva tapa hieman irtautua arjesta. Laivalla on myös helppo matkustaa lapsen kanssa ja laivalla riittää mukavaa tekemistä koko perheelle. Seuraavaksi odottelemmekin sitten Kanarialle lähtöä, joka koittaa 44 päivän päästä. Kanarialla saammekin nauttia auringosta 15 päivää keskellä harmainta talvea 💖 
  1. Moikka! Onko tuo Deluxe-hytti hintansa väärti? :) Ollaan lähdössä miehen kanssa kaksin reissuun hänelle yllärinä ja mietin hieman parempaa hyttiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Meidän mielestä on kyllä ollut aina hintansa arvoinen! Tosin ei olla koskaan maksettu tästä täyttä hintaa. Hytin hintaanhan kuuluu erikoisaamiaiset (arvo n. 18€/aamiainen) sekä minibaari. Eniten tykkää hieman tilavammasta hytistä ja parisängystä :) Suosittelen siis kyllä!

      Poista

Designed by FlexyCreatives