Paluu kuntosalille flunssan jälkeen

Huhhuh, vihdoin tuntuu siltä, että flunssa olisi pikkuhiljaa selätetty. Treenejä on nyt jäänyt välistä parisen viikkoa ja kuntosalista pitäisi jaksaa taas innostua. Kävin jo viime viikolla koittamassa kuntosalia olkapäätreenin muodossa, mutta voimat eivät vielä oikein riittäneet.

Paluu salille sairauden jälkeen pitäisikin muistaa aloittaa rauhassa, sillä etenkin useamman viikon sairastelun jälkeen kroppa ei enää toimi samalla tavalla kuin ennen. Lihaksista on kadonnut tuntumaa eikä rauta nouse enää samaan tahtiin. Vaikka alussa saattaakin tuntua turhauttavalta keventää sarjoja ja painoja, se on kuitenkin oikea tapa saada treenit taas rullaamaan. Jos olet tehnyt aiemmin kolmea sarjaa salilla, vähennä sarjoja ja kevennä painoja ja anna keholle mahdollisuus palautua.

Omalla kohdallani aloitin kevyellä olkapäätreenillä sekä kehonhuollolla. Aerobista rasitusta en suosiolla edes kokeillut, mutta tällä viikolla sekin alkoi sujua. Kävin myös kokeilemassa tankotanssia ja onneksi voimat siihen olivat tallella.

Motivaation löytäminen onkin sitten toinen juttu, mutta onneksi salifiilis löytyi taas heti ensimmäisen jalkatreenin jälkeen. Apuna itselläni on toiminut myös latausjuoma, jota kutsun leikkisästi kutitusjuomaksi. Nautin juoman aina 30 minuuttia ennen lihaskuntotreeniä ja kutitus alkaa tuntua, on aika lähteä salille. Juomasta saa myös mukavasti lisäenergiaa ja salilla jaksaa taas painaa.

Oletteko te selvinneet syksyn flunssa-aalloista ja millä menetelmillä te palaatte harrastuksenne pariin?

Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives