Päivä Helsingissä prinsessan kanssa - lounas Löylyssä ja maailmanpyörässä ajelua

Vietimme viime viikon lauantaina Helsinki-päivän oman prinsessani kanssa. Lähdimme jo heti aamusta kohti Helsingin keskustaa, sillä suunnitelmanamme oli käydä kävelemässä pitkin Helsingin merenrantoja sekä käydä Löylyssä syömässä. Keskustaan päästyämme pysähdyimme heti ensimmäiseksi tietysti Espresso Housessa, josta haimme meille perinteiset matkaeväät eli minulle jääkahvin ja prinsessalle muffinsin. Tulipahan samalla maistettua tämän syksyn ensimmäinen pumpkin spice latte 💕 

Poikkesimme myös Louis Vuittonin myymälässä, sillä haaveilen kovasti ikiomasta Neverfullista. Tarkoitukseni on säästää tähän ihanuuteen ja ostaa oma Neverfull MM-koossa ja Damier Ebene värissä Rose Ballerine-sisuksella. Tällä kertaa kuitenkin vain sovitimme laukkua ja totesimme sen olevan perfect fit. Ihailimme myös Vuittonin shaaleja, jollainen voisi myös joskus olla ostoslistalla. 
Kuten kesälläkin, suuntasimme Kaivopuistoon ohi kauppatorin sekä Olympiaterminaalin. Prinsessa bongasi lahden toiselta puolelta SkyWheelin eli valtavan maailmanpyörän Allas Sea Poolin takana. Hän halusi kovasti päästä sinne ja lupasinkin, että lenkin ja lounaan jälkeen voimme palata sinne.

Kaivopuisto, merenrannat ja Eiran vanhat talot ovat omasta mielestäni ehdottomasti osa kauneinta Helsinkiä ja rakastankin sitä tunnelmaa, joka tästä vanhasta ja perinteisestä kaupunginosasta huokuu. Prinsessa saattoi olla tästä toista mieltä, mutta onneksi hyväksitodettu Meripuiston leikkipuisto oli edelleen prinsessan mieleen ja hänkin pääsi tekemään jotain mieleistä ennen kuin saavuimme Löylyyn. Meidän yhteisillä reissuilla onkin aina tärkeää, että teemme molemmille jotain mielekästä. Sama koskee myös meidän shoppailureissuja Jumboon. Jos shoppailemme 1,5 tuntia, vietämme saman ajan yleensä Naurusaaressa.
Löylyyn saavuttuamme etsimme meille sopivan paikan terassilta, sillä kaunis ja suht lämmin syyspäivä mahdollisti vielä ulkosalla lounastamisen. Nyt pandemia-aikaan en olisi kyllä lähtenytkään lounaalle, mikäli emme olisi voineet syödä ulkona. Löylyssä söimme tietysti Jasperin lohikeittoa, sillä keitot ovat nykyään prinsessan suurta herkkua ja täytyyhän sitä itsekin joskus testata tämä ikoninen annos.

Syömisen jälkeen ihailimme vielä upeaa merimaisemaa sekä kävimme Löylyn kattoterasilla tähyilemässä pidemmälle. Helsinki näyttää täältä katsottuna todella upealle. Jos et ole koskaan käynyt Löylyssä, suosittelen sitä lämpimästi.
Löylystä meidän matka jatkui hetken aikaa kävellen, mutta "salkkarikadun" kohdalla todettiin, että mennään osa matkasta spåralla. Tässä vaiheessa matkaa oli takana jo yli 10 kilometriä kävellen ja myös aikataulusyistä todettiin, että on parempi matkata hieman nopeammin kohti maailmanpyörää. Prinsessa rakastaa myös matkustaa julkisilla ja siitä olikin pitkä aika, kun olimme viimeksi menneet spåralla. Silloin kun asuimme vielä Pitäjänmäessä, kuljimme useinkin ratikalla Pikku-Huopalahdesta. Tuosta ylimmästä talosta prinsessa muuten totesi, että "äiti, me voidaan ostaa tuo talo jos haluat." Hänkin kun tietää, että äitikin pitää kovasti vaaleanpunaisesta. Olisihan tuo talo kieltämättä meidän tyylinen! Tosin hintaluokka voi olla sellainen, ettei ihan heti olla ostamassa asuntoa tuosta, valitettavasti 💗
Olin aina kuvitellut, että SkyWheel Helsinki on jotenkin tosi kallis, mutta oma ja prinssessan lippuni maksoivat yhteensä 22,50 euroa. Sillä saimme 12 minuutin ajelun maailmanpyörässä ja meidän lisäksi kyydissä taisi olla yksi toinen porukka. Saimme kiertää 4 kierrosta ja pysähdyimme pariinkin otteeseen aivan ylös. Kokemus taisi olla meille molemmille melko jännä, sillä prinsessa liimantui kylkeeni ja itse hiukan säikähdin kovasti ujeltavaa tuulta. Maailmanpyörän kopit olivat muuten samanlaiset kuin Rukan gondolihissin kopit. Kuvat maailmanpyörästä ovat todella sinisiä, mutta tuo valo johtuu koppien sinisistä ikkunoista. Liekö niillä on joku tarkoitus!

Maailmanpyörässä käynnin jälkeen meidän oli vihdoin aika lähteä kotiin, sillä olimme viilettäneet pitkin kaupunkia jo yli 6 tuntia. Koko päivän reissu siis otti, mutta tämä oli kyllä erittäin ihana päivä. Prinsessallakin oli takana selkeästi kiva ja rankka päivä, sillä kotimatkalla hän nukahti pitkästä aikaa vaunuihin. Tätä ei enää yleensä tapahdukaan!
  1. Oi miten ihana selostus kivan kuuloisesta päivästä! Nää kuvat on niin nättejä <3 Tällaisista päivistä jää varmasti Prinsessallekin ihania muistoja!

    VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives