DIY Tuttinauha silikonihelmistä

Bongasin pari viikkoa sitten eräällä vauva-kirpparilla myynnissä olevia tuttinauhoja, jotka oli tehty silikonihelmistä. Ihastuin tuttinauhoihin niin kovasti, että Evelle oli pakko saada myös oma. En kuitenkaan tilannut valmista mallia vaan tein mieluummin itse ja olihan näitä kieltämättä mukava näpertää.
Silikonihelmet ja muut tarvikkeet tilasin Nappikauppa Punahilkasta, jossa näytti olevan omaan silmääni paras hinta/laatusuhde näille. En ollut koskaan aiemmin tuttinauhoja tehnyt, joten olin ihan uuden asian äärellä. Päädyin valitsemaan helmistä pienimmät ja tottakai otin mukaan myös tähtikuviota. Tein Evelle yhden nauhan sekä tuttavapariskuntamme syntyvälle lapselle toisen. 
Tuttinauhojen väritykset suunnittelin jo etukäteen ja näin pystyin laskemaan paljonko esimerkiksi satiininauhaa tarvitaan kahteen tuttinauhaan. Itse tilasin näihin kahteen nauhaan metrin narua, jotta jää myös hieman mokailuvaraa. Liian tiukoille narun kanssa ei myöskään kannata vetää, sillä "ylimääräistä" narua tarvitaan jo ihan solmuihinkin.
Koska suunnittelu oli tehty etukäteen, loppujen lopuksi hommaksi jäi vain pujoittaa helmet nauhaan. Kuvittelin homman olevan vaikeaa, mutta onneksi helmet sujahtivat naruun ilman neulan ja langan apua. Käytin neulaa ja lankaa apuna ainoastaan siinä vaiheessa, kun taiteilin narua kaksinkerroin helmien sisään nauhan alku- sekä loppupäässä. 
Silikonihelmet on valmistettu elintarvikelaatuisesta silikonista, joten ne ovat itsessään turvallisia lapsen pureskeltaviksi. Tietysti nauhan kanssa on oltava tarkkana ettei se mene rikki ja irtonaisia helmiä jää lapsen saataville. Huomasin myös, että taloudessamme asustava kissa tykkää pureksia näitä... Täytyy siis tehdä Teukallekin oma lelu purtavaksi.

Koska toimituksessani minulle toimitettiin väärät tuttirenkaat, minä valitettavasti joudun tekemään vielä ainakin kaksi uutta tuttinauhaa Evelle, sillä sain nyt myös ne oikeat tilaamani renkaat. Tarkoituksena on tehdä myös Purulelu sekä kenties imetyskoru.

Mikäli haluat itse tehdä tuttinauhoja, näiden tilaaminen ja tekeminen on todella helppoa. Värivaihtoehtoja on monia ja samoin myös helmien muotoja. Itse ajattelin seuraavaksi tehdä kenties valko-vaaleanpunaisen nauhan ruusuilla sekä mintunvihreä ruseteilla. 
 1. Aivan ihania! :) Ajattelin itsekin tehdä tulevalle vauvallemme tuttinauhan silikonihelmistä, mutta mietin juuri tuota nauhan rikkoutumista. Miten solmit tuon nauhan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pujotin nauhan kaksinkerroin itsensä läpi ja laitoin perään vielä solmun varmistukseksi. Lopuksi pujotin nauhat kaksin kerroin helmien sisälle :)

   Poista
 2. Noi on kyllä tosi kauniita, aika äitipuolista nyt täälä blogin puolella varmaan vähän arjen muuttuessa :D Tuntuu ettei kaikki jutut enää ole niin omalle kohdalle osuvia kun en itse haaveile äiteydestä tai lapsesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan itteäkin harmittaa, kun tästä ei just pitäny tulla mammablogia, mutta minkäs teet kun hengaat niin paljon vauvan kanssa päivittäin :o Kunhan Eve vielä vähän kasvaa niin pääsee tekemään taas enemmän ihan omiakin juttuja vaikka käydäänkin päivisin paljon kylillä. Nyt koitan tsempata ja otan vähän vauvattomamman linjan tänne :)

   Poista

Designed by FlexyCreatives